Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Cyclus 40 80 Dagen Na 9 Maanden Gestopt Met Pil

 • Auteur
  Berichten

 • Muurbloempje GB
  Bijdrager
  #10484139

  Hoi hoi, 21 december 2020 gestopt met de pil. Na 46 dagen voor het eerst ongesteld geworden. Echter worden mijn cyclussen steeds langer. Mijn eerste cyclus dus: 46 dagen, toen 59, toen 64. Ik zit nu op dag 84… en dus te wachten op mijn 4e ongesteldheid. Ben sinds 9 maanden dus 3 keer ongesteld geweest. Van de huisarts moet ik een jaar wachten. Zit al aan de vitamine voor vrouwen. Teunisbloemolie 3 weken geslikt maar daar kreeg ik ontzettend blauwe plekken van. Voel mij een beetje radeloos over mijn lange cyclussen. Iemand die het herkent en toch een regelmatige cyclus kreeg na 1 jaar ontpillen? Alvast bedankt!


  Mali
  Bijdrager
  #10484206 Quote

  Vervelend!

  Ik herken het ook. Tot anderhalf jaar na de pil cyclussen van minimaal 49 dagen.

  Ma 1,5 jaar ging ik ook teunisbloemolietabletten slikken. Vanaf dag 1-14 in mijn cyclus. 3x zwanger mee geraakt en op alle 3 dag 29 een positieve test 


  SophieTH
  Bijdrager
  #10484638 Quote

  Hoi! Vervelend is dat joh. Ik werd zelf helemaal niet ongesteld na het stoppen met de pil. Ook mijn huisarts zei: na een jaar gaan we pas kijken hoe of wat. Vond ik zelf erg vervelend toen. Ik heb uiteindelijk na tien maanden toch weer opgebeld en kon toen toch wel komen. Dus misschien toch nog een keer proberen!

  Bij mij is inmiddels PCOS gediagnosticeerd, ondanks dat ik eigenlijk geen andere symptomen heb die erbij passen, behalve (zeer) lange cyclus en bleek later beeld op eierstokken dat daarbij past.

  Misschien kun je bij je huisarts aangeven dat je graag wilt laten controleren of dat bij jou het geval is?

  succes ermee! 


  Muurbloempje GB
  Bijdrager
  #10484825 Quote

  Dat geeft moed!😊


  Poffertje
  Bijdrager
  #10484947 Quote

  ik werd na het stoppen met de pil ook niet ongesteld. Een jaar gewacht, maar nog steeds niks. Ook bij mij is PCOS geconstateerd. Ik zou het dus zeker na laten kijken als je cyclus zo lang blijft duren. Succes!


  LilaX
  Bijdrager
  #10484951 Quote

  Herkenbaar. Ik ben ook al 1,5 jaar gestopt en het is ook niet regelmatig. Ik mag eind september naar de gynaecoloog na een halfjaar proberen zwanger te worden. Ben heel benieuwd! Maar waar ik ook ben achter gekomen is dat stress en spanning ook echt niet helpt.. toen ik een maand echt lekker in m’n vel zat en er niet mee bezig was was het ineens raak en een cyclus van 33 dagen i.p.v 40+. Helaas een vmk maar ik probeer dit vast te houden en kijken van de gyn gaat zeggen.

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10485202 Quote

  Ik had het eerste jaar na het stoppen met de pil helemaal geen menstruatie. Uiteindelijk bleek ik een microprolactinoom te hebben waardoor ik geen eisprong had. Een microprolactinoom is een klein goedaardig gezwel in je hypofuse maar zorgt voor teveel hormonen prolactinoom.
  Nu jij wel 3x hebt gemenstrueerd zal het dat vast niet zijn, maar wellicht wel de moeite waard om eens ter sprake te brengen. Weet niet of bij die aandoening menstruaties altijd helemaal uitblijven of af en toe toch.
  Met medicatie is het trouwens prima te verhelpen en kan je gewoon zwanger worden. Al was het vinden van de juiste medicatie bij mij wel een heel gedoe, maar dat terzijde.
  Heel veel succes, hopelijk is het ondanks de lange cyclus wel snel raak 🍀


  Muurbloempje GB
  Bijdrager
  #10485233 Quote

  Bedankt allemaal voor de reacties! Kort geleden gestopt met een (stressvolle) opleiding. Hopelijk brengt dat rust en heeft het een positieve invloed!


  Femkeeee
  Bijdrager
  #10485236 Quote

  Hier ook PCOS en lange cyclussen (tot aan 150 dagen). Gelukkig vond mijn huisarts dat in 4 maanden 1 menstruatie wel reden genoeg was om het te laten nakijken. Ik kan wel een beetje boos worden als ik lees dat je huisarts je zo lang laat wachten… ik zou nog eens bellen.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen