Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

De Laatste Loodjes Wie Nog Meer

 • Auteur
  Berichten

 • Annelorr
  Bijdrager
  #10514414

  Hoi allemaal,
  Wie zit er nog meer ongeduldig te wachten tot de bevalling begint? 😅🙈 inmiddels 38 weken zwanger en begin ongeduldig te worden.
  Bij elk krampje denk ik.. zou het beginnen.. maar helaas. Weet dat niet lang meer duurt maar toch.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10514467 Quote

  Tja de laatste loodjes…. 😉

  En toch, verwacht er net 38 weken niet teveel van hoor! De meeste kindjes blijven tot 40 weken wel zitten, dus als je je er nu teveel op focust kan het zomaar nog minimaal 2 weken duren en dat duurt dan nog heeeel lang!!

  Collega van me was ervan overtuigd dat zd met 37 weken zou bevallen, maar de baby zat heerlijk en bleef tot 41.6 zitten!!! Zij was half december uitgerekend en de baby kwam 1 januari haha!! Dus echt, pin je er niet teveel op vast dat je al binnen 1 tot 2 weken een baby hebt 😉

  En echt, hoe cliché ook.. geniet echt nog even van je dikke buik en het getrappel en het relaxte leven zonder baby want dat ga je echt wel missen straks 😉 Geniet er echt nog even van, deze relaxte periode komt nooooit meer terug!


  Annelorr
  Bijdrager
  #10514802 Quote

  Ik weet het.

  Maar het “wachten” duurt zo wel lang.
  Ook nu je helemaal niks meer mag/kan vanwege de lockdown.

  Nog meer dames aan het wachten? 🙂


  SteefEef
  Bijdrager
  #10514805 Quote

  Ook hier aan het “wachten”. Ben de 31e uitgerekend en heb ook al een aantal keer gedacht van het zou nu zomaar eens kunnen gebeuren. Wordt je wakker, helaas niks hahaha….

  Ik probeer daarom iedere dag maar te rusten, te wandelen en in de weer te zijn op mijn tempo. Vliegt de dag voorbij, heb ik me nuttig gehouden en wie weet helpt het 😉


  Annelorr
  Bijdrager
  #10514856 Quote

  Spannend 🙂

  Hier ook de laatste paar dagen last van menstruatie pijn.

  Zal wel indalingsweeen zijn of oefen weeën


  Ma Belle
  Bijdrager
  #10514889 Quote

  Ik heb bij mijn vorige zwangerschap vanaf 37 weken elke avond krampeb gehad, en uiteindelijk ben ik ingeleid op 42 weken omdat er nog nul ontsluiting of verstrijking was. En zelfs toen heeft het nog drie dagen geduurd om met veel moeite de bevalling op te wekken. 

  Pin je dus echt echt echt niet vast op dat het elk moment kan beginnen. Gemiddeld genomen bevalt een Nederlandse vrouw op 41.1 dagen van haar eerste kindje. 

  Achteraf gezien denk ik zelfs dat ik het een beetje heb tegengehouden door bij elk krampje helemaal ‘aan’ te gaan en te hopen, en te timen. Ik zat veel te veel in m’n adrenaline en te weinig in ontspanning en oxytocine. Terwijl het precies dat is wat een bevalling kan opwekken en stimuleren. 

  De tip die ik laatst ergens las: zo lang je je krampen/weeen kunt negeren, negeer ze! Gewoon relaxed doorgaan met dat wat je aan het doen bent. Dan kom je en ongemerkt door de latente fase heen, en als je er echt niet meer omheen kunt dan weet je ook zeker dat het zo ver is. 

  Succes met de laatste loodjes! Geniet er nog maar even lekker van, die kleine frummel in je buik. 

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10517859 Quote

  Hier ook de laatste loodjes, nu 39.3. En ben er zoooooo klaar mee. Bekken klachten, steeds dikkere buik en maar niet weten wanneer het start.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct