Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dagslaap baby 2 maandag

 • Auteur
  Berichten
 • #10361971

  Hoi allemaal!

  onze dochter is nu 8 weken. Ze doet het super! Tussen de voedingen zit nu ongeveer 4 uur. We proberen een ritme aan te houden van slapen-eten-spelen-slapen. Overdag kan onze dochter na ongeveer een uur wakker te zijn geweest, prima wakker worden weg gelegd en vast ze in slaap. Maar ze wordt na 45 minuten wakker. Voorheen deed ik haar in de draagzak, om het slaapje te verlengen tot de volgende voeding. Maar ze wordt steeds zwaarder en m’n rug vindt dit niet geweldig. Hoe doen/deden jullie dit? Na 45 minuten eruit halen en later terug leggen? Dat kan natuurlijk wel, maar dan klopt het ritme van slapen-eten-spelen niet meer. Op het consultatiebureau zeiden ze het ritme vasthouden. Dus na slapen eten, na een uur naar bed. Maar dan zou ze na 2 uur al weer moeten eten. Lijkt me niet de bedoeling met 8 weken.

  Snappen jullie mijn probleem? Ik weet dat het tijdelijk is ze nog moet leren om haar slaapjes te verlengen. ’s Nachts gaat dit overigens wel goed! 


  LEvB
  Bijdrager
  #10362006 Quote

  Persoonlijk vind ik zo’n ritme echt onzin. Voeden doe je gewoon elke 3 tot 4 uur en slapen gebeurt daar tussenin. Waarom persé voeden direct na een slaapje? Ik voedde juist liever vóór het slaapje,want met een volle buik slapen ze beter. 

  Die slaapjes van 45 minuten zijn heel normaal. Dat is 1 slaapcyclus. Ze moeten leren die aan elkaar te koppelen zodat ze 1.5 uur slapen maar dat lukt vaak nog niet als ze klein zijn. Ik probeerde mn kinderen altijd wel 1 lange slaap te doen op een dag,echt proberen om ze weer terug in slaap te krijgen na die 45 minuten. Meestal lukte de lange slaap aan het begin van de middag. In de ochtend en namiddag waren het kortere slaapjes.

  Is je kindje ‘te vroeg’ wakker, is het nog geen tijd voor de voeding? Gewoon lekker kroelen, in de box, wandelen.. en pas na 3 tot 4 uur voeden. Echt niet elke 2 uur hoor. 

  Je kunt je kindje niet programmeren om altijd te slapen tot precies de volgende voeding. Ik vind het raar dat het CB zo op dat ritme hamert, het is namelijk totaal niet haalbaar. Hier heeft het CB het nooit over dat ritme gehad, dus t is ook verschillend per plaats waar je woont. 

  Gewoon voeden wanneer het tijd is en dat hoeft écht niet altijd direct na een slaapje!

  Ik werk op een kinderdagverblijf en we voeden daar ook gewoon op de klok, dus elke 3 tot 4 uur. Nooit direct na een slaapje als er nog geen 3 of 4 uur om zijn. Dan gewoon eerst een poosje spelen.

  #10362015 Quote

  Helemaal eens met bovenstaande! Onze dochter had tot ze 4 maanden was echt geen ritme en wij volgden haar signalen volledig. Na 4 maanden begon er vanzelf een soort ritme te ontstaan maar er zijn nog steeds vaak zat dagen dat het ritme “niet klopt” (ze is nu 6 maanden). Het consultatiebureau hier heeft het ook nooit over ritmes gehad en vooral over het volgen van je kindje! Dus gewoon lekker meegaan in wat je kindje aangeeft, dan krijg je vanzelf een soort dagritme :)! 


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10362030 Quote

  Ik kreeg ook het dringende advies om vast te blijven houden aan dat schema. Dit werkte voor onze dochter niet en voor ons ook niet. We raakten er alleen maar gestrest van, want het klopte nooit. We hebben het losgelaten en zijn nog meer gaan kijken wat onze dochter nodig had. Uiteindelijk ontwikkelde ze zelf een schema, waarbij iedereen zich fijn voelt. Ze is nu 8 maanden en op dat gebied heel flexibel. Als er eens een dag tussen zit waarbij ze wat later naar bed gaat overdag, dan is dat voor haar geen probleem. Ze slaapt net zo goed n uurtje later. Ook het wakker in bed leggen lukte in eerste instantie nog niet. Ik moest haar laten huilen dan zou ze uiteindelijk wel in slaap vallen. 2 dagen geprobeerd met tranen over mijn wangen en hulp van ouders en schoonouders als mijn vriend moest werken. Uiteindelijk wilde ze helemaal niet meer in haar bedje slapen en zaten we met een overprikkeld kind. Dus die adviezen… ik volg ze niet meer op, want tot op heden hebben ze voor ons niet gewerkt. Volg je eigen mamagevoel, dit klopt altijd, ook al is het soms even zwaar. Je doet het goed.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct