Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Direct Na De Geboorte Starten Met Zuigelingenmelk Tegen Krampjes

 • Auteur
  Berichten

 • Josie
  Bijdrager
  #5728993

  Hoi!

  In mijn omgeving maak ik mee dat baby’s enorm veel last hebben van krampjes en hierdoor overstappen naar speciale zuigelingenmelk tegen krampjes. De kleintjes hebben hier ook baat bij.

  Nu mijn vraag, waarom zou ik mijn meisje straks niet meteen starten op deze speciale zuigelingenmelk? In het kader van: beter voorkomen dan genezen..

  Nu ben ik nog helemaal nieuw hier in, en is er wellicht een hele goede reden waarom je dit niet moet doen.. Alle voor en tegens hoor ik heel graag!

  (Ik ben me er zeker van bewust dat borstvoeding beter is, maar door medicijngebruik is dit helaas niet mogelijk.)

  Alvast bedankt! Liefs Josie


  gebruiker119019
  Bijdrager
  #5729006 Quote

  Hi Josie,

  De samenstelling van de zuigelingenmelk voor krampjes is anders. Dit zorgt dus voor minder krampjes, maar ook minder voedingstoffen. Doordat de melk minder voedzaam is, heeft de kleine meer nodig en wordt dus ook vaker (s nachts) wakker.

  Je kunt niet in 1 keer beginnen als je al gewone melk gebruikt, maar moet het gebruik van de speciale melk op en afbouwen.

  Liefs, Anna

  #5729041 Quote

  Hoi,

   

  Ik ben direct na de geboorte begonnen met H.A.(hypo- allergeen) van Kruidvat op advies van de kraamverzorgster die al tijdens de zwangerschap thuis is langs geweest i.c.m. flessen van Dr Browns. Tot op de dag van vandaag kunnen we de krampen op 1 hand tellen, nu bijna 10 maanden.

  (Komt het door de voeding en de flessen? Of hebben wij gewoon geluk gehad dat ons zoontje zelden krampjes heeft gehad? Wie zal het zeggen. Maar bij een volgend kindje zou ik het wel weer zo aanpakken)

  Na 3 maanden H.A. gebruikt te hebben zijn we langzaam over gegaan op de standaard 1 voeding van Kruidvat. Steeds met een half schepje H.A. minder en dus een half schapje standaard voeding erbij en na 3 dagen weer half schepje en zo verder tot we helemaal omgewisseld waren naar standaard voeding.

  #5729107 Quote

  Hoi Josie,

  Heb je al eens op de website van het Voedingscentrum gekeken? Daar is veel algemene informatie te vinden over kunstmatige zuigelingenvoeding, zoals dit artikel over de verschillende soorten.

  Ik begrijp uit je bericht dat er vanwege medicatie is afgeraden om borstvoeding te geven. In bepaalde situaties is dit de enige optie. Meestal is er echter meer mogelijk dan men denkt. Je kunt er op de website van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk meer over lezen. Daarnaast is het mogelijk om op de website van Bijwerkingencentrum Lareb achtergrondinformatie op te zoeken over het gebruik van een bepaald medicijn en het geven van borstvoeding. Mocht je dat willen, dan kan het dus de moeite waard zijn om met deze informatie nog weer naar je behandelend arts te gaan.

  Succes met de laatste loodjes en een voorspoedige bevalling gewenst!


  Josie
  Bijdrager
  #5729115 Quote

  Heel erg bedankt allemaal, ik neem alle tips ter harte en verdiep me in de gegeven websites. Bedankt!


  gebruiker255460
  Bijdrager
  #5730263 Quote

  Zou jijzelf ook op een speciaal aangepast dieet gaan, omdat voorkomen beter is? Nee toch? Wacht gewoon rustig af hoe jouw kleintje zich gaat ontwikkelen. Die voeding is ook duurder en inderdaad ook anders van samenstelling. En er is nog een verschil in krampjes en krampen. Ook op een bepaalde manier massages geven kan helpen en zo zijn er nog meer zaken die je kraamverzorgster of goede websites je uit kunnen leggen. Loop niet op de zaken vooruit, zou ik zeggen. Dr. Brown flessen heb ik zelf ook goede ervaring mee, overigens. Maar elke situatie is uniek, ik wens je een voorspoedige bevalling toe! Enne, sluit borstvoeding inderdaad niet bij voorbaat uit, al ken ik je situatie niet. Ook voor vragen daarover kun je terecht bij bijvoorbeeld La Leche League.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct