Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dochter 16 maanden geeft mondjes 'vocht' terug slaapt slecht vanaf 3 mnd

 • Auteur
  Berichten

 • MaRoLoJu
  Bijdrager
  #5695110

  Ik ben ten einde raad…

  Mijn dochter Lola van bijna 17 maanden spookt eigenlijk al vanaf dag 1. Ze is er een van een tweeling en ze was ‘baby 1’ in mijn buik. De zwangerschap verliep perfect en ik ben met 37 weken en 5 dagen middels een spoekeizersnede bevallen van 2 mooie meisjes van allebei ruim 3 kilo. De reden voor de keizersnede was dat toen mijn vliezen braken er veel bloed bij zat. Toen ze Lola verloste zeiden ze ook dat ze helemaal groen was en ze in haar vruchtwaterzak gepoept had. Alles leek prima tot ze eigenlijk dezelfde dag op Neonatologie terecht kwam omdat er bloed in haar ontlasting zat, dit bleek van het vruchtwater te komen gelukkig en heeft ze 2 dagen gehad.

  Maar vanaf dag 1 kan ze eigenlijk al niet zo goed drinken uit de fles, ze pakte de speen nooit goed en ik heb heel veel merken, vormen en maten uitgeprobeerd maar niks hielp haar prettiger te drinken. Ze had vaak de hik, verslikte zich maar was een vrolijke baby. Vanaf 3 maanden begon de slaapellende, standaard na 1/2 uur te slapen wakker worden, elke nacht. En dit nog steeds. Oorontsteking gehad en antibiotica voor gehad, vaak naar de huisarts voor verschillende dingen maar nooit ‘echt’ iets aan de hand volgens de huisarts. Dat niet slapen heb ik altijd wel goed getrokken, heb haar altijd bij mij in bed genomen en vaak sliep ze wel door maar wel om de zoveel tijd zo’n 15/20 keer per nacht een beetje wakker en draait het hele bed door. Ook  ben ik vaak met haar beneden op de bank belandt in de nacht. Ik ben vanaf de 4e maand een aantal keer naar een osteopaat geweest en deze merkte dat er wel wat knelde door de bevalling en haar maagje gekanteld lag en haar middenrifademhaling niet lekker zat. Het heeft even geholpen maar op een gegeven moment wilde ze niet meer meewerken helaas. Maar het lijkt maar niet te stoppen en ik heb het idee dat ze echt ergens last van heeft. Ik ben wel 3 x bij de huisarts/consultatiebureau geweest voor haar drinkgedrag en hikken ed. Niks aan de hand zeiden ze, de laatste keer adviseerde de huisarts me INFACOL, dit leek even goed te gaan en ze sliep bijna altijd door voor een week of 3. Wat me nu heel erg opvalt is dat ze constant een waterachtige substantie ‘lekt’ (het is geen speeksel) en daar heeft ze last van, 2 weken geleden gutste het zelfs uit haar mond en kon ze met geen mogelijkheid in slaap komen, wat ik ook probeerde. Ook zei ze steeds au als ze moest slikken of er een guts uit kwam. Ik ben dat weekend 2 x naar de huisartsenpost geweest met haar omdat het niet overging en ze er pijn van had. ‘Niks aan de hand, haar amandelen zijn wat geïrriteerd en dat vocht is vast omdat ze niet goed slikt en het een beetje blijft liggen’ dus naar huis gestuurd. Ik heb nog aangekaart dat ik dacht dat die pijn evt zou komen van maagzuur dat naar boven komt en dat dat ook is waardoor haar amandelen zo geïrriteerd zijn, ze daarom een zware stem heeft ook. Dat was het niet zeiden ze. Maar ze blijft het houden, ik weet niet meer zo goed wat ik hiermee moet, ook omdat ze echt chronisch slaaptekort heeft zo. Bedje verhoogd, infacol, andere voeding, letten op eten, alles heb ik geprobeerd.

  Ik vind het vervelend dat ik niet echt serieus genomen wordt door alle huisartsen terwijl ik vóel dat mijn dochter gewoon ergens last van heeft!

  Heeft er iemand iets soortgelijks meegemaakt reageer dan ajb!

  #5695130 Quote

  Wat een verhaal joh, begrijpelijk dat je er moedeloos van wordt :-(( De klachten die je noemt (moeilijk uit de fles drinken, moeite met slikken, veel onrust, mondjes teruggeven of spugen)  kúnnen ook voorkomen bij een (te) korte tongriem en/of lipbandje. Is daar bij Lola goed naar gekeken? Een te korte tongriem is niet altijd in één oogopslag vast te stellen; een serieus onderzoek is dus belangrijk. Je kunt er meer over lezen in o.a. dit artikel (onderaan kun je doorklikken naar gerelateerde informatie). Deze informatie is gericht op borstvoeding. Dat komt doordat er vanuit de begeleiding bij borstvoeding veel aandacht is voor de problematiek rondom te korte tongriem en het voeden. Bepaalde problemen zijn bij baby’s die een fles krijgen echter niet anders. Mocht je e.e.a. herkennen of meer willen weten, dan kun je ook terecht bij de besloten Facebookgroep ‘Lipbandjes/Tongriempjes, ouders en zorgverleners‘. Ten aanzien van de zin of onzin van middelen als Infacol is deze blog misschien interessant om te lezen.

  Hopelijk kom je er nu snel achter waar Lola nu zo’n last van heeft, sterkte ermee!


  MaRoLoJu
  Bijdrager
  #5695178 Quote

   

   

   


  MaRoLoJu
  Bijdrager
  #5695179 Quote

   

  Hoi Yvonne,

  Dit had ik ook in gedachte toen alles begon, maar is uitvoerig onderzocht en uitgesloten.

  Bedankt voor het meedenken!

  #5695548 Quote

  Ik zou gaan voor een second opinion bij een andere arts. Vocht lekken uit de mond klinkt niet echt heel normaal. Een arts kan je misschien doorverwijzen naar iemand die meer kan dan alleen de standaard vragen stellen.

  Heeft ze dit trouwens alleen als ze ligt of ook als ze staat/zit/loopt? En komt er ook vocht uit de neus?


  NoraMae
  Bijdrager
  #5695752 Quote

  Hoi hoi, is een koemelkallergie al uitgesloten? Zo vervelend dat je je niet gehoord voelt. Mijn zoontje heeft een koemelkallergie en had als baby ook reflux. Ik herken je gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Ik ging van cb naar huisarts en weer terug naar cb. Ik herken ook wat je zegt over de gezondheid; oorontstekingen, heel veel verkouden, zat ik weer met hem bij de huisarts met vage klachten. De huisarts zei me laatst nog, nadat mijn zoontje een provocatietest heeft moeten doen “een kind kan de eerste 2 jaar van zijn leven soms nonstop verkouden zijn” maar op de juiste koemelkvrije voeding doet hij het prima! Ik zou echt op mijn strepen gaan staan bij je huisarts of bij je cb, en zeggen dat je het zat bent en je dochtertje wilt laten nakijken door een kinderarts. Als je facebook hebt kun je ook eens kijken op de Facebook pagina “baby reflux nl/be”, daar heb ik echt enorm veel aan gehad. Veel sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct