Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Depressie Herkennen

 • Auteur
  Berichten

 • Michellevd
  Bijdrager
  #10197783

  Hoi damens,

  Kan iemand van jullie mij vertellen hoe ik een depressie kan herkennen?


  Fleurol
  Bijdrager
  #10197794 Quote

  Bij jezelf of een ander? Je moet je dan langer dan 2 weken echt somber en lusteloos voelen en nergens zin in hebben zonder dat daar een lichamelijke of andere aantoonbare oorzaak voor is (zoals verlies van een geliefde etc). Wil niet zeggen dat je je aan 1 stuk door zo voelt maar het voert wel de boventoon.

  Vaak komt er nog vanalles bij kijken zoals geen eetlust, schuldgevoelens, vermoeidheid, slaapproblemen, concentratieproblemen of suïcidale gedachten. 

  Bij prenatale depressie kan het ook hormoongerelateerd zijn. Depressieve klachten hebben komt vaker voor en als die aanhouden kan de vk je doorverwijzen naar de pop-poli 

   

   

   


  Michellevd
  Bijdrager
  #10197850 Quote

  Bij me eigen,

  Oke Dankjewel ga ik dat toch eens overleggen.


  Fleurol
  Bijdrager
  #10197851 Quote

  Wat klote voor je.. Hopelijk helpt het om met iemand er over te hebben. Die klachten zijn er gelukkig niet voor altijd en gaan voorbij. Iemand zei dat ooit tegen mij en ze heb me daar aan vast kunnen houden. Ze had nog gelijk ook. Ik hoop ook op zo’n vooruitzicht voor jou. Succes❤


  Helmaaa
  Bijdrager
  #10197901 Quote

  Idd, snel bespreekbaar maken bij je VK. Niet wachten tot volgende afspraak. Mocht je extra hulp nodig hebben, kun je maar beter al aangemeld zijn bij de pop poli. Dat kan al een fijn/veilig gevoel geven, zonder dat je een heel traject in gaat.

  Ook als je denkt dat t alweer beter gaat, even bespreken met je vk. Maak de drempel alvast zo laag mogelijk voor als je het even niet meer weet/ het niet alleen kan. 

  Sterkte!!


  Michellevd
  Bijdrager
  #10197904 Quote

  Dankjewel ga Ik zeker doen

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct