Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Cyclus opeens raar

 • Auteur
  Berichten

 • Lisaaaaaaa
  Bijdrager
  #10184357

  Hallo allemaal,

  ik had een redelijk nette cyclus en opeens werd deze heel erg lang. De huisarts gaf aan dat ik maar moest kijken of het zo bleef en dat dat kan gebeuren. Eigenlijk op een manier van je moet maar zien! Ik ben juli 2018 gestopt met de pil. De cyclussen waren:

  29-27-31-30-35-32-49

  vooral die 49 was ineens raar en had ook geen positieve test. Hebben jullie dit wel eens gehad en hoe was het verloop hier na dan? Ik heb wel eens ovulatietesten gedaan maar de laatste keer waren ze op en dacht ik laat maar. Waarschijnlijk geen eisprong gehad denk ik? Ik heb ze nu weer besteld.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10184451 Quote

  Tsja, kan vanalles zijn, van een prille zwangerschap die ongedetecteerd al weer mis ging maar wel je lijf nog even van slag houdt, tot nog ontpillen (je cyclus is verder niet heel onregelmatig, maar ook nog bepaald niet zo dat je de klok erop gelijk kan zetten), of misschien de gevolgen van een griepje of stress in deze periode?
  Ik zou me er niet al te veel zorgen over maken als het bij een keer zo’n uitschieter blijft, maar als je vaker over (of tegen) de 40 dagen zit, zou ik inderdaad weer naar de huisarts stappen. Wie weet is er een oorzaak voor, ik heb zelf PCOS en daarmee ook vrij onregelmatige cycli, al lijkt het erop dat ik dat met dieet redelijk onder controle heb gekregen.
  Maar dat hoeft natuurlijk niet de oorzaak te zijn bij jou, dus gewoon maar even afwachten denk ik. Er zijn er hier in elk geval genoeg die ineens een keer een veel langere cyclus hebben en helaas is het lang niet altijd duidelijk hoe dat komt.


  Lisaaaaaaa
  Bijdrager
  #10184737 Quote

  Bedankt voor je antwoord!


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10184742 Quote

  Hi!

  Mijn cyclus varieert tussen de 28 en 32 dagen, laatst ineens een cyclus van 25 dagen maar ik heb ook één keer dik in de 40 gezeten en recent ook een langere cyclus van 35 en 36 dagen tussendoor gehad.

  Het kan helaas gewoon allemaal 🙂 ik ben zelf in juli 2017 gestopt met de pil. Toen ik weer ongesteld werd waren mijn cyclussen eerst heel stipt (4x een cyclus van 28 dagen) en daarna begon het dus te variëren. 

  Als je hierna weer terugzakt dan valt het wel mee. Maar als je inderdaad steeds langere cyclussen krijgt zou ik de huisarts ook nog een keertje bellen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct