Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dochter 65 Mnd Wil Geen Papfles

 • Auteur
  Berichten
 • #10555826

  Hallo,
  Mijn dochter wil absoluut geen papfles, en ook pap van een lepel gaat er maar moeilijk in. Ze drinkt 4x per dag 210 cc opvolgmelk. En krijgt tussendoor fruithapje en groentehap. Ze lijkt er verder geen problemen mee te hebben, want slaapt goed (door). In de nacht wordt ze wel vaak wakker en gaat ze gezellig liggen brabbelen maar valt dan ook vanzelf weer in slaap.
  Tips voor de papfles?

  #10555828 Quote

  Mijn dochtertje is precies even oud, en krijgt ook geen papfles. Niet omdat ze het niet wilt, maar omdat ik het niet nodig vind. Waarom wil je een papfles geven als ze het nu goed doet? Mijn dochtertje krijgt wel al een boterham bij de fles van 11 uur.


  Lewis
  Bijdrager
  #10555833 Quote

  Dan geef je m niet?? Hier ook nooit gedaan hoor. Gewoon lekker broodje bij de lunch. En ook dat is nog geen must nu.


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10555834 Quote

  Mijn dochter wil ook geen pap. Prima, dan niet wat ons betreft ☺️ . Als ze al fruit en groente heeft en genoeg melk drinkt is het goed hoor ☺️


  RomyVM
  Bijdrager
  #10555849 Quote

  Waarom perse een papfles? Mijn oudste vond het ook niet lekker dus direct weer nee gestopt. Mijn tweede heeft het ook nooit gekregen.

  In de ochtend gaf ik vanaf een maand of 10 een boterham na de fles in de ochtend, vanaf die leeft vulde alleen de fles in de ochtend niet met voldoende.
  Ik de avond altijd gewoon een normale fles gegeven, ook nooit meer dan 180cc+6. En of ze wel of niet doorslapen heb je toch niet in de hand, met een papfles betekent het niet dat ze direct beter of langer slapen hoor. Ik zie het nut van een papfles absoluut niet.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10555851 Quote

  En met 6.5 maand kun je langzaam proberen of je kindje een beetje brood wilt tussen de middag. Het is veel beter om brood te oefenen dan een papfles te geven. Het is in her begin vaal veel oefenen, maar daar moet je toch doorheen. Met 7.5 a 8 maanden gaat het vaak ineens veel beter en eten ze al snel een boterham weg in de middag.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  MamaE
  Bijdrager
  #10555864 Quote

  Eens met vorige reacties, lekker geen papfles geven en beginnen met brood 


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10555869 Quote

  Hier ook nooit een papfles gedaan. Als je het toch graag wilt, misschien proberen om pap met een lepel te geven?


  Savasana
  Bijdrager
  #10555951 Quote

  Onze zoon is 6 maanden en krijgt nooit een papfles of pap uit een kom. Heb het met 4 maanden geprobeerd in de avond met rijstebloem, maar hij dronk dan slechter en maakte betreft slapen geen verschil dus ben ermee gestopt. Hij eet en drinkt voldoende andere dingen dus voor mij geen reden om hem een pap fles te willen geven.

  Dus mijn tip als je dochter geen papfles wilt: geen zorgen over maken en gewoonweg geen papfles geven. Zolang ze voldoende andere dingen binnen krijgt is het prima toch, en dat krijgt ze te lezen in je verhaal 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct