Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dochter 13 Maanden Huilt En Zeurt Altijd In Auto En Wandelwagen

 • Auteur
  Berichten
 • #10482776

  Mijn dochtertje van 13 maanden is een actief meisje. Ze heeft weinig rust in zich en kan ook niet rustig op schoot zitten helaas. Nu wandelen wij graag maar daar heeft madam na 10 minuten al geen zin meer in. Zo gaat het ook met autorijden. In de auto heeft ze nog nooit een oog dicht gedaan. Ze gaat al snel zeuren en huilen wat overgaat in krijsen (stopt niet, we hebben weleens een uur zo moeten rijden). Echt niets helpt, speelgoed smijt ze weg, muziekje, zingen, troosten, fopspeen, negeren, afleiden,.. ik weet het gewoon niet meer..

  Doordat ze een koemelkeiwitallergie had en dit pas na 6 maanden werd geloofd en onderzocht heb ik een trauma van al het (ontroostbare) huilen. Dit herinnert mij er zo aan :(..

   

  Het gekke is.. fietsen vind ze geweldig, ik fiets elke dag wel 3 keer. Dan zeurt ze nooit en heeft ze geen afleiding nodig.

   

  Zijn er mensen die mijn verhaal herkennen of een idee hebben? Ik ben radeloos en zie het gedrag nog niet zo snel veranderen 😥

   

  Dank voor het meedenken!

  #10482778 Quote

  Vergeten te vermelden.. ze zit al sinds 9 maanden in autostoel midden op de achterbank. De wandelwagen staat ook al met 9 maanden naar voren gericht.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10482824 Quote

  Ik herken wel deels wat je zegt. Autorijden is hier gelukkig wel prima, wij rijden geregeld 2 uur naar m’n ouders en de kinderen hebben dat eigenlijk altijd wel prima gevonden. Gelukkig maar.

  De kinderwagen hier ook weinig gebruikt, zeker vanaf 1 jaar niet meer. Wandelen vonden ze echt niet leuk. Ze wilden er altijd uit, altijd gillen en huilen. Fietsen vonden ze idd wel super.

  Hopelijk gaat je kindje snel lopen en dan wordt de wereld ook weer wat groter. Mijn jongste dochter liep al met 12 maanden en dan gingen we ’s middags vaak een uur gewoon in de straat lopen met haar poppenwagen. Prachtig vond ze dat. En met 18 maanden kon ze al op de loopfiets met 2 wielen dus deden we rondjes op de loopfiets . Ze was daar razendsnel mee hoor, veel kindjes gaan pas met 2 a 2.5 jaar op de loopfiets. Maar ik was er superblij mee. Kinderwagen aan de kant en m’n dochter alles lekker zelf laten lopen/fietsen.

  Hou vol! Binnenkort loopt ze en wordt alles weer makkelijker. Voor nu maar heeeel veel rondjes blijven fietsen ja 😉


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10482838 Quote

  Heb je al een loopfietsje geprobeerd?

  Dan kan ze lekker haar energie kwijt, zijn jullie samen even buiten en slaapt ze daarna lekker. Op en neer door de straat is in het begin echt voldoende. Ik denk dat ze geprikkeld wil worden om de wereld te ontdekken.
  Grasveldje voor de deur? Neem een bal mee naar buiten! Of je er nou achteraan kruipt of loopt maakt toch niet uit😜

  #10482851 Quote

  Bedankt voor jullie ideeën! We hebben zelf een gazon en wonen in de polder dus ruimte genoeg! Ik vind het wel jammer om nooit te kunnen wandelen. Wij deden het voor haar komst heel veel. Natuurlijk wist ik datdat minder zou worden maar nu is het helemaal niet.. ik dacht misschien een soort loopfietsje met zon duwstang..

  Autorijden is wel echt een probleem.. we zijn nu op vakantie en de heenweg was drama. We moeten nu ook nog terug, zie er enorm tegenop


  MvdF
  Bijdrager
  #10482872 Quote

  Alsof ik het verhaal van mijn dochter lees… hier ook een meid die maximaal 10 min zichzelf in de auto kan vermaken maar het daarna he-le-maal zat is. Boekjes, filmpjes etc, alles geprobeerd maar kan haar niet vermaken. Ik ga er meestal naast zitten wanneer ik zelf niet hoeft te rijden maar dan wil ze uit de auto stoel. Ze slaapt ook echt nooit in de auto. Ik heb het idee dat ze ook last heeft van wagenziekte want als ze moet overgeven is dit meestal altijd alleen in de auto. Dus probeer haar altijd naar buiten te laten kijken met een vrij uitzicht.

  #10482883 Quote

  Dat vermoeden heb ik dus ook maar schijnt niet te kunnen op deze leeftijd? Ik denk daarom meer verveling en nijd omdat ze vast zit in zowel auto als wandelwagen..


  Sopi
  Bijdrager
  #10482916 Quote

  Vervelend zeg! Wandelen gaat hier wel goed, maar hou ik zelf niet van dus ik ga nooit ver. Autorijden vinden mijn dochters ook niks. Ze kunnen niet slapen in de auto (buikslapers) en vervelen zich dan snel. Lange ritten vermijden we zoveel mogelijk. Vakantie zoeken we bijna altijd binnen een uur rijden. Het wordt wel makkelijker nu ze groter zijn. Met de oudste 3,5 spelen we spelletjes of we luisteren een luisterboek. Ook geven we soms een lolly (ze krijgen nooit snoep dus dan zijn ze dolgelukkig en een uur zoet). En soms is het gewoon even doorbijten als er een toch flink huilt.. ☹️


  Sopi
  Bijdrager
  #10482917 Quote

  Volgens mij las ik hier weleens in een topic dat wagenziekte best kan op jonge leeftijd hoor! Wellicht het uitzoeken waard?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct