Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

De Buurvrouw Heeft Last

 • Auteur
  Berichten
 • #10136766

  Sinds april wonen we in ons huisje, rijtjeshuis. Fijn huis, af en toe wat gehorig met name tuindeur en lopen+trap. De laatste tijd hoorden we af en toe een bonk op de muur in de slaapkamer. Maar dit wisten we niet zeker, tot gisteravond. 

  Driemaal een harde bonk rond 23:00 uur. We waren het bed aan het opmaken, pratend, lachend. Niet hard naar ons idee. Na wat geïrriteerde conversatie met de buuf zit het me niet lekker. Ze geeft aan dat ze ons dagelijks hoort, en daarom al met oordoppen slaapt en dit keer door de doppen heen wakker werd door de ”herrie”.

  We slapen met onze hoofden tegen dezelfde muur. Van de zomer hadden we het erover, en ook aangegeven als ze last heeft ze dit moest aangeven. Maar via deze manier?! Ze geeft ook aan ons te kunnen horen met seks. (Nu is dat A. al lang geleden, en B. maken wij nauwelijks geluid, nog minder dan met praten. Het bed kraakt niet, bonkt niet of kreunen niet). Kunnen moeilijk geen seks hebben omdat zij beweert het te horen, wat ons bijna onmogelijk lijkt.

  Ik word hier echt verdrietig van, en heb het gevoel dat ik op mijn tenen moet lopen in mijn eigen huis. Dat we de hele slaapkamer maar moeten omgooien en moeten fluisteren. Dat kan toch niet?

  We doen het niet bewust, en willen graag een x bij haar luisteren zodat we het zelf kunnen zien/ervaren. Wanneer zij wat meer geluid maakt met een feestje o.i.d. hoor je ons niet. Van de zomer om half 2-half3 zat ze buiten met vriendinnen veel lawaai te maken. Hoor je ons ook niet.. Het is vervelend,  het baart me ook onrust.. Wat gaat ze doen als wij straks een kindje hebben en hij/zij huilt? Wordt er dan ook continue gebonkt?

  Hebben mensen nog tips? Of hetzelfde ervaren en wat kan je hier aan doen?

  Dankjewel!


  Mamabeauty
  Bijdrager
  #10136799 Quote

  Wij wonen ook in een gehorig huis. Maar we weten het al buren van elkaar. Wij hebben wel op de trap tapijt liggen met een extra onderlaag. We weten namelijk dat de buren de oude bewoners hoorde als ze de trap op/af liepen. 

  Hebben jullie al eens samen een kop thee gedronken en hier over gaan praten? Misschien let ze er extreem op, en valt het allemaal wel mee. Hebben jullie nog een andere slaapkamer waar jullie kunnen slapen? Zonder dat zei het weet even in een andere kamer slapen? Gewoon als experiment 

  #10136826 Quote

  We hebben al best wat verbouwd en beneden + traprenovatie staat volgend jaar op de planning. Maar het kost al met al veel geld.. 

   

  We hebben in 1,5 maand tijd, 2x seks gehad dus vind het knap dat ze het kan horen.. Ondanks we gewoon best stil zijn! Helaas hebben we daar de ruimte niet voor, maar ergens vind ik het ook niet kunnen.. 
  In een andere kamer slapen omdat zij ”last” heeft.. Ik merk ook dat ik er heel erg mee zit


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10136850 Quote

  Heel erg herkenbaar. Onze woning is ook erg gehorig. Onze buren hebben kinderen wij (nog) niet. De kinderen zitten in een leeftijd van 7-11 , nou neem van mij aan het is vreselijk. Vooral het bekende trap lopen en als ze boven zijn. Ik kan mij er vreselijk aan ergeren, maar bedenk ook het zijn kids. Overigens durf ik er ook niks over te zeggen want straks krijgen we een huil baby.. ik denk ook eerlijk gezegd dat ze geen flauw idee hebben dat wij alles horen, vooral boven, elke woordje zowat. Maar wanneer zij ons horen geen idee. Het enige is denk ik in gesprek gaan met elkaar? Ik heb trouwens ook overwogen om in een andere slaapkamer te gaan liggen.. ook merk ik hoe meer ik er op focus hoe groter de irritatie wordt. Momenteel laat ik het meer los door ook een kinderwens en denk het kan ook andersom zijn. Heel erg vervelend! Probeer er over te praten. 

  Op je tenen lopen herken ik ook, omdat wij de buren zo erg horen probeer ik heel stil te doen zodat ze ons niet horen.. op de teentjes de trap op, niet op de hielen lopen boven.. tsja en dat in je eigen huis! 


  Mamabeauty
  Bijdrager
  #10136881 Quote

  We hebben al best wat verbouwd en beneden + traprenovatie staat volgend jaar op de planning. Maar het kost al met al veel geld.. We hebben in 1,5 maand tijd, 2x seks gehad dus vind het knap dat ze het kan horen.. Ondanks we gewoon best stil zijn! Helaas hebben we daar de ruimte niet voor, maar ergens vind ik het ook niet kunnen.. In een andere kamer slapen omdat zij ”last” heeft.. Ik merk ook dat ik er heel erg mee zit

  Ja, het is echt heel vervelend. Een trap renovatie is best duur, sowieso verbouwen. Laat je niet gek maken door de buurvrouw. 


  Saarvp
  Bijdrager
  #10136926 Quote

  Zolang jullie niet asociaal veel herrie maken zou ik zeggen, de buurvrouw heeft lekker pech. Ze blaast het ook duidelijk op, dus ik weet niet hoe serieus je het moet nemen. Je moet natuurlijk gewoon je ding kunnen doen in je eigen huis.

  #10137015 Quote

  Naar ons weten in praten we normaal.. Doen niks met opzet of hard!
  Het vervelende is gewoon dat ze niet wilt dat we ”gezellig” komen luisteren, maar wij hebben dan toch iets aangeboden? Als zij dit dan niet wilt.. 

  Ik word er gewoon erg verdrietig van, wil niet een dief in eigen huis zijn en op me tenen moeten lopen en fluisteren. Een simpel appje was beter geweest dan ontstond dit niet. Ik ben echt ten einde raad, en het voelt niet leuk om thuis te komen. Wat nergens op slaat, gezien we niks fout doen.. 🙁 zucht

  #10137577 Quote

  Mijn buren hebben 3 kinderen die ook veel lawaai maken. Het start in de ochtend om half 7 tot ze eindelijk naar school gaan. Je hoort ze schreeuwen (ouders ook), traplopen, zingen enz. Ook hebben ze een hond die verblijft in de tuin en blaft soms de hele dag door.

  Wanneer ze in de middag terug zijn van school, begint het weer. 

  Ik heb hier nooit iets over gezegd.

   

  Mijn zoontje is nu 14 weken. Hij huilt wel eens in de nacht. Sinds begin af aan wordt er dan gebonkt op de muur. Super vervelend. Alsof zij nooit geluid maken.

   

  Wanneer ik dit met de buurvrouw bespreek, krijg ik een gesprek die nergens op slaat. Ze vind geluid maken midden in de nacht niet normaal. Oh want zij doen het alleen overdag en dat is niet erg.

   

  Je kunt er soms zo moe van worden…

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen