Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Diastase 5

 • Auteur
  Berichten

 • BlauweMuis
  Bijdrager
  #10466970

  Hoi!

  Zijn hier mensen die na hun zwangerschap een diastase eraan over hebben gehouden? En zo ja, hoe kom je er vanaf?
  Ik vermoed dat ik dat heb en ik word gek van de bolle buik wat ik nog heb (nu 8 weken na bevalling). Ook heb ik sinds de bevalling last van lage rugpijn..


  Galileo
  Bijdrager
  #10466973 Quote

  Wellicht kun je kijken of er bij jou in de buurt MamaFit wordt gegeven door fysiotherapeut, dan kan deze met je meekijken en krijg je meteen de juiste oefeningen!


  CFK
  Bijdrager
  #10466976 Quote

  Hoi,
  Volgens mij heel normaal als je pas 8 weken geleden bevallen bent. Volgens mij was hij bij mij pas na een half jaar weg, maar ben wel met een keizersnede bevallen. Dat zal ook wel iets van verschil maken. Als je twijfelt of je zorgen maakt zou ik idd even aankloppen bij een fysio

  #10466992 Quote

  Heel normaal na 8 weken. Bij mijn oudste duurde het 6 maanden, bij mijn jongste 4 maanden. Geef je lijf de tijd.


  Mama kers
  Bijdrager
  #10467021 Quote

  Ik liet het controleren bij de 6 weken na controle hier. Bleek dattie zo goed als weg was. En het is nu bijna 3 mnd geleden en ik heb nog steeds een bol buikje. Vooraf sportte ik veel en nu ben ik vanaf 6 weken ook 3x pw aan het sporten, geef het tijd :). Kan ook aanleg zijn: huid etc. Pijn aan onderrug kan worden verholpen met sporten: back to you book hele goede aanrader! Zit een app bij met oefeningen plus filmpjes

  #10467592 Quote

  Jeetje, 8 weken…. Volgens mij mag je zeker het eerste jaar verwachten dat er nog “herstelwerkzaamheden” zijn. Ik heb er nog steeds last van na bijna 3 jaar.

  Een echt diastase gaat nooit helemaal weg, er is namelijk weefsel gescheurd wat niet kan helen. Alleen een buikwand correctie kan dat oplossen, geloof ik. Een opgerekte linea alba kan als het goed is wel weer (helemaal) terugveren.


  JanineStijn
  Bijdrager
  #10480761 Quote

  Ik zou ook zeker bij een fysiotherapeut informeren hoe het zit met je diastase en misschien ook oefeningen vragen?

  voor de lage rugpijn merk ik dat ik daar ook last van had als ik niet op mijn houding lette. een Mensendieck therapeut is daar heel goed voor geweest voor mij: ik liep helemaal krom en scheef (dat had wel een andere oorzaak), maar ik voel het nu direct in mijn rug als ik weer in mijn rug ga ‘hangen’. zeker met een baby is het heel lastig om op je houding te letten, weet ik uit ervaring. Misschien dat jij (onbewust) ook gaat ‘hangen’ in je rug, ipv rechtop te staan.

  Oh ja, mentaal heb ik ook nog wat dingen opgeruimd waardoor ik veel minder pijn in mijn rug heb, maar niet iedereen staat daar voor open…

  hopelijk kun je wat met mijn tips. veel succes, en laat je pijn het genieten van je kindje niet in de weg staan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct