Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dag 52 Nog Niet Ongesteld En Test Negatief

 • Auteur
  Berichten

 • Sheranievbeek
  Bijdrager
  #10195769

  Hallo allemaal

  Ik lees al een tijdje mee maar heb nu zelf de vraag om dat ik die niet echt kan vinden. 

  Ik zit nu op dag 52 van mijn cyclus en ben niet ongesteld . Ik ben in oktober gestopt met mijn pil mijn eerste en 2e menstruatie kwam stipt op dag 34 de 3e kwam op dag 42 en de 3e op dag 23 . Nu zit ik dus al 10 dagen verder als mijn langste cyclus en test nog steeds negatief.  Wanneer zouden jullie naar de dokter gaan als jullie in het zelfde schuitje zaten ? Graag advies en ervaring hiermee . Ben niet gestrest er is verder niks veranderd aan de situatie ik sta er nog steeds heel open in en zie wel wanneer het komt alleen word hier nu wel moe van . 

  Graag hoor ik van jullie . 

  Groetjes sheranie 


  Roosza
  Bijdrager
  #10195781 Quote

  Hoi Sheranie,

  Wat vervelend dat je nu zo lang zit te wachten. Ik kan je uit ervaring vertellen dat een onregelmatige cyclus heel frustrerend kan zijn. Mijn cyclus varieert tussen de 20 en 60 dagen ongeveer.

  Wanneer je naar de huisarts kan, is ook een beetje afhankelijk van je leeftijd. Ik ben nu 27. Na een half jaar proberen, gingen wij voor het eerst naar de HA maar die stuurde ons naar huis met het advies om ovulatietests te gaan gebruiken. Vanaf ongeveer dag 12 elke dag testen net zo lang tot er een LH piek is en dan weet je aan de bak mag 😋. Op zich lukte dat wel, maar nog een jaar later was het nog steeds niet gelukt. Toen heeft de HA ons wel doorverwezen naar het ziekenhuis.

  Ben je overigens lang aan de pil geweest? Dan kan het ook zijn dat die hormonen gewoon nog niet helemaal uit je systeem zijn, waardoor je cyclus wat in de war is. Ik duim voor je dat het goedkomt!

  Groetjes Rosa 


  Sheranievbeek
  Bijdrager
  #10195782 Quote

  Hey bedankt voor de berichtje 

  Ik ben nu 26 en heb vanaf mijn 17e de pil geslikt . 


  Deeehv
  Bijdrager
  #10195785 Quote

  Kan erg lang duren voor je cyclus weer normaal is na de pil.

  Ik had ook erg langw cyclus van 55 dagen heb toen van Etos Multi zwanger worden tabletten gekocht, en geen idee of het raar aan lag maar 3 dagen later was ik ongesteld. Daarna cyclus tussen 30-35 dagen. Naar mijn idee hielp dat echt


  Roosza
  Bijdrager
  #10195787 Quote

  Dan zou ik het denk ik toch nog even aankijken, maar ik raad je wel echt aan om ovulatietests te gaan doen! Je kan ze op internet vrij goedkoop krijgen en je kan ze gewoon in de ochtend thuis doen. Dan hoeft niemand in je omgeving er verder ook iets van te merken als je nog niet wil delen dat je er mee bezig bent 🙂

  Als je twijfelt of er iets anders aan de hand is, kan je altijd je HA bellen. Succes in ieder geval!! 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10195944 Quote

  Ah dat is inderdaad vervelend ja! 

  Mijn eerste cyclussen na het stoppen met de (prik)pil (duurde sowieso 4 maanden voor er uberhaubt weer een cyclus was) waren stipt 28 dagen, daarna zat er ineens een uitschieter van dik in de 30 bij en ook wel eens richting de 50 gegaan.

  Is inmiddels alweer een hele poos geleden (juli 2017 gestopt) en nu zijn de regelmatig >> tussen de 26 en 33 dagen. 

  Ik ben 31 en mijn partner 40. Wij zijn vorige maand voor het eerst naar de HA gegaan. Eerste onderzoeken (partner) zien er goed uit. HA adviseerde ons om het toch nog even tot de zomer aan te kijken. Dan zijn we dus alweer 2 jaar onderweg inmiddels. 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Julie-V
  Bijdrager
  #10195974 Quote

  Hoi Sheranie, 

  Ik heb hetzelfde. Ben ook 26 en in oktober gestopt met de pil. Sindsdien is mijn cyclus 30-34-36-36 dagen en zit in inmiddels op dag 41 van mijn cyclus en ben ik nog niet ongesteld en zijn mijn testen negatief. Ik word er zelf ook erg gefrustreerd van. Niet eens zo zeer omdat ik nog niet zwanger ben maar om de lange cyclussen en de onzekerheid of je wel een eisprong hebt en of alles wel goed zit van binnen. Ik heb de dokter nog niet gebeld en dat ga ik (voorlopig) ook nog niet doen, omdat ik vaak lees dat ze pas na een langere tijd serieus onderzoeken gaan doen. Ook kan je lichaam een hele poos nodig hebben om te ontpillen. Maar als je menstruatie nog erg lang uitblijft dan zou ik wel bellen. Wellicht kan de huisarts je advies geven. Sterkte ermee! 


  Sheranievbeek
  Bijdrager
  #10196044 Quote

  Dank jullie wel voor jullie advies 

  #10196048 Quote

  Toen ik stopte met de pil had ik geen kinderwens, maar wou die hormomen uit mijn lijf. Ik heb ongeveer 10 jaar de pil geslikt.

  Het heeft bij mij 1,5 jaar geduurd voordat ik regelmatig ongesteld werd. Ik had wel eens 3 maanden niks. Na die 1,5 jaar heel regelmatig.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct