Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dochter 16 weken slaapt slecht overdag

 • Auteur
  Berichten
 • #10451884

  Hoi dames, onze dochter is morgen 16 weken. Sinds een week of 3 slaapt ze overdag erg slecht. Voorheen sliep ze Smorgens een poos en dan smiddags 2.5 A 3 uur achter elkaar. Eind van de middag nog even slapen is altijd al een gedoe geweest. Nu sinds 3 weken of zo slaapt ze Smorgens 45 a 60 mimen dan smiddags is ze na een uur ook weer wakker. Ze is dan nog wel moe maar komt bijna niet meer in slaap. Na een half uur tot een uur heen en weer lopen om haar speen terug te geven, valt ze toch weer in slaap en dan moeten we haar uiteindelijk weer wakker maken voor de fles van 3 uur. Savonds en snachts slaapt ze gelukkig goed. We moeten savonds wel een aantal keer terug als ze net in bed ligt om haar speen terug te geven maar daarna slaapt ze tot de volgende morgen. Voorheen sliep ze altijd ingebakerd maar of we haar inbakeren of niet, dat maakt overdag dus niks uit om beter te slapen op het moment. Heeft iemand een idee of dit een fase is of wat we kunnen doen? Want ze wordt er niet echt gezelliger Van als ze zo weinig slaapt.


  Lewis
  Bijdrager
  #10451889 Quote

  Klinkt eenbeetje alsof je teveel je eigen beeld van hoe ze moet slapen en eten probeert te volgen.  Wakker maken omdat het etenstijd is hebben wij nooit gedaan.

  En ik heb zelf een veel makkelijkere slaper gekregen toen ik los liet dat ze nog langer zou moeten slapen. Wakker is wakker. Ze gaat dan weer naar bed als ze weer moe is. Rond 4 mnd was ze ongeveer 2 uur wakker. En zo kwamen we op drie keer slapen uit. Waarvan 2 keer 45 min. En dat gebeurde niet exact op dezelfde tijdstippen. Dus flessen schoven wel eens een half uurtje tot een uurtje mee. 

  Oh en gerommel met ritme is bij ons nog steeds het snelst opgelost door haar te volgen en kijken waar we op uit komen. 


  With love
  Bijdrager
  #10451892 Quote

  Volg je kindje! Als ze wakker wordt, haal je haar uit bed en als ze moe wordt, leg je ze in bed. Wij hebben hier ook nooit wakker gemaakt voor een fles en heen en weer lopen voor een speen deden we ook niet 🙂


  RomyVM
  Bijdrager
  #10451906 Quote

  Idd wat hierboven gezegd wordt. Is ze wakker na een uur? Even proberen of ze terug in slaap valt met het speentje, maar slaapt ze na 5 a 10 minuten nog niet, dan is ze dus gewoon wakker en gaat ze eind van de middag wel weer even naar bed.

  Jij kan wel willen dat ze 2.5 a 3 uur slaapt, en het is fijn dat ze dat even gedaan heeft. Maar dat verandert dus ook gewoon weer! Eenmaal zo’n lange middagdut betekent niet dat ze dat altijd blijven doen 😉

  Het wisselt toch steeds met die kleintjes. Sommige dagen/periodes slapen ze uuuuren, sommige periodes is 2 a 3x 45 minuten per dag voldoende voor ze. Nu ben je krampachtig bezig om haar weer in slaap te krijgen omdat jij dat wilt, en ALS ze dan eindelijk weer slaapt moet je haar weer wakker maken. Beetje krom 😉 Dus hop, gewoon uit bed en dan tussen 16 en 17u nog een klein dutje proberen!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10451907 Quote

  En dat ze de hele nacht doorslaapt zonder voeding is echt heel knap! Verkijk je daar niet op. Mijn beide dochters hebben tot 12 a 14 maanden geregeld nog een nachtvoeding (of 2) nodig gehad. Op de leeftijd van 4 maanden kwamen ze nog gerust om 23.00-2.00-6.00 voor een voeding. En ook dat is heel normaal, al vond ik het zeker nier altijd leuk 😉 Tel je zegeningen! 🙂

  #10451957 Quote

  Ik weet hoe vermoeiend het is, maar ze doet het echt al heel goed! Volg verder je kind

  Lees ook: Alles over doorslapen

  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10451997 Quote

  In tegenstelling tot sommige anderen zou ik denk ik wel op en neer lopen voor een speentje om haar weer in slaap te helpen zodat ze een wat langere ruk maakt en hierdoor ook langer leert slapen. Ik zou haar dan alleen vervolgens niet wakker maken voor een fles inderdaad, maar gewoon voeden als ze wakker wordt uit zichzelf. Hier soms ook vaak lopen en dan toch opeens weer een hele slaap van 1,5 uur die ze ook echt nodig had.


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10452003 Quote

  Ik snap het wel hoor, dat je haar probeert nog in slaap te krijgen, als je ziet dat ze nog moe is!
  Meestal is het gerommel met slaapjes een teken dat ze toe zijn aan een verandering in het ‘schema’. Misschien handig om hiernaar te kijken en proberen of een ander ritme werkt.

  #10452068 Quote

  Wij moesten tot 4 maanden ook regelmatig naar boven om het speentje weer in te doen, nadat wij echter een consult bij een slaapcoach hadden gehad (overdag sliep die niet altijd even goed)  zijn de keren dat we nog naar boven moesten op 1 hand te tellen (hij is nu 10 maanden). Wij zijn vanaf 4 maanden heel erg gaan sturen op de wakkertijden. Bij een baby van 4 maanden is dit 90 minuten. We zijn dit gaan doen en het werkte perfect bij onze zoon. Het was in 99% van de gevallen na 90min wakkertijd in bed leggen en hij sliep binnen enkele minuten. Afhankelijk van de duur van de slaapjes had die dan 3 of 4 slaapjes op een dag. Naarmate die ouder werd ging de wakkertijd steeds omhoog, hij zit momenteel op 3 uur wakkertijd en ook dat werkt nog steeds perfect. Mochten we eerder al slaapsignalen zien dan leggen we hem er iets eerder in, maar meestal maakt die de 3 uur vol.

  Elke baby is anders, maar bij ons werkt bovenstaande methode perfect, wellicht voor jou ook te proberen…..

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct