Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Cyclus

 • Auteur
  Berichten

 • Kimberly Verbeek
  Bijdrager
  #10042634

  Hallo allemaal!
  Ik heb een lange cyclus van 40 dagen en onregelmatig. Ik heb eisprong testen gedaan elke dag maar kan geen eisprong vinden. Ik word dus wel ongesteld maar zoals beschreven onregelmatig en heeel laat. Ben al drie jaar gestopt met de pil die ik 10 jaar geslikt heb. Voor dat ik aan de pil begon een nette normale cyclus van vier weken. Nu dus kinderwens. Maand 3 dat we proberen. Mijn vraag is: ivm niet vinden van eisprong maar wel ongesteld word: kan ik geen eisprong hebben maar wel gewoon ongesteld worden? En moet ik een jaar proberen als je zulke lange en onregelmatige cyclussen heb of mag je eerder naar de dokter hiermee?
  Groet Kimberly


  Kikum
  Bijdrager
  #10042806 Quote

  Hoi Kimberley, 

  Wat leuk maar ook spannend dat jullie het proberen. Zelf ben ik net zwanger na zes maanden proberen. Ook ik had die twijfels die jij had. Ik heb – na het stoppen van de anticonceptie- onregelmatige cyclussen gehad. Het lukte mij niet om de ovulatie te traceren. Op een gegeven moment ben ik zeer gevoelige testen twee keer per dag gaan proberen waardoor ik een zeer licht streepje zag.

  Het was er dus wel, alleen moeilijk merkbaar. 

  Misschien helpt zo’n gevoelige test ook of anders kan je het traceren met temparatuurmetingen (vast tijdstip in de ochtend nog voordat je opstaat). 

  Maar mocht je toch nog twijfels hebben, bel gewoon even je huisarts. 

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct