Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

curcus borstvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #10218908

  Hi, 

  Ik ben mij aan het verdieping in borstvoeding en zag ik dat er ook een borstvoedingscurcus is. iemand hier ervaring mee? neem je bijvoorbeeld je vriend mee?

   


  Niempje
  Bijdrager
  #10218913 Quote

  Hoi,

  Ik heb ook een cursus gedaan en vond het erg fijn. Mijn man is niet meegeweest maar er waren wel mannen bij. Achteraf was het ook niet iets waar hij wat aan had vond ik.

  Tijdens de cursus leer je toch wel echt bepaalde dingen die je nodig hebt. Ook zijn er bij mij een hoop fabels de wereld uit geholpen.


  LadyJ
  Bijdrager
  #10218925 Quote

  Ik ga er in augustus heen en heb al contact gelegd met een lactatiekundige. Ik denk dat het wel belangrijk is om je partner mee te nemen. Hij kan je ook helpen met aanleggen straks en daarnaast hoorde ik van de lactatiekundige de steun van de partner essentieel is en ook bij een gebrek aan vaak een reden om te stoppen met borstvoeding


  LadyJ
  Bijdrager
  #10218926 Quote

  Ik ga er in augustus heen en heb al contact gelegd met een lactatiekundige. Ik denk dat het wel belangrijk is om je partner mee te nemen. Hij kan je ook helpen met aanleggen straks en daarnaast hoorde ik van de lactatiekundige de steun van de partner essentieel is en ook bij een gebrek aan vaak een reden om te stoppen met borstvoeding.

  Die van mij gaat en wil dan ook mee 😉


  EmPee
  Bijdrager
  #10218931 Quote

  Ik ga naar een borstvoedingsinformatieavond vanavond samen met mijn vriend. Hopelijk toch wat tips en trucs. 


  Galileo
  Bijdrager
  #10218935 Quote

  Ik ben naar een voorlichtingsavond geweest en zoals gezegd; goed om even te horen wat het nou echt inhoud en waar  je aan moet denken. Mijn vriend stond en staat volledig achter mijn keuze, welke dat ook zou zijn en heb ik die avond niet meegenomen (moest al naar de andere partneravonden). Heb niet het idee dat hij daardoor wat gemist heeft, bij het zien van mijn eerste tepelkloof wist hij precies wat hij moest halen en helpen aanleggen kan de kraamzorg echt beter. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  JomieJW
  Bijdrager
  #10218937 Quote

  Ik ben ook naar een soort cursus / voorlichting geweest en heb mijn man toen meegenomen. Ik vond het waardevol voor zowel hem als mijzelf. Wat vooral handig voor hem was, was om te weten hoe het precies werkte, en ook waar ik bijvoorbeeld op moest letten. Als ik het even niet wist, of er niet uit kwam, kon hij mij helpen met aanleggen of eventueel tips geven (heb je hier al aan gedacht, bijv.). Zo konden we het samen doen, in plaats van ik alleen – want als moeder doe je het eigenlijk in principe allemaal alleen. Op deze manier kon hij toch nog wat meehelpen.

  #10218944 Quote

  Ik raad iedereen aan die bv wil geveb naar zo n cursus te gaan is dat ik in de kraamzorg werk en scholing erin krijg anders was ik er zeker heen gegaan. 

  Ja of je alleen moet gaan of samen is aan jou vrouwen moeten het toch zelf doen qua aanleggen etc basis is wel handig om te weten voor de man zo weten ze indergeval iets ervan af

   


  SaniVdG
  Bijdrager
  #10218949 Quote

  Aanrader! Heb een avond borstvoedingscursus gehad. Heel veel wijzer geworden. Moet nog gaan bevallen, maar met de tips en trucs zie ik de borstvoeding zitten. Blijkbaar mocht de man mee, maar dat wist ik niet. Is misschien wel handig, dan weet hij ook wat erbij komt kijken en hoe hij jou daarbij kan ondersteunen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct