Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Curettage, wie heeft er ervaring mee?

 • Auteur
  Berichten

 • Dns
  Bijdrager
  #5732419

  Hoi dames,

  Ik zoek dames met ervaring met curettage, de behandeling en het herstel ervan.

  Ik zal mijn situatie even uitleggen. 3 welen geleden toen ik 7 weken zwanger was begon ik te bloeden, direct heb ik via de echoscopiste een echo gekregen en ze zag wel wat maar dacht dat het maar 6,5 weken was, ze had het ook over een hartactie maar heb het zelf niet gezien, er zat geen bloed in de baarmoeder en ben weer naar huis gestuurt met de mededeling dat we af moeten wachten. Het bloeden bleef aanhouden en 4 dagen erna ben ik doorgestuurt naar het ziekenhuis, de gyaecologe zag hetzelfde beeld en vond alles maar te klein, het deel wat de echoscopiste aanwees als het vruvhtje daar kon ze niks van maken en leek voor haar op een tussenschotje of iets. Weer naar huis gestuurt om af te wachten. Een week later weer terug naar het ziekenhuis en helaas het zat er gewoon nog, het bloeden is niet gestopt geweest en samen met de hcg sloopt het mijn lichaam zo een beetje.

  Nu dit weekend heb ik cytotec pillen gekregen die ik per 4 in moet brengen plus naproxen omdat het best pijn kon gaan doen, conclussie ik heb heerlijk geslapen van de naproxen maar verder is er niks gebeurt. Vanavond ga ik een herkansing doen maar zonder pijnstillen want heb het gevoel dat het totaal niet werkt.

  Nou mocht het komende vrijdag nog steeds niet weg zijn dan word het dus een curettage. Ze gynaecologe had het erover dat er wat nadelen aanzaten zoals verkleving van de baarmoeder maar meer weet ik dus echt niet.

  Ik hoop dat hier dames zijn die mij hun ervaring kunnen/willen delen.

  Alvast bedankt

  Liefs Denise


  Lisje90
  Bijdrager
  #5732443 Quote

  Hi Denise,

  ten eerste wat zit je in een ontzettende kut situatie!

  De kans bestaat inderdaad op verklevingen maar vaak is dit pas bij 4 a 5 keer. Maar garantie dat het bij 1 keer niet gebeurd is natuurlijk niet gegeven.

  bij mij heeft de cycotec gelukkig wel geholpen maar er zijn ook heel veel vrouwen waarbij de curretage gewoon goed is gegaan!

  ondanks dat de cycotec bij mij heel erg is mee gevallen zou ik een tweede keer toch curretage overwegen. Ik ben voor mijn gevoel nu al zo lang onderweg en herstel bij curretage is toch veel sneller.

   

  ik wens je heel veel sterkte en geef dr hoop niet op!


  EmsieB
  Bijdrager
  #5732448 Quote

  Hi Denise,

  Wat naar dat je hier doorheen moet, echt een rotsituatie! Helaas heb ik hetzelfde meegemaakt. In januari heb ik een curettage ondergaan met 9,5 week (het vruchtje was 2,5 week daarvoor al gestopt met groeien) omdat ik persoonlijk heel erg opzag tegen de cytotec en het vruchtje zo snel mogelijk kwijt wilde zijn. Hiervoor heb ik een algehele narcose gehad, volgens mij kan het ook met een ruggenprik, maar zelf wilde ik er niets van meekrijgen.

  De gynaecoloog waarbij ik terecht kwam gaf mij alle tijd om voor mezelf uit te zoeken wat ik wilde en gaf meerdere opties. Uiteindelijk heb ik voor de curettage gekozen en een paar dagen later kon ik die ook al ondergaan. Op zich was de narcose hetgeen waar ik het meeste tegenop zag, maar dit viel heel erg mee. De curettage zelf viel ook heel erg mee, had meer pijn en bloedverlies verwacht. De eerste week heb ik nog pijnstillers/ontstekingsremmers geslikt en heb ik heel erg rustig aan gedaan. Ik voelde me heel goed, had wel wat last van mijn buik, maar het was allemaal goed te handelen. Wat betreft het nabloeden: dit was veel minder dan ik gewend was van menstruaties en hield een dag of 5-6 aan.

  Na een week ging ik er weer vol tegenaan, maar dit was niet helemaal de beste keuze voor mijn lichaam. Na een aantal dagen kreeg ik best wel last van mijn buik en heb ik de week erna halve dagen moeten werken omdat ik het anders niet trok. Ik heb hiervoor de gynaecoloog ook nog gebeld en zij gaven aan dat dit vaker voorkomt als je te snel weer van alles gaat doen. Rust is de beste remedie in zo’n geval.

  Na die week van halve dagen ben ik weer alles gaan doen, maar wel met beleid. Als mijn lichaam begon tegen te stribbelen, wist ik dat ik het iets rustiger aan moest doen.

  Na 6 weken ben ik nog op controle geweest en toen zat ik vlak voor een eisprong. Wel heb ik nog wat last van de hormonen, ik ben nu 4 maanden verder en heb het idee dat alles nu weer in balans aan het komen is (dit heeft denk ik overigens niets met een curettage te maken, maar eerder met het zwanger zijn geweest).

  Om een lang verhaal kort te maken: voor mij viel de curettage heel erg mee, en zoals Lisje hierboven ook al zegt: de kans op verklevingen is erg klein, vandaar dat ik het risico durfde te nemen. Het herstel gaat vrij vlot, maar je moet goed naar je lichaam luisteren en het geven waar het soms om vraagt: rust!

  Hopelijk stelt mijn verhaal je een beetje gerust! Heel veel sterkte met wat komen gaat, meid!


  Christaaa
  Bijdrager
  #5732480 Quote

  Hii ja ik heb vorig jaar augustus een curretage gehad. Had 6/7weken moeten zijn maar bleef hangen op 6w3d zoiets. Kreeg de keuze om te wachten tot mn lichaam het afstoot of een curretage te doen. Heb gekozen voor t laatste ik had een gedachte erbij van: “Ik wil niet met iets in mn lichaam lopen wat niet leeft, dan zit ik er alleen maar mee”. Die dag nog een afspraak gemaakt als t goed is en paar dagen later geholpen. Je kon 2 dingen kiezen volgens mij, een roesje en nog wat maar koos voor een roesje. Duurde 15minutjes ofzo. Kwam daar aan omkleden en een soortvan medicijn innemen, als ik nog precies wist wat dan had ik je het verteld maar zou het echt niet meer weten.. vergeet heel snel dingen


  Christaaa
  Bijdrager
  #5732481 Quote

  Maar wat k had meegekregen over de curretage is dat je minder vruchtbaar kan worden. Had trouwens geen MK, maar een MA, missed abortion, het hartje is gestopt met kloppen..


  Dns
  Bijdrager
  #5732524 Quote

  Dames bedankt voor jullie reakties, dat doet mij goed, ik heb tot vrijdag en hoop eigenlijk dat het alsnog vanzelf eruit gaat.

  oh Christa weer wat geleerd, ik heb dus ook een missed abortion omdat het hartje geklopt heeft toch?


  EmsieB
  Bijdrager
  #5732530 Quote

  Hey Denise,

  Een missed abortion is een miskraam die je niet voelt/ziet. Je hebt hem dus eigenlijk gemist. Het vruchtje blijft dan zitten in je baarmoeder en moet er op een andere manier uit. Soms wachten mensen weken voor het afgestoten wordt, maar je hebt dus ook de Cytotec en curettage die daarbij hulp bieden. Ik heb zelf nooit het hartje zien kloppen tijdens mijn zwangerschap, omdat deze al gestopt was voor ik mijn eerste echo kreeg.

  Ik hoop ook voor je dat het er met de Cytotec uitkomt, maar als je alsnog gecuretteerd moet worden; wees niet bang, het komt goed 🙂


  Christaaa
  Bijdrager
  #5732539 Quote

  Heb 2x een echo gehad, het vruchtje was wel gegroeit volgens de vk, en het hartje had ook geklopt maar is er uit eindelijk mee gestopt..


  Dns
  Bijdrager
  #5732543 Quote

  Dank je voor de duidelijke uitleg, ja ik laat het een beetje op me afkomen, heb nu wel meer buikpijn na deze inbreng cytotec dus heb eigenlijk dat ik vrijdag een schone echo hebt en anders zo snel mogelijk een ingreep want ik wil er nu wel klaar mee zijn eigenlijk. Ik wil weer naar de toekomst kunnen kijken hoewel ik nog niet overuit ben of ik nou wel of niet verder wil.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct