Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Cyste en zwanger worden?

 • Auteur
  Berichten

 • Paula’tje
  Bijdrager
  #10434195

  Hoi allemaal, sinds een paar maanden proberen wij zwanger te worden. Tot die tijd was mijn cyclus helemaal strak regelmatig, maar zal je net zien: toen wij ervoor wilde gaan ging er ineens iets mis met mijn eisprong. Dat merkte ik aan mijn temperatuur die niet omhoog ging en aan mijn borsten die bleven ‘slap’. En ik had een beetje buikpijn (die is nu weer weg). De huisarts zei dat het een cyste was, dat het niet erg was en dat het vanzelf weer verdwijnt.

  Maar nu ben ik een maand verder, en heb ik weer geen eisprong. Althans, geen temperatuurstijging en ook mijn borsten blijven slap. Dus nu vraag ik me af: hoe lang duurt het voor zo’n cyste weer verdwijnt? Ik wil namelijk niet te lang wachten met in actie komen, ik ben 37. Ben benieuwd of jullie ervaringen hebben! Liefs.


  Lizzy Green
  Bijdrager
  #10434300 Quote

  Hebben ze die cyste gezien op een echo? Of is dat een aanname. Zou anders toch wel om wat meer duidelijkheid/bevestiging vragen. Cystes kunnen erg van grootte verschillen, sommige komen en gaan (geen standaard tijd voor) en sommige zijn zo groot dat ze operatief verwijderd moeten. Even ter illustratie, mijn moeder had er een tijdens de zwangerschap van mijn broertje, die werd uiteindelijk bijna net zo groot als m’n broertje zelf, en moest operatief verwijderd worden. Ik had er een tijdens mijn laatste 2 zwangerschappen, die verdween uiteindelijk na 3 maanden. 


  Paula’tje
  Bijdrager
  #10434301 Quote

  Nee dat is een aanname. De huisarts deed vrij laconiek, zo van: ja soms springt een eitje niet goed en dan krijg je dat. Gaat vanzelf weer over. Ik heb ook verder geen last maar ik merk dat mijn cyclus niet meer goed op gang komt. Maar ik zal inderdaad er nog maar eens een telefoontje aan wagen, dank je.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct