Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Corona Vaccin En Zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #10381064

  Hoi allemaal! 

  ik was erg benieuwd hoe jullie hierin staan. Laten jullie je vaccineren met het Corona vaccin als dit zou kunnen? 

  Ik persoonlijk doe het niet. Vind het te ‘eng’ .. er is nog zo weinig bekend en vooral met zwangerschappen en inenten. Ik werk in de zorg dus zou wel snel in aanmerking komen, maar denk dat ik het toch niet doe. 

   


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10381065 Quote

  Ik weet bijna zeker dat zwangerschap een contra-indicatie is om gevaccineerd te worden. Ik werk ook in de zorg, maar was er eigenlijk al vanuit gegaan dat ik niet gevaccineerd MAG worden omdat ik zwanger ben. 

  Ps. Ik heb nu 2x gezien dat iemand corona had in het laatste trimester en niet eerlijk zijn dat dat ook geen pretje is (vroeggeboorte, dysmatuur, …) 


  Junidochter
  Bijdrager
  #10381070 Quote

  No way dat ik me tijdens de zwangerschap laat vaccineren. Werk ook in de zorg. Ik zie na het verlof in juli wel hoe de vlag er bij hangt wat corona betreft. 


  ChaCha
  Bijdrager
  #10381073 Quote

  In België mag je je niet laten vaccineren, omdat er te weinig geweten is qua bijwerkingen. Sowieso zou ik het niet laten doen, het is een nieuw vaccin en net op de markt, ik ga mn kleine ventje niets geven waar niks over geweten is😉


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10381089 Quote

  Volgens mij is het inderdaad niet getest op zwangeren en daarmee dus ook nog niet veilig verklaard. Ik zou wel kijken hoe je vanaf 28 weken andere taken kunt krijgen (is in sommige branches normaal tegenwoordig) om op die manier jezelf extra te beschermen en hopelijk te voorkomen dat je het krijgt tijdens je zwangerschap. 


  DaNIi
  Bijdrager
  #10381092 Quote

  Ik sta sowieso niet te springen om het vaccin, maar zolang ik zwanger ben, steken ze al helemaal geen naald in mij. Er is niks bekend over het vaccin bij zwangeren en er wordt juist al het één en ander geschreven over mogelijke negatieve gevolgen van het vaccin op een ongeboren kindje. Dus nee, no way! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10381095 Quote

  Nee ik laat me niet vaccineren. Er is nog niks over bekend, en ook niet over t geven van BV en het vaccin. Dus voorlopig boot mij niet!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10381103 Quote

  Ik ben niet zwanger maar laat me ook zeer zeker NIET vaccineren. Vorige week heb ik corona gehad. Twee dagen flink ziek geweest, hoofdpijn en overgeven. Daarna nog een dag of drie wat slapjes en verkouden. Dat was alles. Mijn man net zo. Bij de meeste gezonde en fitte mensen is dit corona!! Erger is het in de meeste gevallen niet, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. 

  Dus wees alsjeblieft allemaal niet te bang voor Corona, in de meeste gevallen is het écht niet meer dan een verkoudheidje/klein griepje. Ik ben blij dat ik het gehad heb en zou me hier nóóit voor in laten enten.

  #10381122 Quote

  Ja inderdaad.. volgens mij mogen we ook niet ingeënt worden. En zo wel ga ik het echt niet doen! 

  ik werk in een verpleeghuis waar al weken Corona is, maar ik hoef gelukkig niet te werken op de afdelingen die cohort zijn. 
  en bij het derde trimester kijk ik nog meer uit, of ga ik in gesprek met de bedrijfsarts. 

  ben nu 10 weken dus heb nog even 😮 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct