Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Curacao

 • Auteur
  Berichten
 • #10242343

  Hi,

  Wij zoeken nog steeds naar een vakantie voor in oktober. 

  Curacao lijkt ons wel leuk en je bent gegarandeerd van goed weer!

  Nu lijkt me dit wel een onderneming met een baby van dan 6 maanden, dus ik ben benieuwd naar ervaringen😁


  Ameli
  Bijdrager
  #10242371 Quote

  Hoi hoi,

  Wij zijn met ons zoontje van 9 maanden toen naar Bonaire geweest.

  Prachtig eiland, heerlijke vakantie gehad! 

  Vlucht heen ging prima 1 tussenstop op Aruba. En plan een melkfles voor het opstijgen en landen voor de oortjes.  Terug vlucht was een nacht vlucht, mijn zoontje wilde niet slapen en er zat hem van alles dwars heeft de gehele vlucht gekrijst en het hele vliegtuig heeft geen oog dicht gedaan (behalve mijn man😂). Boek dus nooit een nachtvlucht met een baby dat wil je jezelf gewoon niet aandoen, al die blikken😅. 

  Wij hebben het eerste gedeelte in een luxe hotel gezeten en het 2e gedeelte van de vakantie in een huisje. De standaarden zijn daar gewoon heel anders en iedereen gaat vrij gemakkelijk om met een baby absoluut niet zoals wij hier in Nederland gewend zijn gelukkig hadden wij de eigen maxicosi mee. Ik heb meerdere keren moeders rond zien rijden in de auto met een baby opschoot/op de arm!  Bij beiden accomodaties hebben wij van te voren heel duidelijk aangeven met een baby bij ons te hebben en of er dus een baby bedje aanwezig was. Ja dat was er hoorde wij. Bedje in het hotel was total los en absoluut niet geschikt meer voor een baby vies ondergepist matrasje en beddengoed voor een normaal 1 persoonsbed. 2e nacht heeft het hotel een nieuw camping bedje voor ons gekocht omdat ze ook wel in zagen dat dit niet kon. 

  Bij het huisje was weer hetzelfde probleem met het bedje ook erg vies en kapot dit is toen door mij met de tuinslang buiten afgespoten en door een handyman van het terein gerepareerd. 

  Om een camping bedje daar te kopen kosten rond de 200 euro alles moet geïmporteerd worden en er is weinig op voorraad. (curaçao is natuurlijk wel groter dan bonaire maar ook hun zijn voor bijna alles afhankelijk van import).  

  Ik zou achteraf liever zelf een camping bedje hebben meegenomen omdat daar dus iedereen veel makkelijker met dat soort dingen omgaat. De bedden waren erg hoog en overal tegels op de vloeren je moet er niet aan denken dat je kleintje daar uit bed rolt!

  Ook zijn kakkerlakken daar net zo normaal als hier mieren in de zomer, had ik het erg moeilijk mee gezien mijn zoontje net kon kruipen en die beesten maar wat interessant vond😳 brrrr.. Haal bij je eerste supermarkt bezoek een grote bus raid kakkerlakken doder die spuit je op ze en zelfs de grote vallen meteen dood neer ervan fantastisch spul! 

  Wij zijn 6 weken geweest en hebben het verder super gehad daar. Wel in de middag vaker naar binnen voor een dutje met de airco aan😁

  Ben benieuwd wat het wordt hou ons op de hoogte 😘

   


  Travelmom
  Bijdrager
  #10242399 Quote

  Hoi hoi, volgens mij is het in die periode orkaan seizoen 🤔 En terugvluchten vanaf de Antillen bijna altijd nachtvluchten. Temperatuur uiteraard wel altijd goed daar. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kan je een baby basket boeken. Dan heb je een soort “bedje” voor je kleine. Ik weet alleen niet de maximale leeftijd hiervoor. Tip: Wij hadden een termosfles mee en hebben die na de douane gevuld met heet water. Tevens hadden we een flesje koud water gekocht. Zo konden we in het vliegtuig snel een flesje maken. Succes met het uitzoeken van jullie eerste vakantie samen 😊


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10242407 Quote

  Hoi! Wij hebben een aantal maanden op Curacao gewoond.

  waar je rekening mee moet houden is het tijds verschil dat heeft best een impact op je kindje..

  Het is natuurlijk erg lang vliegen +-10 uur 

  qua weer eigenlijk altijd wel lekker alleen kan het dan wel regenen wat niet lang aan houd het zijn echt maar buien maar de muggen die daar door ontstaan is niet heel grappig🙈 

  vluchten zijn meestal overdag teminste de goedkopere een basket reserveren voor je kindje kan maar niet overal en daarbij is de regel dat de jongste aan boord recht heeft op het bedje..

  wat wel een mogenlijkheid is is een jetkidbox van stokke die kun je ook huren via markt plaats alleen MOET je dan een stoel kopen voor je baby iets wat ik wel gedaan heb want 10 uur met me kind op schoot word ik zelf een beetje kriegel van ..

   andere leuke landen met een 6 maanden oude baby 

  – gran canaria 

  – tel Aviv 

  Als je dus niet zo ver wilt vliegen en mooi weer wilt 


  Veerveer
  Bijdrager
  #10242465 Quote

  Even over de babybaskets aan boord, want zie hierboven wat opmerkingen erover.

  ik ben zelf stewardess bij een grote luchtvaartmaatschappij die dagelijks naar de Antillen vliegt en iedereen wel kent;)

  De eisen voor baby in basket zijn dat de baby maximaal 10 kilo weegt/65 cm lang is. Anders mag die er niet in. Daarnaast geldt niet ‘de basket is voor de jongste’ bij mijn maatschappij, maar deze kan je als je boekt reserveren in je boeking. Er zijn een aantal plekken waar de basket bevestigd wordt, dus die kan je boeken inclusief basket. Als andere je voor zijn en ze zijn op, dan heb je pech. Er wordt niet gekeken welke baby ouder is. 

  Daarbij is mijn ervaring als stewardess dat nachtvluchten vaak juist meer relaxed zijn voor kleine kindjes omdat ze vaak in slaap vallen. (Als ze niet slapen wel heel vervelend, maar vanwege de vertrektijd vallen ze na 2 uurtjes vaak in slaap)

  Overdag willen ze niet stil zitten of kruipen en dat kan vaak aan boord niet. 


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10242590 Quote

  Over curacao kan ik weinig zeggen, niet geweest met kleine kinderen. Maar kijk eens naar de canarische eilanden. Hier is het in oktober nog heerlijk weer. Is net geen 5 uurtjes vliegen en maar een uur tijdverschil. Is misschien net wat relaxter met de kleine. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct