Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

De Wachtweken Help Hoe Gaan Jullie Hiermee Om

 • Auteur
  Berichten

 • Fieke
  Bijdrager
  #10524674

  Goedemorgen iedereen, 

  Wij zitten op deze moment in de periode tussen mijn ovulatie (vorig weekend) en mijn NOD.

  In 1 woord stresserend, heb het deze ronde in het begin wel wat kunnen loslaten, maar nu gaat het heel moeilijk.. Mijn humeur wordt er soms ook wel wat doorgestuurd de laatste dagen. Gisteren voelde ik ook lichte steekjes/druk in mijn onderbuik, soms meer naar 1 kant, en dan denk ik, zou dit de innesteling zijn? Ik weet ook niet of ik die überhaupt ga voelen natuurlijk en mogelijks is het ook nog veel te vroeg?

  Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Voelden jullie steeds duidelijk de innesteling, met ook innestelingsbloed? Hadden jullie ook last van imaginaire kwaaltjes? Hoe gingen jullie om met de stress? 


  Bloempje
  Bijdrager
  #10524675 Quote

  Spannend hè ! Ik heb vorige week vrijdag mijn eisprong gehad en op de een of andere manier voel je dat toch allemaal dingen ! 

  het is allemaal heel spannend ! Zelf probeer ik afleiding te zoeken in mijn werk en in de leuke dingen ..

  helaas wat bloedverlies gehad en hoef pas over 9 dagen ongesteld te worden dus heb het een beetje opgegeven deze maand 

  Wat doe je graag ? Misschien daarin afleiding zoeken ? 

  ik ga voor je duimen ! 
  veel liefs 


  Fieke
  Bijdrager
  #10524723 Quote

  Ooh spannend, misschien een innestelingsbloeding?

  Normaal sport ik redelijk veel maar probeer het nu iets rustiger aan te doen.. Ben wel T-shirts beginnen borduren 😅 dus dat schept soms wel wat afleiding!

  Maar merk vooral dat ik veel meer op het forum zit dan een week geleden. Schept enerzijds wat rust om de ervaringen van andere te lezen maar geeft ook soms wat stress omdat je dan leest over innestelingsbloedingen enzo en dat ik het zelf nog niet heb en dat ik dan denk dat het sowieso weer niet voor deze maand zal zijn.. 🙈


  Cheza
  Bijdrager
  #10524730 Quote

  Heey ik snap de stress. Dat heb ik ook gehad. Ik heb sept. 2020 mijn spiraal laten verwijderen en hoopte snel zwanger te worden (na een of twee keer) maar dat gebeurde niet. Ik daar de hele tijd mee bezig en tijdens de jaarwisselingen nog kreeg ik corona… Dat hielp ook niet mee. Daarna was ik wel in eens heel regelmatig. Ik was alsmaar bezig met zwanger worden dat het niet meer leuk was. Toen ging mijn schildklier weer te snel werken en had ik zoiets van nou dan zit zwanger worden er niet in vanwege de medicijnen. Nog geen week later had ik een positieve test in mijn handen.

  Wat ik daarmee bedoel is dat je er niet te veel bezig mee moet zijn. Ik weet dat is makkelijk gezegd maar hoe meer je er mee bezig bent hoe meer stress hoe moeilijker het gaat denk ik. Het komt echt wel goed. Geniet van elkaar en doe gewoon lekker je ding dan komt het echt wel. Succes😘


  Lis-
  Bijdrager
  #10524786 Quote

  @cheza

  hoe lang duurde bij jou na spiraal voordat cyclus normaal werd?


  Fieke
  Bijdrager
  #10524841 Quote

  Ja, ik gaf hetzelfde advies tot voor dat wij zelf begonnen waren ook aan mijn vriendinnen 🙂 en is inderdaad makkelijker gezeg dan gedaan!

  We zijn net ook goed gaan wandelen met onze puppy, dus dat heeft er ook voor gezorgd dat ik er even niet aan gedacht heb. 

  Het is gewoon moeilijk omdat je dan bepaalde dingen voelt en niet kan vertrouwen op het feit dat het echt is of niet… 

  @Cheza, had jij een innestelingsbloeding echt of iets van symptomen voor je wist dat je zwanger was? Proficiat trouwens :-).

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Cheza
  Bijdrager
  #10524886 Quote

  @lis ik had een koper spiraal dus geen last van hormonen en alles was dus gelijk goed. Het heeft bij ons een half jaar geduurd voor ik zwanger was dus ook als alles wel “geregeld loopt” hoeft het niet in een keer raak te zijn.


  Cheza
  Bijdrager
  #10524888 Quote

  @fieke ik had nergens last van eigenlijk. Omdat mijn cyclus sinds een paar maanden ineens elke 28 dagen was IPV tussen 27 en 31 dagen. Dus dacht ik laat ik eens checken want ik had eergister ongesteld moeten worden…. Stond ik even raar te kijken toen en een extra streepje stond waar ik totaal niet op rekende… (Ik merkte verder niks dus ging er vanuit dat het toch niet was gelukt).


  Just-Me
  Bijdrager
  #10524986 Quote

  @Fieke, moeilijk hè! Ik heb de eerste twee maanden (voordat ik wist dat ik pcos heb) alle verschijnselen zitten uitpluizen. Elk pijntje of dingetje dat ik voelde. Ik was er constant mee bezig.. Toen ik hoorde dat ik pcos heb en met medicatie ging beginnen, werd de controle zoeken over iets waar ik echt geen controle over heb een ding. Zeker met veel vriendinnen om me heen die zonder pardon twee kids kregen. Na 2 maanden hiervan werd ik zo gek van mezelf dat ik besloot dat dat het niet waard is. Ik hield geen leven meer over. Vanaf dat punt veranderde het wel echt. In mijn geval is loslaten niet echt mogelijk gezien ik dagelijks van alles moet monitoren, (werken met donor) danwel in het ziekenhuis loop. Maar dat is ok. Ik heb inmiddels geleerd om niet teveel te verwachten, om signalen gewoon op te pikken maar niet meer te analyseren. Ook niet als ze anders zijn dan anders. Want wat er ook gaande is in je lijf, het gebeurt of het gebeurt niet 🤷🏻‍♀️ En soms heb ik echt goede dagen en weken en kan ik er goed mee omgaan. Dan voel ik me best sterk en heb ik een gezonde dosis hoop. En soms wil ik drie dagen huilen van wanhoop, of het ooit wel goed komt! En dan heb ik dus drie kutdagen. Mijn beste ‘advies’ zou zijn: ben niet te hard voor jezelf hierin en geef het tijd. Je begint aan iets wat super spannend is! Hoe je daarmee omgaat is een proces denk ik? De afleiding is fijn en zoek gewoon naar momenten waarop dat lukt. Elk moment is er een, of het nou 5 minuten of een uur is. En als het even niet lukt, dan lukt het even niet…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct