Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Cyclus

 • Auteur
  Berichten
 • #10080759

  Goedemiddag allemaal, 

  Ik zou graag wat meer willen weten over de werking van mijn cyclus. Ik heb een mirena spiraal en heb daarbij 13 jaar lang geen menstruatie gehad.
  Natuurlijk staat er heel veel op internet, maar soms is het toch wat verwarrend.
  Voor onze kinderwens gaat deze er binnenkort uit en ben erg benieuwd hoe ik dan moet gaan rekenen. 


  Hoe bereken je je ovulatie als je cyclus geen gemiddelde van 28 dagen heeft?

  Ik hoor graag van jullie! Groetjes


  Lammetjes
  Bijdrager
  #10080773 Quote

  Hoi Lindsey,

  Ik heb zelf ook een mirena gehad en werd ook nooit ongesteld, voor 8 jaar. Helaas is het daardoor onmogelijk om te bepalen hoe je cyclus is. De een is binnen 3-4 weken zwanger en bij een ander duurt het een half jaar voordat er een regelmatige cyclus is.

  Ik heb net mn eerste ongesteldheid gehad na een cyclys van 34 dagen. Nu dus ronde 2. Wat mij wel erg helpt is de app flo. Daarin kun je vanalles bijhouden. En verder, niet er vanuit gaan dat jij eentje bent die na 4 weken al zwanger is. Ga uit van het half jaar en alles wat eerder is, is mooi meegenomen. Niet makkelijk, dat weet ik. 


  Magical
  Bijdrager
  #10080789 Quote

  Mijn cyclus was eigenlijk gelijk normaal. Daar staat de mirena ook om bekent. Na het verwijderen kan je direct ‘beginnen’. Wel heb ik maanden last gehad van afkick verschijnselen. 


  Lammetjes
  Bijdrager
  #10080806 Quote

  Wat voor afkickverschijnselen heb je gehad Magical?


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10080828 Quote

  Ik denk dat het moeilijk is je ovulatie de eerstr paar  keer te berekenen. En dat je dat of met ovulatie testen kan proberen of gewoon eerst van nature een paar keer ongesteld worden zodat je een klein beetje een idee hebt. Maar ook die dagen  kunnen erg van elkaar afwijken omdat je lichaam weer zelf opgang  moet komen

  En ik denk als je regelmatig  klust dat dat ook niet verkeerd is 😊


  Rosa82
  Bijdrager
  #10080829 Quote

  Normaal is de menstruatie 14 dagen na de eisprong. Dus als je cyclus 32 dagen is dan is op dag 18 van je cyclus (32-14 = 18) je eisprong. En je cyclus begint met de eerste dag van je menstruatie. Echter er zijn mensen die minder of meer tijd hebben tussen eisprong en menstruatie. Wil het echt weten dat kan je ovulatietesten doen, temperaturen, je afscheiding bekijken of je libido in de gaten houden. Ik heb zelf een beetje mijn afscheiding in de gaten gehouden en verder vooral gevreeën als ik zin had en mijn lichaam gaf duidelijk aan wanneer ik vruchtbaar was, want had dan echt super veel zin in seks! Was telkens na 4 maanden zwanger (1 zoon, 1 dochter en 1 miskraam).

  Heel veel succes en vooral ook plezier, want geniet van deze periode, ookal weet ik dat het lastig is om geduld te hebben!

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10080857 Quote

  Bedankt allemaal voor jullie reactie! De berekening die Rosa82 geeft hou ik in mijn achterhoofd. 

  Het is vreemd om mijn eigen lichaam nu opnieuw te moeten gaan ontdekken. Ik ben nu 30 jaar en heb geen idee meer wat ‘normaal’ is. Geen menstruatie is natuurlijk heerlijk, maar ik hoop dat mijn lichaam weer normaal op gang komt.

  Fijne avond verder! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct