Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Doodsbang Voor Kapper Tips

 • Auteur
  Berichten
 • #10421834

  Hoi!

  Onze zoon van 2 is doodsbang voor de kapper. Hij raakt compleet overstuur zodra hij in de gaten heeft dat hij geknipt gaat worden (en dat heeft hij heel snel door). We hebben al van alles geprobeerd; zelf knippen, kinderkapper met coole autostoel, liedjes, verhaaltjes, papa knippen waar hij bij is, de tondeuse zelf aanzetten elke dag even… Niks helpt.

  Heeft iemand de gouden tip? Ik vind het zo sneu voor ons zoontje dat hij zo bang is😞

  Liefs!


  Zonneschijn
  Bijdrager
  #10421856 Quote

  Laat de kapper proberen zonder tondeuse te knippen. Ik ben zelf kapper geweest maar ook mijn zoon had rond die leeftijd een fase dat hij bang voor de ‘kapper’ was. 😉

  Ook kunnen sommige kappers knippen terwijl hij bij papa of mama op schoot zit, ideaal is het niet. 

  Het is waarschijnlijk een fase, lang haar bij jongens is nog steeds erg in 😄

  #10421861 Quote

  Inderdaad geen tondeuse gebruiken. Hier hielp op schoot zitten bij papa of mama, tablet voor zn neus met favo filmpje en krentjes. Nu is hij drie en is kapper geen probleem meer.

  #10421870 Quote

  Onze dochter was als de dood voor de cape. Ze zat dus lekker bij mij op schoot zonder cape. Wij onder de haren allebei, maar wel een succeservaring! Inmiddels durft ze met cape en alleen op de stoel (ze is nu 2,5).


  Bobbie
  Bijdrager
  #10421872 Quote

  Heb je vast al geprobeerd. Maar bij ons komt de kapper thuis, en zet ik mijn zoon voor de tv . Bij de kapper zou dat eventueel kunnen met een filmpje op de iPad?


  Jippie
  Bijdrager
  #10421882 Quote

  Ik lees mee.. hier hetzelfde probleem. Hij wordt thuis geknipt, maar niets helpt. Zodra hij de schaar ziet, raakt hij overstuur. Filmpjes, wat lekkers, op schoot, zonder schort niets helpt.

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  MamaBK
  Bijdrager
  #10422125 Quote

  Hier hetzelfde, heb dan wel een thuiskapster maar dan ben ik misschien hard, we hebben alles geprobeerd niks hielp dus mijne gaat bij me op schoot en in de houdgreep. Hij is nu 2.5 schreeuwt de buurt bij elkaar maar dat is dan jammer 10 min is het over en is hij weer alles vergeten.

  #10422234 Quote

  Bedankt voor jullie reacties en tips! Helaas al die dingen al geprobeerd zonder resultaat. Gisteren wilde de kapster hem gewoon niet knippen, omdat hij zo hard bewoog (ook al had mijn man hem super stevig vast) 🙈 Dus toen maar weer naar huis. Volgende week een nieuwe poging wagen…

  Succes voor de mama’s in hetzelfde schuitje. Mocht ik nog op iets komen, dan laat ik het hier zeker weten!

  #10422796 Quote

  Sorry geen tips. Alleen herkenning. Zoontje van 1,5 is ook doodsbang voor de schaar denken we. Wilt sowieso nooit dat er aan zijn haar gezeten wordt. Uiteindelijk in houdgreep en idd in 10min klaar. Lieve dame die altijd heel geduldig knipt en zoveel mogelijk probeert   Zelfs op de grond zitten hhaahaha

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct