Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Cyclus Verstoord Na Corona

 • Auteur
  Berichten

 • Dreamer-
  Bijdrager
  #10547959

  Hallo!

  Ik ben nu zo’n 7 maanden met de pil gestopt om te proberen om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Helaas tot nu toe zonder succes. Na het stoppen van de pil werd ik al vrij snel regelmatig ongesteld. Tot ik eind februari, vlak na mijn menstruatie, besmet raakte met corona. Zo’n 6 weken later ben ik nog niet ongesteld geworden. Daarvoor had ik telkens een cyclus van 28 a 29 dagen. Ook heb ik op de ovulatietesten geen piek meer kunnen ontdekken, terwijl ik die alle voorgaande maanden wel had.

  Zijn er meer mensen die last hebben van een uitblijvende menstruatie na corona?


  Essil
  Bijdrager
  #10547964 Quote

  Wel een paar keer extra zware menstruatie na inenting.


  Zwaluwtje
  Bijdrager
  #10547968 Quote

  Ik heb het zelf niet gehad maar dit wel al vaker gehoord van vriendinnen. Zowel langere als korte cyclussen.


  Eva
  Bijdrager
  #10547984 Quote

  Van zowel besmetting met Corona als vaccinatie kan je cyclus nog wel ontregelen ja, heel vervelend. Goede nieuws is dat dit bij de meeste vrouwen maar 1 cyclus zo is, dus dat als je eenmaal weer ongesteld geworden bent het weer normaal lijkt.


  Daaanin
  Bijdrager
  #10548439 Quote

  Hoi Dreamer,

   

  Ik herken je verhaal! Ik heb zelf bij mijn eerste vaccinatie een langere cyclus gehad (ongeveer 4 dagen later ongesteld). Bij de tweede vaccinatie heb ik een complete cyclus overgeslagen, waar ik normaal gesproken op dag 29 a 30 ongesteld wordt, was het nu pas op dag 58. Ik heb 3 weken geleden de booster gehaald en toen was mijn menstruatie weer in de war, dit keer was ik ipv dag 29 of 30 op dag 15 al ongesteld dus het kan wel kloppen dat je door corona je menstruatie in de war is. Mijn gynaecoloog en feetiliteitsarts zeiden beide al dat ze het heel veel horen van vrouwen, maar het hersteld vanzelf wel weer maar ik snap dat het erg vervelend is! Maar je hoeft je dus geen zorgen te maken 🙂

  Groetjes Danielle 


  Onswonder
  Bijdrager
  #10548493 Quote

  Yes! Herkenbaar.. vorig jaar maart Corona gehad en pas na de zomer was m’n cyclus weer regelmatiger. Ik heb hulp gehad van een orthomoleculair therapeut, misschien kan zo iemand jou ook helpen. Let er dan op dat diegene gespecialiseerd is in hormonen.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Lis-
  Bijdrager
  #10548748 Quote

  Hoi Dreamer,

  ik zit in zelfde schuitje als jou.

  mijn cyclus is ineens langer dan ooit en nog steeds wachten op duidelijkheid. Ik heb corona gehad en die heeft wss mijn cyclus in de war geschopt. Normaal cyclus onder 24 dagen naar nu over de 28 dagen en still counting… helaas 2 negatieve zwangerschaptesten terwijl we al sinds vorig jaar rond herfst bezig zijn voor ons kinderwens. 
  Vervelende situatie en kan alleen afwachten…

   


  Dreamer-
  Bijdrager
  #10548902 Quote

  @Onswonder, bedankt voor de tip! Ik ga er eens naar kijken.

  Hoeveel dagen zaten er destijds bij jou tussen je menstruatie voor corona en je eerste menstruatie na corona? Als ik dat vragen mag 🙂 ik ben inmiddels al 48 dagen verder, maar nog geen enkel teken van mijn ovulatie of menstruatie. Ik weet dat ik geduld moet hebben, maar toch is het frustrerend. 


  Dreamer-
  Bijdrager
  #10548903 Quote

  @Lis, echt heel vervelend. Met een kinderwens duurt eigenlijk elke maand dat het niet lukt al lang voor de “nieuwe kans”.. en nu is dat afwachten tot de cyclus weer normaal is extra frustrerend.. Hopelijk komt daar snel verandering in!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct