Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Domme reacties

 • Auteur
  Berichten
 • #10473657

  Hallo allemaal,

  vandaag hadden we een prachtige 4d echo van onze knapperd. De verloskundige was heel blij met de mooie beelden, en ze vond hem ook helemaal schattig. Wij ook uiteraard, prachtige lipjes en neusje, ben heel blij dat we dit gedaan hebben. Maar nu kregen we net een reactie van iemand die totaaaal geeen verstand heeft. Ja dat ziet er raar uit ziet een baby er zo raar uit? Lijkt smeagol wel. Omijngod ik werd zoo boos van binnen, helaas moest ik mijn respect bewaren. Op sommige fotos is het beeld wat wazig en onduidelijk waardoor het gezichtje niet mooi mee vormt. Maarja dat hoef ik jullie niet uit te leggen! Ik merk echt dat ik met niemand meer op kan schieten door continu domme opmerkingen!! Van mensen die niet zwanger zijn of geen kinderen hebben OF verstand er van hebben. Laatst ging iemand een discussie aan, ik vertelde dat ik toch om de zoveel uur op ga staan om mijn kindje borstvoeding te geven. Oh nee hoor je kan je kind gewoon door laten slapen, ik antwoorde daarop oh nee hoor ik laat mijn kind toch niet bij wijze van 7 uur doorslapen (in het begin). Jawel hoor dat moet en dat kan gewoon dus. Ik werd zooo boos. Ze doen echt alsof ze het allemaal beter weten. Zonder dat ze ergens enig verstand van hebben. Ik voel me continu uitgedaagd. Hoe gaan jullie hier mee om?? Het zijn ook mensen die ik echt moeilijk kan ontwijken. HELAAS!! Oke dit moest er gewoon even uit. 


  DikkertjeDap
  Bijdrager
  #10473659 Quote

  Ik heb speciaal voor de mensen die dichtbij staan en moeder zijn een app gemaakt waar ik mijn vragen stel, hierdoor stuur ik de onderwerpen waarop ze iets kunnen inbrengen en heb ik er daadwerkelijk iets aan. Zij voelen zich nuttig en gehoord en bemoeien zich waarschijnlijk daardoor niet met dingen waar ik niks over vraag, heel rustgevend. Wellicht dat dit iets helpt? Voelen ze zich nuttig en haal jij er wel wat uit? Voor de rest luister ik gewoon niet meer als mensen dingen zeggen waar ik niks mee wil. Nu moet ik zeggen dat mijn zwangerschapsbrein hier bijzonder goed in meewerkt want ik vergeet alles. En als ik de wereld zat ben ga ik huilend in bad zitten, dat helpt ook haha mensen bedoelen het nooit slecht, ook al voelt het soms alsof je hun kop eraf wil rukken. Tenminste, dat heb ik soms. Ook dat gevoel ebt gelukkig weer weg en ik geef dan ook wel aan ‘nee’.
  Misschien heb je hier iets aan? En anders gewoon persoonlijke pinata’s maken.

  #10473663 Quote

  Heeeeel herkenbaar en mijn bloed ging er ook van koken! Ik heb zelf een (al onstabiele) vriendschap hierom beëindigd na de geboorte van ons dochtertje. Ze is nu 4 weekjes oud en ik was er he-le-maal klaar mee. Dicht bij jezelf blijven en gewoon zeggen als iets je niet aanstaat! Ik hield eerst ook m’n mond dicht maar op den duur niet meer. Mensen begrijpen niet wat het met je doet. Zet ‘m op en geniet van je zwangerschap! 😊

  #10473668 Quote

  “gelukkig ziet baby er alleen op de 4d uit als smeagle, zou er niet aan moeten denken dat baby er later zo uit zou zien” kijkt persoon aan van tot tot teen.. De ballen, doei he, daaaag!…. Maarja.. Dat wordt dan ook weer nit geaccepteerd.. Raar 🤔😏😏 maar ik snap je hoor! Sommige mensen snappen het gewoon niet.. En als iemand geen kindjes heeft of de ervaringen niet kunnen we het ze eigenlijk niet kwalijk nemen.. Maar hun mond er over houden is wel het minsten wat ze kunnen doen, denk ik dan!!


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10473672 Quote

  ‘Als je niks vriendelijks kunt zeggen kun je beter je mond dicht houden!’

  Ik heb in de zwangerschap en daarna ook een heleboel adviezen gekregen. Voornamelijk ongevraagd. En ook een heleboel opmerkingen of deze zwangerschap wel goed zou gaan, nadat ik een klein groepje vrienden verteld had dat ik een miskraam had gehad…

  Geef je grenzen aan. Nu al. Want de mensen om je heen blijven zich er constant mee bemoeien… heel frustrerend vond ik het. Totdat ze in de gaten hadden dat ze mijn grens hadden bereikt. Onze dochter is nu 2,5 jaar en de goedbedoelde adviezen worden eindelijk minder!

  Kies voor jezelf, je partner en vooral je kindje😘


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10473845 Quote

  Zouden het niet je hormonen kunnen zijn waardoor je reacties van anderen iets minder goed kan wegzetten?
  Ik bedoel, mijn partner zegt ook altijd dat de meeste pasgeboren babies net lelijke aapjes zijn maar dat je als ouder je kind beeldschoon vindt.
  En ik vind 3d of 4d echo’s ook bijzonder om te zien en weet ook niet altijd wat ik van een kindje moet zeggen. Het is toch altijd wat vervormd. Jij als ouder kijkt er verliefd naar want het is jouw kindje en je kunt misschien al trekken van jezelf of je partner herkennen, maar een ander ziet dat niet direct en ziet iets geels met een gezichtje, iets wat toch een beetje vervormd lijkt want t zit allemaal in een vrij krappe ruimte. Dat die persoon er dan precies smeagol van maakt is waarschijnlijk grappig bedoeld maar op jouw roze wolk komt dat niet meer zo over 😉

  Je hoeft echt niet elk advies op te volgen! Inderdaad, soms komt het van mensen die zelf geen kinderen hebben, of gaat t gevoel totaal tegen jouw eigen gevoel in. Gewoon reageren met iets als ‘goh, dank voor je suggestie! Ik ga er over nadenken’ en dan gewoon doen wat je zelf wilt.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10479394 Quote

  Nou ik was dus met mijn vader an het chasten en ik vroeg waneer krijg ik deze en mijn vader zij dit 5 keer Als je is luistert in 1 keer ga ik erover nadenken 🤔 ik weet niet of het een tiep fout is maar ik vind het raar

  #10484497 Quote

  Hmm.. ik vind de echo’s van andere kindjes en ons eigen kindje ook niet mooi of schattig of wat dan ook. En hoe te reageren op echo’s van anderen vind ik lastig, omdat ik er zelf dus weinig bijzonders in zie. Ik kan ook niet begrijpen dat sommigen uit zulke foto’s bijv. al kunnen zeggen dat de baby op z’n vader lijkt.
  Ik denk dat je het niet moet aan trekken. Het is niet gemeen bedoelt, neem ik aan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct