Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dochter 8 maanden slecht slapen

 • Auteur
  Berichten

 • SJ Janssen
  Bijdrager
  #10045079

  Hallo,
  Ik ben eerlijk gezegt op zoek naar evt. Tips voor ons, onze dochter is nu 8 maanden oud en slaapt sinds 2 a 3 weken erg slecht, we kunnen haar wel tegen half 8 in haar bedje leggen en dan valt ze vrijwel direct in slaap tot 22.00 als we geluk hebben slaapt ze wat langer door maar dan begint het, we hebben al van alles geprobeerd maar krijgen haar niet stil alleen als we haar tussen ons in leggen dan is ze rustig te krijgen. Dat is juist het probleem dat willen we natuurlijk het liefste niet dat ze tussen ons in ligt.. ( niet dat ik het vreselijk vind, maar ze hoort gewoon in haar eigen bedje te slapen…) iemand toevallig tips om dit aan te pakken, of zijn er meerdere die dit mee gemaakt hebben of op dit moment ook meemaken?


  Demuis
  Bijdrager
  #10045090 Quote

  Ik lees wel meer dat kindjes rond deze leeftijd dit gaan doen. Zelf heb ik een zoon van 8 maanden die soms op de raarste tijden wakker wordt of opeens moeilijker gaat slapen. Wat hier helpt is zijn kamer donker laten, naast zijn bed zitten en zachtjes en op een saaie manier slaapliedje zingen en kniffel op zijn gezicht leggen en zijn wang zachtjes aaien. 

  Mocht dit niet werken zou je het volgende ook kunnen proberen: als ze huilt naar haar toe gaan aai over de bol speen en knuffel geven als ze die gebruikt. En dan de kamer weer uit. Met paar min weer terug als ze blijft huilen. En zo even volhouden. Ze zitten nu ook in de fase van verlatingsangst. Ze weten op deze manier dat je er bent. 


  Martina Spierts
  Bijdrager
  #10045093 Quote

  Hier ook gehad. Oppakken, weer een flesje geven (ook dat wil je uiteraard liever niet) en net op het moment dat je denk Boh ik kan dit niet dan…..is het over! Echt waar. Geduld (heel moeilijk soms) dat is het.


  anja85
  Bijdrager
  #10045095 Quote

  gewoon flesjflesje geven knuffelen en terug leggen 

  rrond deze periode ook verlatingsangst 


  Demuis
  Bijdrager
  #10045106 Quote

  Een flesje helpt hier idd ook.


  MamaVanNoor
  Bijdrager
  #10045319 Quote

  Lees mee… zelfde hier bij onze zoon van bijna 8mnd… zal dus wel een fase zijn;) wij geven rond 22.30 fles en dan sliep hij eerst door tot een uur of 6 maar nu wordt hij standaard om 3uur wakker. Geprobeerd een klein flesje te geven maar daar trapt meneer niet in hahaha. Hij valt daarna meteen weer in slaap tot 7uur. Eerst ging hij feesten na dat flesje om 3uur maar dat hebben we genegeerd. Knuffel geven en speen . Niet gepraat maar alleen speen gegeven. Na 3 gebroken nachten was het kletsen etc over en valt hij na fles weer braaf in slaap. Zelf heb ik het idee dat hij weer meer nodig heeft qua andere voeding dan flesvoeding. Geef hem nu ook een boterham tussen de middag en een klein snackje (soepstengel) rond 15uur en dan om 17uur zijn warme hap. Ben benieuwd of het helpt.maar als ik lees dat er meerdere zijn van jullie denk ik dat t gewoon bij deze fase hoort. Sterkte!


  SJ Janssen
  Bijdrager
  #10046259 Quote

  Bedankt voor jullie reacties sinds 4 dagen slaapt onze dochter weer vanaf 19.30 uur tot de volgende morgen 8.30 aan 1 stuk door ‘wij mogen dus zeker niet klagen😅’;-), ik denk inderdaad daar het gewoon een fase geweest is. Bedankt voor jullie tips!


  Demuis
  Bijdrager
  #10046263 Quote

  Fijn dat ze weer doorslaat. Hier helaas nog steeds niet. En het duurt al 3 weken. Na het drinken van zijn flesje slaapt hij wel meteen. Maar ben de gebroken nachten wel weer zat. Dit heeft hij nog nooit gedaan  sliep vanaf dag 1 al lang door in de nacht.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct