Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Darmkrampjes

 • Auteur
  Berichten

 • BabymamaT
  Bijdrager
  #10301929

  Hoi dames,

  Mijn zoontje is nu 10 weken oud maar heeft erg veel last van darmkrampjes. Dit gaat de hele dag door en hierdoor slaapt hij overdag nauwelijks, en neergelegd worden vind hij niet leuk. We hebben al van alles geprobeerd; andere voeding speciaal voor de krampjes, Orthica, infacol, fietsbewegingen wrijven op de buik, het helpt allemaal maar weinig. De osteopaat heeft vastgesteld dat door spanning in de nek de krampjes  erger zijn maar ook deze behandelingen halen weinig uit.

  De huisarts schrijft het af als hij is nog zo jong dus het komt wel goed maar voor mijn gevoel zo weinig slapen niet goed. Ik ben zelf bang  dat hij koemelk allergie heeft omdat mijn moeder veel bij hem herkende wat ik ook vroeger als baby had met de allergie (veel scheetjes en hele dag huilerig weinig slapen) maar het cb en huisarts vinden dat geen optie omdat zijn huid rustig is en ademhaling goed is. Ondertussen slaapt hij al 8 weken op zn aller max 7 uur op de 24 uur en heeft hij erg veel pijn, ik ben een beetje ten einde raad wat ik voor hem kan doen.

  Heeft iemand hier ervaring mee of tips?? Alles is welkom

  #10301933 Quote

  Nutrilon omneo tegen darmkrampjes?


  BabymamaT
  Bijdrager
  #10301940 Quote

  Nee Hero Comfort, het cb had aangegeven dat die en nutrilon omneo idd de soorten zijn die tegen de krampjes helpen. Het spugen is er wel heel erg door verminderd maar dr krampjes helaas niet.


  BabymamaT
  Bijdrager
  #10301941 Quote

  Nee Hero Comfort, het cb had aangegeven dat die en nutrilon omneo idd de soorten zijn die tegen de krampjes helpen. Het spugen is er wel heel erg door verminderd maar de krampjes helaas niet.


  Nur
  Bijdrager
  #10301942 Quote

  Je kunt evt ook overstappen op geitenmelk? Misschien dat dat werkt.. En overdag lekker in de draagdoek zodat je kleine nog wat kan slapen.. 

  #10301945 Quote

  Terwijl je juist bij deze voeding zou verwachten dat het juist goed is tegen darmkrampjes. Hoe lang gebruik je deze voeding al? Ze zeggen dat je het 2 weken de tijd moet geven om er aan te wennen 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Anemoontje
  Bijdrager
  #10301952 Quote

  Had je zelf als kind koemelkallergie? De kans is dan heel groot dat je kind dit ook heeft en dan hoef je geen eczeem te hebben. Niet willen liggen kan ook met reflux te maken hebben dit zie je vaak in combinatie met koemelk allergie. Pepti zou je eventueel ook nog kunnen proberen en als ze daar meer van spugen verdikken met Johannes broodpitmeel. Het nadeel is van alle voedingen dat het even de tijd nodig heeft te werken. 

  Volg je mama gevoel! Een pot koemelk vrije voeding is zo gekocht.


  Chantalhubbers
  Bijdrager
  #10301953 Quote

  Je zou ook sab simplex kunnen proberen als je dat nog niet hebt gedaan. Kan gewoon in de fles. 

  #10301954 Quote

  Hoi,

  Wat ontzettend naar voor jullie! Maar helaas herkenbaar. Mijn zoontje heeft de eerste weken ook alleen maar gehuild, scheetjes laten en persen. Bleek toch een koemelkallergie te zijn. Zijn huid is ook altijd rustig geweest, zegt dus niet alles.

  Je kunt overwegen om zelf een bus nutrilon pepti te bestellen?

  Heel veel sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct