Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

De gok wagen?!

 • Auteur
  Berichten

 • Elles1989
  Bijdrager
  #5675111

  Hallo,

  ik wil graag mijn dilemma voorleggen.

  Na 3x een jaar contract te hebben gehad helaas geen vast contract vanwege bezuinigingen.. Tijdje ergens anders gewerkt en weer terug naar mijn oude werkgever omdat, dat aanbod ‘beter’ was. inmiddels nu bijna 1 jaar aan t werk weer daar en in april hoor ik wat ze met mijn contract gaan doen. De kans op verlening is zeker aanwezig aangezien dit mijn eerste contract is.. De vraag is alleen 6 maanden, 12 maanden of..

  Mijn vriend en k hebben een grote kinderwens maar twijfelen om deze door te zetten vanwege mijn onzeker toekomst beeld.. Hij heeft wel een vast contract.

  In mijn sector is er de komende tijd geen sprake van vaste contracten.. Zo blijf k aan het rommelen en mijn kinderwens uitstellen.

  graag advies of reacties v mensen/ stellen die hetzelfde hebben. Bedankt!


  Jaetje
  Bijdrager
  #5675117 Quote

  Hoi Elles, ik vind het een lastig onderwerp. Ik heb niet echt een duidelijk advies voor je. Maar misschien kun je jezelf wat vragen stellen. Zoals: hoe hard hebben jullie jouw inkomen nodig? En hoe belangrijk is het voor jou om te werken als jullie jonge kinderen zouden hebben? Komen jullie ook rond zonder jouw inkomen? Want ben jij thuis met een baby of jonge kinderen, heeft dit ook voordelen qua tijd en geld. Iemand moet voor jullie kinderen zorgen als ze nog niet naar school gaan, dus je kunt het helemaal zelf doen of deels ‘uitbesteden’, wat ook weer geld kost. Nu moet ik er bij zeggen, dat ik zelf nog geen kinderen heb, wel een hele grote kinderwens en ook nog niet weet hoe wij het financieel en qua tijdsindeling op gaan lossen. Ik weet ook niet wat kinderopvang en dergelijke kost. En hoe goed jouw werk betaalt bijv. Misschien kun je dit eens heel precies uitrekenen allemaal. En beide situaties naast elkaar leggen: bijv. parttime werken of helemaal niet werken. Dit ben ik ook van plan eens te doen. Kom je hiermee bijv. uit op dat twee of drie dagen werken voor jou bijv. het handigste is, kun je evt kijken of er in een andere sector (misschien eenvoudiger of gewoon andersoortig werk) misschien meer zekerheid is. En kun je zo de afweging maken of je je kinderwens liever nog even uitstelt in de hoop dat je huidige werk zekerder zal worden in de toekomst, of dat je ervoor kiest dat je kinderwens voor gaat en je je werk zo mogelijk aanpast.

  Dit is even heel praktisch gedacht hoor. Ik weet natuurlijk niet hoe jouw carriere in elkaar steekt en misschien is tijdelijk niet of minder werken in je eigen branche voor jou helemaal geen optie. Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.

  Ik ben zelf eigen baas met een steeds beter lopend, maar klein bedrijfje en heb zelf nog niet 100% uitgedacht hoe ik dit met kinderen en bijv hoogzwanger ga doen. Helemaal niet werken zou ik wel moeilijk vinden. Ik hoop dat er een combinatie te vinden is. Maar belangrijker vind ik het om als ouders zelf veel bij onze kinderen te zijn en liever maak ik geen gebruik van kinderopvang, maar wil mijn moeder een dagje of max. twee als oppas vragen. Daar kunnen jullie misschien ook aan denken? Mijn vriend heeft momenteel helaas geen inkomen, ook geen uitkering. Hij probeert het nu ook als zelfstandige en is wel op zoek in zijn eigen werkveld, maar beide nog zonder veel succes helaas. Toch denk ik dat dit zich in de toekomst vanzelf zal moeten uitwijzen en maak ik me niet teveel zorgen. Ik wil zelf mijn kinderwens niet uitstellen. Maar ik ben ook ‘al’ 31 en heb al meerdere vroege miskramen gehad. Dus wil zeker het lot niet tarten door langer te wachten. Jij bent echter nog een stukje jonger, dus heb je nog wel even rustig de tijd om hierover na te denken.

  Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal en tips hebt. Al is het een beetje een wirwar van gedachtes geworden. 🙂 Groetjes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct