Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dochter Vernoemen Naar Opa

 • Auteur
  Berichten

 • Bo-Belle
  Bijdrager
  #10576328

  In December wordt onze 2e dochter geboren en we zijn voor haar nog opzoek naar een 3e naam. Haar 2e naam zal Josephine zijn (naar opa en overgroot opa die Joseph heetten) en we zoeken dus nog een 3e, modernere, naam liefst met vernoeming naar mijn opa: Antonius Adrianus.

  Deze naam hoeft dus geen letterlijke vernoeming te zijn. Maar mag een leuke naam zijn die enigzins in de buurt komt, een mix van letters is etc. Idealiter ook nog met 2 lettergrepen om het simpel te houden… 😉 heb zelf alleen 0 inspiratie. Misschien zitten hier namenwonders die het leuk vinden om mee te denken / husselen?


  runbabyrun
  Bijdrager
  #10576333 Quote

  Tonia, Ariane, Rian(ne), Antonet, Anna, Anniek, Nina, Noia, Susan? Moeilijk haha!

   


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10576334 Quote

  Ik doe een poging… Haha…

  Ariena
  Ariēnne
  Arina of Ariena
  Arianne of Arianna

  Ik moest gelijk aan Andy denken. Op zen Nederlands uitgesproken. Ik ken een vrouw met die naam. Leuk en stoer. Maar geen twee lettergrepen 🤷☺️


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10576349 Quote

  Ik waardeer alle pogingen haha! Andy is origineel! Haar vader heet alleen bijna zo… moet nog 1 letter voor dus misschien beetje te veel haha. 

  Ik kom zelf al niet verder dan Rian(ne) of Anna inderdaad. Alleen haar eerste naam zal eindigen op een A… lastig allemaal haha! 

  Runbabyrun zijn jullie al uit de naam? 🙂 gaat het verder goed met je? 


  runbabyrun
  Bijdrager
  #10576350 Quote

  Ja hij is moeilijk hoor! Haha. 
  Hier zijn we er inderdaad uit! Dochter krijgt 2 namen, net als haar broer, en ben er helemaal verliefd op.

  Grappig genoeg hebben beide namen in de vorige zwangerschap (toen we nog niet wisten wat het werd voor de 20 weken echo) niet eens de shortlist gehaald voor meisjesnamen. Blij dat we dus toch opnieuw de apps/boeken in zijn gedoken! 
  Hebben jullie de eerste naam voor jullie meisje al wel?

  Gaat verder goed hier! Vandaag de 22 weken prik gehaald en morgen ga ik de toch wel fijne 24 weken grens over 😁


  Just-Me
  Bijdrager
  #10576351 Quote

  Die zijn best lastig! Om de een of andere reden kom je steeds op laatste letter A uit 🙈Als ik ga husselen krijg ik bijvoorbeeld:
  Rona
  Sara of Sari
  Nori of Nora
  Donna
  Tara
  Nina
  Nia
  Anni
  Anouk (als je er een letter aanplakt)
  Misschien geeft het je ideeën, succes met het kiezen van een mooie vernoeming!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Famkeh
  Bijdrager
  #10576360 Quote

  Wellicht is Audrey nog een optie? Of Annet?


  Mano S
  Bijdrager
  #10576362 Quote

  Antje?


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10576394 Quote

  Thanks dames! Ik neem alles mee en leg het aan de papa voor haha. Kwam zelf nog op Donja / Jara / Thanée / Tanja. Maar die staan er allemaal net wat verder vanaf.. 3e naam van ons kindje nu is ook met een T dus dat zou ik dan wel weer mooi vinden haha. Het is wat! 

  runbabyrun haha same! Ik had nog 2 namen van het lijstje die ik er nog 1x door heb geprobeerd te krijgen… maar helaas daar kwam een veto op haha! We twijfelen nog over 2 namen maar neigen allebei nu wel naar “de naam”. Het is alleen een top 5 naam en ik had nooit gedacht daarvoor te willen gaan. Ik ken verder alleen helemaal niemand met die naam, ja ooit 1 collega tijdens mijn eerste stage..  dus tja. Denk eigenlijk dat die hem wel wordt. 

  Fijn dat alles verder goed gaat! Hier gelukkig ook goede 20 wekenecho gehad. De prik haal ik na onze vakantie en als we thuiskomen ook intake met kraamzorg weer. Spannend haha, komt nu alweer een stuk dichterbij. 

  Bij de eerste zwangerschap lag de placenta voor en ik vond dat ik haar wel goed voelde. Maar dit is echt heeeeeeel anders haha! Ik heb denk ik ook wel een wildebras ingepakt maar wow. En vind het (nu nog) mega leuk zoveel beweging.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct