Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Cyclus ineens in de war

 • Auteur
  Berichten

 • MoederVanEen
  Bijdrager
  #10097773

  Hallo allemaal, ik zit ergens mee en hoop dat jullie me goede raad kunnen geven. ik ben sinds september vorig jaar gestopt met de pil, niet omdat ik zwanger wou worden maar omdat ik er gewoon helemaal klaar mee was. Ik werd vlak daarna gewoon ongesteld en heb de hele tijd een cyclus gehad tussen de 31-36 dagen. Alleen had ik in april weer ongesteld moeten worden maar die ongesteldheid bleef uit. Ik dacht in eerste instantie dat ik toch zwanger was (we vrijen nu met condoom dus ongelukje kan gebeuren) heb 2 zwangerschapstesten gedaan maar die waren negatief. Toen ik eind mei nog niet ongesteld was toch maar even naar de huisarts gegaan, daar moest ik bloed laten prikken om te onderzoeken op zwangerschap, schildklier en vrouwelijk hormoon. Hier is allemaal niks bijzonders uitgekomen en ze wouden het ook verder niet onderzoeken omdat het wel is voorkomt dat je een menstruatie overslaat. Begin juni werd ik vervolgens toch een heel klein beetje ongesteld (niet zoals ik normaal heb) dus had ik ineens een cyclus van 78 dagen. Nu had ik weer 2,5 week geleden ongesteld moeten worden en ben ik het nog steeds niet, ik zit nu op een cyclus van 54 dagen. Ben sinds een week begonnen met het slikken van teunisbloemolie want had gelezen dat dit zorgt voor een regelmatige cyclus. Maar ik vind het dus heel raar dat ik eerst altijd gewoon een normale cyclus had en dat het nu ineens super lang duurt. We willen over een paar maand wel beginnen met zwanger worden maar dat word wel lastig als mijn cyclus zo in de war is


  Mumslove
  Bijdrager
  #10097785 Quote

  Hey gebruiker5854,

  Wat vervelend dat je cyclus zo onregelmatig is. Helaas komt dit bij heel veel vrouwen voor. Of je lichaam nog aan het ontpillen is ? Geen idee. Ze geven aan dat dit namelijk wel een jaar kan duren. Misschien is er sprake van PCOS ? In dat geval krijg je als vrouw weinig tot zelden een eisprong. En wordt je maar een aantal keer per jaar ongesteld. Misschien zou je hiervoor eens een doorverwijzing kunnen krijgen? 1 op de (ik dacht) 5 vrouwen heeft dit.

  Zelf heb ik ook een onregelmatige cyclus. Na de pil begon ik met 33 en erna 31, 31, 32. De laatste drie maanden was dit 35, 38 en 37. Lijkt mee te vallen maar dat vind ik ook erg lang.

  Misschien is het een idee ovulatietesten te doen? Dan kan je je eisprong opsporen. In dat geval weet je zelf in ieder geval zeker dat je er eentje hebt en wanneer. 


  Mumslove
  Bijdrager
  #10097786 Quote

  Nog een tip van mij: ga tarwekiemolie slikken van A. Vogel. Dit schijnt te helpen bij een onregelmatige cyclus. Ik ben zelf ook deze maand gestart en heb er hele positieve verhalen over gelezen!


  MoederVanEen
  Bijdrager
  #10097787 Quote

  Dankjewel voor je reactie. Ja dan zou ik idd ovulatietesten moeten doen om te kijken of ik wel eisprong heb.

  het gekke is wel dat ik steeds een paar dagen achter elkaar echt heel erg buikpijn heb alsof ik ongesteld ga worden maar er komt dan maar niks. Dit had ik 2 weken geleden 4 dagen en afgelopen week weer.

  Oke bedankt voor de tip dat zou ik dan ook nog kunnen proberen


  Neikolein
  Bijdrager
  #10098070 Quote

  Mijn cyclus was ook ineens in de war, heb toen ook bloed laten prikken maar de uitslagen waren allemaal goed. Toch een verwijzing gevraagd voor de gynaecoloog en bleek dat er een poliep zat waardoor de cyclus ontregeld zou kunnen zijn..

  Misschien bij jou ook het geval, zou voor de zekerheid een inwendige echo aanvragen/ verwijzing naar gynaecoloog.


  MoederVanEen
  Bijdrager
  #10098145 Quote

  Ja ik denk idd dat ik toch maar afspraak bij huisarts ga maken voor verwijzing naar gynaecoloog want ik word hier ook niet goed van. Ben ook steeds bang dat er iets ergs aan de hand is waardoor ik straks moeilijk of niet zwanger kan worden

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct