Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Diastase 8

 • Auteur
  Berichten
 • #10481719

  Hoi mama’s,
  Inmiddels is mijn tweede gezonde, lieve zoontje dik 9 maanden maar mijn diastase gaat niet weg. Ik ben ook in behandeling geweest bij een fysio maar helaas heeft dat niet gewerkt. Inmiddels heb ik een doorverwijzing naar een plastisch chirurg om m’n opties te bespreken. Nu is mij vraag of hier dames zijn met dit zelfde vervelende probleem en wat bij jullie geholpen heeft.


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10481754 Quote

  Hoi, vervelend is dat he..
  Ik heb ook een diastase overgehouden na de geboorte van mijn jongste. Hiervoor ben ik ook bij een fysiotherapeut geweest. Zij vertelde mij dat de aanmaak van nieuw spierweefsel echt een tijd duurt. Je moet de rechte buikspieren langere tijd op de goede manier trainen, dan wordt er nieuw spierweefsel op die plek aangemaakt. Maar dat duurt echt lang (als in: maanden). Ik weet natuurlijk niet hoe jouw situatie is, maar het zou ook zonde zijn als je geopereerd moet worden, terwijl het met (veel) geduld en training ook zou kunnen verbeteren.

  #10481785 Quote

  Ik heb al oefeningen gedaan die met name gericht waren op de schuine buikspieren. Tijdens mijn bezoek aan de chirurg ga ik hier wel eens heen vragen of dit bij mij nog mogelijk is. Mijn huidige buikspieren staan namelijk ver uit elkaar. Hebben deze oefeningen jou wel geholpen? Bedankt voor je reactie.


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10481806 Quote

  Ja, alleen ik weet natuurlijk niet of mijn situatie vergelijkbaar is met die van jou.
  Ik moest juist voorzichtig de rechte buikspieren trainen, omdat dat de plek is waar nieuw spierweefsel aangemaakt moet worden. Alleen luistert dit wel nauw, omdat je bij een te grote belasting de diastase juist opwekt (de punt omhoog in je buik, ik weet even niet hoe ik het anders moet zeggen).

  #10481860 Quote

  Ben je bij een bekkenfysio geweest of een gewone fysio of heel wat anders. Mijn oefeningen kwamen namelijk van een bekkenfysio.


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10482032 Quote

  Bij een bekkenfysio, die ook gespecialiseerd is in zwangerschappen en alles eromheen. Ze doet allerlei bijscholingen, zo ook een over diastase. De inzichten op het gebied van training hiervan, zijn de afgelopen tijd veranderd vertelde ze.

  #10482056 Quote

  Woon je toevallig in Zuid Limburg? Zo ja welke fysio ben je geweest? Ik ben nu ook bij een gespecialiseerde bekkenfysio in zwangerschappen en alles eromheen.
  Maar werden voornamelijk de schuine buikspieren getraind


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10482092 Quote

  Nee sorry, midden Nederland. Ik zou jouw fysio eens vragen hoe het zit en of zij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen?


  LBD
  Bijdrager
  #10484392 Quote

  Hoi allemaal . Ook hier een flinke diastase na de geboorte van mijn tweede kindje 4 maanden geleden. Conclusie van de bekkenfysio is dat alleen een operatie mijn klachten nog gaan wegnemen . De vraag is alleen of er een medische noodzaak is en of het dus vergoed gaat worden … zijn er meer mama’s waarbij dit het geval is ? Ik zou er zooo enorm tegenop zien … maar nog jaren met klachten rondlopen is ook geen optie 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct