Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Darmkrampen Door Pepti

 • Auteur
  Berichten

 • Mama van Boet
  Bijdrager
  #10599659

  Mijn zoontje van 11 weken zit nu sinds 2 weken aan de Pepti op advies van de kinderarts.

  Vanaf dag 1 is hij al erg aan het klungelen met van alles. Door een verborgen tongriempje erg veel moeite met drinken. Lactatiekundige ingeschakeld en met een aantal tips en wisseling van fles ging het drinken na een paar dagen al 100x beter. Al snel begonnen de krampen, reflux en erg overstrekken. Bij de osteopaat geweest, overstrekken werd minder maar krampen bleven erg hevig en het spugen werd steeds meer. I.o.m. CB johannesbroodpitmeel gaan gebruiken maar hij raakte van nog geen half schepje per fles volledig verstopt… Andere voeding, nog minder johannesbroodpitmeel (zonder kwamen hele flessen er weer uit) en hij bleef maar verstopt. Naar de huisarts want wat had dat kind een buikpijn, ik kon het niet meer aanzien. Lactulose gekregen maar de buikpijn werd nog veel erger. Nogmaals naar de huisarts waar ik vroeg of het ook KMA zou kunnen zijn, nee dit kon niet want zijn gewicht was niet afgenomen. Ze wou een klysma voorschrijven maar moest dit eerst overleggen met de kinderarts en zou na 2 dagen bericht krijgen. Gelukkig kreeg ik na 2 dagen bericht dat de kinderarts ons eerst wou zien en konden al snel terecht. Terwijl ik ons zoontje aan het uitkleden ben bij de kinderarts raakte hij dus volledig overstuur en zag ze gelukkig zelf hoeveel pijn hij had. Gelijk pepti voorgeschreven en na de eerste dag kwam er al een bepaalde rust over hem heen. Met de dag werden de klachten minder en we zagen hem meer lachen dan huilen, wat een opluchting!

  Nu zijn we 2 weken verder en sinds gisteren heeft hij weer heel erg veel last van krampen. Het ontroostbaar huilen begint weer en slaapt ook niet meer rustig. Hij laat erg veel windjes en het lijkt alsof hij ook moeite heeft om die windjes eruit te krijgen.

  Wie herkent dit ook bij het gebruik van Pepti? We waten zo blij dat we eindelijk een tevreden baby hadden en het lijkt nu allemaal weer opnieuw te beginnen 😞


  Essil
  Bijdrager
  #10599665 Quote

  Wat naar!

  Ik zou vooral terug naar de kinderarts gaan. Kan het misschien zijn dat er gewoon een virus even boven op komt?

  Wat het ook is, sterkte!


  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10599679 Quote

  Geen ervaring mee en wat Essil zegt, ik zou toch echt terug naar de kinderarts gaan! 

  Maar wilde vooral mn medeleven uitspreken, wat een ellende voor die kleine én voor jullie! 


  Jetteketet
  Bijdrager
  #10599684 Quote

  Heel herkenbaar verhaal! Ook een enorme strijd gehad, terwijl ons zoontje zo’n pijn had en zoveel spuugde. Nota bene had mijn man zelf als baby ook een kma, maar ik moest echt eisen bij de HA dat we doorverwezen werden…

  Bij ons heeft de overgang naar pepti qua klachten zeker ruim 3 weken geduurd. Ik heb ook in die tijd heel veel getwijfeld en bang geweest dat pepti zelf nog niet het trucje zou doen. Soms reageren babies ook daar namelijk nog op en dan moet je nog weer op andere voeding. Uiteindelijk trok het recht, hij had gewoon langer nodig. Nu weet ik ook dat als hij weer enorm krampt en overstrekt met windjes het niet direct een per ongeluke inname van KMA hoeft te zijn (hij eet al gewoon mee, 15 maanden) maar dat het bij hem ook een teken van beginnende oorontsteking kan zijn. Heel maf.

  Luister naar je gevoel. Het is echt verschrikkelijk als je ziet dat je kindje vergaat van de pijn en iedereen maar zegt: ja he, vervelend he die darmkrampjes en gebroken nachten. Ik kan die mensen wel wurgen. Jij als mama ziet en voelt met elke vezel in je lijf haarfijn aan of er iets speelt. Het enige is dus, dat er ook net nog iets anders kan spelen, maar dat maakt het niet minder waar.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct