Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Doorlek Probleem Jongen Alles Al Geprobeerd

 • Auteur
  Berichten

 • Sammetjeh
  Bijdrager
  #10604326

  Hoi iedereen,

  Zoals de titel al zegt, ons kereltje lekt ELKE nacht plas door ze luier(s). Het is een buikslaper. Wie heeft de gouden tip…?
  Onderstaand hebben we al geprobeerd:

  * 2 luiers; pampers baby dry, en grotere maat kruidvat oid erover heen. Achterste voren en nog een erover heen. De 2e luier achterste voren eroverheen

  * grotere romper of hemdje en onderbroek

  *een maandverbandje tegen de bovenkant bij ze buik op de luier plakken

  * luierbroekjes verschillende merken

  *randje van de luier(s) naar binnen vouwen

  * grotere maat luier

  * niet teveel laten drinken voor het slapen
  (Een tip wat ik ergens las, vanaf 16.00 niks meer laten drinken begin ik niet aan, bij het eten wil je toch een slokje erbij)

  * als wij naar bed gaan luier verschonen in zijn slaap lukt helaas niet, dan wordt hij wakker en ook klaarwakker. En voordat hij dan weer slaapt… dan maar een extra wasje 😅

  Is er uberhaupt nog iets wat we kunnen proberen? Alvast bedankt!


  Tesssa
  Bijdrager
  #10604344 Quote

  Hoe oud is jullie zoon? 


  Sammetjeh
  Bijdrager
  #10604367 Quote

  1 april wordt hij 2 jaar 


  Essil
  Bijdrager
  #10604395 Quote

  Zindelijkheidstraining kan bij sommigen vanaf 1,5 jaar. Je kan in ieder geval alvast de benodigde matrasbeschermer toepassen.


  Essil
  Bijdrager
  #10604396 Quote

  Talkpoeder 


  Sammetjeh
  Bijdrager
  #10604402 Quote

  We zijn vorige maand al iets begonnen met zindelijkheid training. Maar dat lukte niet, en daarna werd hij ziek, buikgriep. Dus we laten dat op het moment eventjes zo, en proberen het volgende maand weer. 

  read more image Lees ook: Ontwikkeling van een dreumes
  #10604405 Quote

  Oef, lastig zeg! Hier ook 2 jongetjes die heel erg veel plassen ’s nachts. De oudste is bijna 4 en krijgt rond 21 uur (ik weet niet wat jullie bedtijd is, maar wellicht dus een idee om wat eerder te verschonen, zodat hij nog echt heel erg moe is – als ik zelf 4 uur achter elkaar heb geslapen voel ik me ook best uitgerust ;)) een schone luier, anders is het ook 90% kans op doorlekken. We hebben dan een klein lampje aan (zijn nachtlampje), zodat hij niet echt wakker wordt. Of verschonen in z’n bed, zodat je hem alleen maar hoeft om te draaien (die ene keer dat ik dat deed, plaste hij z’n bed onder, dus hier voortaan weer gewoon op de commode, haha)? Wat ook kan helpen is een overbroekje voor wasbare luiers (zoals de Mother Ease Airflow – met drukknoopjes, dat schijnt het beste te werken voor buikslapers), gewoon over de wegwerpluier heen.

  #10604406 Quote

  En je zoontje is nog vrij jong om zindelijk te worden (uiteraard kun je het proberen), zeker in de nacht. Mijn zoontje is al 1,5 jaar overdag zindelijk, maar echt niet als hij slaapt;)


  Sammetjeh
  Bijdrager
  #10604407 Quote

  Zo een over broekje is nog te proberen inderdaad.  Ben er vergeten bij te zetten dat het voornamelijk altijd nat is bij ze buik.

   

  Klopt hij is inderdaad nog best jong,  maar hij verteld best goed wanneer hij iets in de luier gaat doen of net gedaan heeft,  dus we dachten laten we eens een gokje wagen haha.  Maar hij is er toch nog niet klaar voor,  en dat is geen probleem,  proberen we het later nog een keer.  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct