Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Corona

 • Auteur
  Berichten

 • Zonnetje
  Bijdrager
  #10497981

  Heey mama’s

  Ik zit met iets ik ben naar mijn miskraam in juni gelukkig weer zwanger.
  Nu is er op mijn werk ik werk in de zorg een Corona uitbraak .
  Waarvan ik een aantal Corona cliënten moet verzorgen .
  Ook word ik regelmatig gevraagt en gebeld voor te werken nu omdat veel collega’s Ziek zijn ik heb ook altijd nee gezegt tegen alles wat extra is . Daar voel ik me nu ook rot om Mja over 10 weken begrijpen ze het.
  Ik ben bang om het nu op te lopen want ik moet de besmette mensen verzorgen met beschermende middelen maar voel mij hier nu echt niet oké bij.
  Hebben jullie misschien tips wat ik hiermee kan doen of moet ben echt radeloos.
  Ook omdat ik zo pril ben pas 4 weken.

  Dankjullie wel groetjes


  Taps
  Bijdrager
  #10497982 Quote

  Ik zou het jezelf makkelijk maken en het vertellen. Scheelt jezelf een hoop stress en duidelijkheid bij je collega’s. Ik snap dat het spannend blijft mbt je miskraam, heb dit zelf ook gehad. Maar gaf mij wel rust ook eerlijk te zijn.


  LennyvO
  Bijdrager
  #10497986 Quote

  Ja ik zou je leidinggevende het vertellen. Misschien kun je tijdelijk ander werk doen. Zeker na je eerste miskraam. Aan de andere kant ken ik een aantal zwangere die ook in het eerste trimester Corona kregen (met hele andere banen) die hun vruchtje bleven dragen. Ik heb geen idee wat de cijfers hierover zijn. Misschien is hier wat over te vinden? Ik heb zelf alle uitbraken en drukke situaties op mijn werk vermeden tot mijn tweede semester.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10497987 Quote

  Idd toch je leidinggevende vertellen dat je zwanger bent!


  Zonnetje
  Bijdrager
  #10498013 Quote

  Heb jij toen helemaal niet gewerkt of aangepast werk gedaan?? Ja ik ben pas 4 weken maar ga het toch maar zeggen hoe moeilijk ook. Maar ik ga niet zoveel extra doen.


  BibiWa
  Bijdrager
  #10498015 Quote

  Dit staat op website rivm: https://lci.rivm.nl/zwangerschap-werk-en-covid-19

  Zorgmedewerkers intramuraalMet intramuraal wordt bedoeld gezondheidszorg die gedurende een onafgebroken verblijf van meer dan 24 uur geboden wordt in een zorginstelling, zoals een ziekenhuis, verpleeghuis, verzorgingshuis of een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Zwangere zorgmedewerkers werkzaam in de intramurale setting zijn, wanneer zij in lijn met de bestaande hygiënerichtlijnen, protocollen en procedures zich adequaat en geheel volgens de gangbare procedures kunnen beschermen, tot 28 weken zwangerschap in principe inzetbaar in alle werkzaamheden, ook rond personen met COVID-19 (bewezen/verdacht). Hierbij worden de beschermende maatregelen – waaronder PBM – gevolgd die gelden binnen specifieke functies/taken/werkzaamheden en geldt er geen speciaal beleid voor zwangere medewerkers. Dit in goed overleg met de werkgever en/of leidinggevende en na afweging van andere mogelijke factoren die een rol kunnen spelen.*
  Vanaf de termijn van 28 weken wordt het verlenen van COVID-19-gebonden zorg door een zwangere afgeraden. Dit vanwege een verhoogde kans op ernstig beloop in dit deel van de zwangerschap wanneer besmetting op zou treden. Daarnaast kan de behandeling van een pneumonie bij deze termijn van de zwangerschap gecompliceerd verlopen. De zwangere kan vervangende werkzaamheden verrichten, conform het hiervoor geldende zwangerschapsbeleid binnen de zorginstelling. Non-COVID-19-zorg kan door de zwangere ook na 28 weken worden verleend na een goede risico-inventarisatie en met medenemen van de aandachtspunten zoals hierboven genoemd.

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  KB
  Bijdrager
  #10498025 Quote

  Je bent trouwens ook niet verplicht om overwerk te doen als je zwanger bent. 🙂 Ik zou het gewoon zeggen idd, in ieder geval tegen je leidinggevende. Ik heb het zelf ook met 6 weken op werk verteld ivm de misselijkheid, tuurlijk krijg je misschien een paar reacties van “oh vertel je het nu al”, maar dat vind ik gewoon domme reacties, ik vertel het wanneer ik het wil vertellen, dat bepaalt niemand anders voor mij 😅 Je bent wel gevaccineerd? Want dat is natuurlijk manier nummer 1 qua voorkomen van ernstige ziekte door Covid, juist als je zwanger bent. Je kans dat je heel ziek wordt van Covid als je gevaccineerd bent en zwanger, is (gelukkig) heel klein. Verder kun je wettelijk gezien dus niet echt iets doen m.b.t. je werk en dat je wordt ingezet voor zorg van positief geteste mensen, behalve dan vanaf 28 weken 🙂


  Zonnetje
  Bijdrager
  #10498241 Quote

  Heb jij het ook al zo vroeg gezegd dan?
  Vind het lastig zo pril om het te zeggen.


  Mrslle
  Bijdrager
  #10498326 Quote

  Ik ben ook werkzaam in de zorg. En ook heel veel gewerkt met covid patienten. Ik heb het toen al vroeg aangegeven met ongeveer 4 weken bij mijn leidinggevende, zorgcoordinator en planners. Zei hebben het voor mij ook stil gehouden. Maar zo had ik een klein groepje die het wist en er rekening mee konden houden. Sinds toen heb ik ook geen BRMO, Covid, Noro of andere isolatie patienten hoeven te verzorgen.Er viel toen wel echt een last van mijn schouders.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct