Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Disneyland

 • Auteur
  Berichten
 • #10166705

  Hey 🙂 

  Ik heb even wat mentale support nodig… op de 1 of andere manier voel ik me wat minder assertief dan normaal en voel me ook veel schuldig omdat ik merk dat ik lichamelijk snel moe ben en ook last heb van hormonen en niet altijd even gezellig.. hierdoor doe ik wat minder leuke dingen en heb ik niet altijd even veel zin in drukte om me heen.

  voor ik zwanger raakte won 1 van mijn betere vriendinnen 4 kaarten voor Disneyland Parijs. (Vriendin geen kinderen wel een kinderwens maar geen vriend) Gelijk vroeg ze al of ik mee ging en natuurlijk was mijn antwoord volmondig ja!Het probleem is wel een beetje dat ik weinig drama kan hebben.. dat kon ik al niet maar nu lijk ik dat helemaal moeilijk te tolereren.. laat deze meid nou net wel een beetje dramatisch te zijn en een nogal hoog verwachtingspatroon te hebben.ze wil graag kinderen en het is voor haar natuurlijk heel erg dat dat nu niet lukt maar sinds ik zwanger ben heb ik een beetje het idee dat ze niet weet hoe ze ermee om moet gaan.. misschien een lichte jaloezie heeft? Ze doet wel heel blij verder maar toch heb ik die indruk een beetje en vind dat heel lastig.  Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was twijfelde ze al gelijk of ik met 5 maanden wel mee zou kunnen maar dat het voor haar bijna een must was dat ik mee zou kunnen.. ik kon daar geen antwoord op geven want ben nog nooit zwanger geweest..

   De laatste tijd heb ik wat last van zwangerschapskwalen en ze zei laatst: “als je dat maar niet hebt als we daar zijn, en je mag ook geen last hebben van je hormonen of chagrijnig zijn”. 

  Ze is het type van “zet je hormonen even opzij, niet zeuren en waarom ken je het deuntje van Alice in wonderland niet?!?, je gaat naar Disneyland die zou je moeten kennen” 

  pffff

  Dat lijkt me natuurlijk ook een beetje ongezellig maar dat ze het al benoemd vind ik vervelend.. waarom? 

  Anyway.. ik ben er op vakantie achter gekomen dat ik heel snel moe ben.. ik ben nu bijna 17 weken zwanger en moet vaak gewoon slapen smiddags want ben echt super vermoeid.. mijn buik is soms heel gespannen, heb krampen en heb best wel last ban constipatie..

  mijn vriend heeft daar volledig begrip voor maar met 3 meiden weg is toch anders. 

  aangezien de dames ook nog Parijs zelf in willen moet ik eigenlijk bekennen dat ik er een beetje tegenop zie. 

  Ik weet alleen niet hoe ik het tegen haar moet vertellen en bang dat de er een melodramatisch drama van gaat maken. Maar ik wil hen ook niet remmen in hun plezier etc

  Ik moet voor mijn gevoel al veel laten.. daar voel ik me schuldig over tegenover mijn kinderloze omgeving.. al begrijpen de meeste het wel.. met haar is het altijd een beetje tricky. 

  Hoe zouden jullie dat aanpakken? 

   

  Liefs 


  Nvb
  Bijdrager
  #10166708 Quote

  Gewoon vertellen. Je lichaam geeft niet voor niets aan dat je rust nodig hebt. Misschien kun je afspreken dat je smiddags gewoon even gaat liggen en elkaar later weer ergens ontmoet. Als ze er moeilijk over doet geef dan gewoon aan: ik doe mijn best maar mn lichaam is aan het veranderen en hoewel het er nog niet zo uit ziet is het soms al best zwaar. Nu weet ik niet hoe jullie band is maar als je echt het gevoel hebt dat zij jouw zwangerschap niet echt kan accepteren kun je dit misschien ook een keertje opgooien. Het is zo een bijzondere tijd en je hebt je ook gewoon vriendinnen nodig. Geef hierbij ook meteen aan dat je echt je best zal doen om niet iedere minuut te praten over je zwangerschap. Het zal even ongemakkelijk zijn maar wellicht daarna wel weer beter voor de relatie?

  Disneyland is wel echt super gaaf! Ben best jaloers. Haha ze hebben ook enorm leuke dingetjes voor babies. Dus een keer een shopje in.. Geniet ervan en succes! 


  Juul tje
  Bijdrager
  #10166716 Quote

  Doen wat voor jou goed voelt. 

  Veel attracties mag je niet in als je zwanger bent. Je kunt op de site zien welke. 

   


  gebruiker365106
  Bijdrager
  #10166718 Quote

  Hoi, 

  Hier 18 weken zwanger. Ook heel moe, veel krampen. Begrijp helemaal wat je bedoelt met dat je t niet helemaal ziet zitten. 

  Ik zou t bespreekbaar maken. Zeggen dat je er tegenop ziet. Omdat je snel moe bent enz. Dat je hun niet in de weg wilt zitten. 

  Opmerking over hormonen en chagerijnig is niet erg tof. Maar ja ze weet ook echt niet hoe t voelt. 

  Zitten jullie in een hotel dichtbij park? Anders kun jij gewoon eerder stoppen als je moe bent. Lekker chillen in hotel. Beetje bijtanken. Dan doe je deel mee en deel gewoon op jezelf. 

  En als ze niet begrijpen houd t op. Je moet je niet schuldig voelen. Jou lijf is nu heel druk bezig met zorgen dat ukkie in je buik goed groeit. Das ff belangrijkste. 

  Grtjs nvn

  #10166722 Quote

  .Thnx voor jullie reacties 🙂 

  ik zou het ook heel vervelend vinden als ik het zou missen.. heb er best wel naar uitgekeken.. ik moet het er in ieder geval met haar over hebben en dan kijken hoe ze erop reageerd. Vind het best wel lastig om erover te beginnen omdat ik weet dat ze er zich er ook op verheugd heeft dat ik mee ga alleen vind ik mijn baby echt belangrijker. Misschien maak ik me ook wel teveel zorgen om haar reactie .. 

  #10166754 Quote

  Wat vervelend!

  Ik weet dat je bij de service (een gebouw links na de ingang) een kaart kan afhalen waarop staat dat je zwanger bent. Je moet dan even een doktersverklaring meenemen. Dan hoef je bij veel attracties niet in de rij te wachten (en de mensen waarmee jij bent geloof ik ook niet). Misschien verlicht dat in ieder geval voor een deel?

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Jillroos
  Bijdrager
  #10166760 Quote

  Ik zou dan zeker z’n kaart halen want die rijen zijn laaaaaaang en dat hou je echt niet vol zwanger, zou wel als het goed genoeg gaat wel gaan want als je kleintje er straks is gaan die dingen niet meer zo makkelijk helaas

  #10166769 Quote

  Bloompjee
  Bijdrager
  #10166774 Quote

  Als je zelf echt niet mee wil en er tegen op ziet moet je gewoon afzeggen. Het gaat erom wat JIJ wil en niet hun. 

  Als je niet mee wil omdat je bang ben dat je vrienden over je gaan oordelen over hoe jij je voelt dan zou ik me daar gewoon niks van aan trekken. Het is toch zonde als je zo’n leuk uitje links laat liggen omdat je vriendinnen je anders gaan veroordelen op het feit dat je last heb van kwaaltjes? Straks met een baby gaat het allemaal niet meer zo makkelijk. Ik zou het van te voren bespreekbaar maken. En zeggen dat je het gewoon rustig aan gaat doen. Heeft ze er een mening over? Dan uitleggen dat je dat erg vervelend vind en dat als ze geen respect tonen en je daardoor misschien wel niet mee wil.

  Over constipatie gesproken ik heb een siroop gekregen van de huisarts. Je zou dat eens kunnen proberen?

  Verder gewoon aan jezelf denken wat voor jou goed voelt en laat hun maar oordelen, iedere zwangerschap is anders. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct