Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Cordring Of Navelklem

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanElynn
  Bijdrager
  #10542227

  Hoi allemaal,
  De titel zegt het al, wat zijn jullie ervaringen met de cordring in vergelijking met de navelklem?
  Bij onze eerste hadden we een cordring, het duurde heel erg lang voordat deze los liet, het bleef smeren, en ze heeft uiteindelijk een soort van uitstulpinkje aan haar navel eraan overgehouden, dus geen ‘bobbelnavel’ ze heeft zegmaar een gewone navel waar een uitstulpinkje op zit. Ook wist toen de kraamhulp niet echt wat ze met die cordring moest vooral omdat het zo bleef smeren alsof het open bleef gaan. Toen hebben we gezegd nooit weer zo’n ding. Nu begin ik toch te twijfelen, aangezien de verloskundige me er een mee wou geven (ben 37 weken zwanger). Zou een cordring bijvoorbeeld comfortabeler zijn voor de baby ipv een navelklem? Wat zijn de voor of nadelen?
  Liefs

  #10542283 Quote

  Hier heel tevreden over de cordring. Lijkt me veel fijner voor de baby dan zo’n dik stuk plastic. Ook zelf met verschonen vond ik het een fijn ding. Hoefde niet bang te zijn dat het in de buik zou drukken ofzo.


  MJSR
  Bijdrager
  #10542291 Quote

  Wij hadden voor ons zoontje ook een cordring, erg tevreden erover! Je kleintje heeft er geen last van en wij waren niet bang dat we hem pijn konden doen, dat hadden we bij de navelklem wel.


  MamavanElynn
  Bijdrager
  #10542425 Quote

  Ja precies het lijkt me inderdaad fijner voor de baby ook, begin nu toch te twijfelen denk dat ik volgende week maar een cordring vraag🤭

  #10542467 Quote

  Hier bij de eerste een navelklem. Geen problemen mee gehad. Bij de tweede hadden ze in het ziekenhuis een cordring er om gedaan. Volgende dag met verschonen lag hij los op de luier en heb de kraamhulp er een navelklem opgedaan. Dus ik zou kiezen voor de navelklem


  Lisanne klw
  Bijdrager
  #10542498 Quote

  Wij hebben afgelopen augustus de cordring gebruikt bij onze dochter. Het leek me vooral voor haar, een stuk fijner en zo ervaarden wij dat ook. Geen grote navelklem die in de weg zit 😉 hij bleef netjes zitten totdat hij zijn werk had gedaan. Ik zou het bij een eventueel volgende kindje zo weer doen!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Galileo
  Bijdrager
  #10542502 Quote

  Bij eerste een klemmetje uit het ziekenhuis. Viel er na dag of 4 af, was nog 1 dag wat vochtig, erna klaar. Tweede een cord ring, vond ik stinken, duurde eindeloos, was (in juni met 30 graden) viezig klompje. Kraamzorg had er ervaring mee en was niet onder de indruk, was ook niets mis, maar zei wel ‘soms fijn als dat klemmetje, wat net wat onhandig groot is, dat vieze stompje er iets te snel af wipt, wNt geneest heel vee sneller en stinkt minder!’ Ik twijfelde soms of ik mijn baby of m’n eigen onderkant rook in de hitte…🙈

  #10542522 Quote

  Ik heb juist een hele andere ervaring. Mijn dochter had een navelklem en dat duurde eeuwen voordat het eraf was. Vervolgens sloot haar navel maar niet en moest het zelfs met een middeltje bij de arts worden aangestipt. Mijn zoon had een cordring, was er na een paar dagen af en geen last meer van.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct