Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Doorlekken in de nacht

 • Auteur
  Berichten
 • #10373976

  Hoi,

  Mijn zoontje van 10 maanden lekt regelmatig snachts door. Hij is ong. 10kg en heeft normaal gesproken Kruidvat luier maat 4 (vertrouwd variant). Nu pampers maat 4 geprobeerd en zelfs pampers maat 5, maar steeds hetzelfde probleem. Pampers maat 5 is alleen verkrijgbaar in de broekjesvariant, dus dat is sowieso niet zo handig aangezien hij nog wat licht is voor die maat. Hij slaapt graag op zijn buik en lekt dan ook aan de voorkant van de luier, bij zijn buik. Met mijn dochter dit probleem nooit gehad. 

  Herkent iemand dit? Tips? We hebben een tijd bij de nachtvoeding de luier preventief verschoond, maar daar wordt hij erg wakker van. Hij lekt ook als hij geen nachtvoeding heeft gehad. 

   

  Ik hoop op goede tips! :)

   


  Deugnietjes
  Bijdrager
  #10373989 Quote

  Mijn meisje slaapt ook op haar buik. Ik gebruik de huggies maat 4 (zijn alleen te bestellen). 

   


  Lisapisa
  Bijdrager
  #10373993 Quote

  Heb vorige week zelf ook een soortgelijk topic gestart. Wij zijn nu over op 4 maxi plus van de Kruidvat van 9 tot 20 kg. Tot nu toe nog goed gegaan. 


  MommyTamara
  Bijdrager
  #10374000 Quote

  Wij deden een extra luier bij mijn zoontje aan. Die bleef dan zo goed als droog, maar vind wel net dat beetje op waar de romper anders heel nat van zou worden. In de ochtend deden we dan de onderste luier uit en de ‘overluier’ nog even aan omdat hij toch altijd tijdens het ontbijt ging poepen 😉 buikslaper en grote drinker. Vanaf 1.5 ofzo was dit niet meer nodig en konden we het weer af met 1 luier


  LEvB
  Bijdrager
  #10374004 Quote

  Hier ook de 4+ van Kruidvat. Dat gaat prima. 4+ is nog lang niet zo groot als de 5, maar wel een stuk groter dan 4. Ik gebruik deze ook overdag voor mn dochter (15 maanden, 11.5 kilo)


  MamaVanMJR
  Bijdrager
  #10374009 Quote

  4 Maxi plus (roze /paars) van Kruidvat. Voor onze kerel van ruim 11 kilo en bijna 12 maanden prima!

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10374057 Quote

  Ik gebruik ook pampers voor mijn kleine die maat 5 heeft en die is er ook in de “normale” variant hoor! Je hebt er niet alleen broekjes van ! 


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10374245 Quote

  Probeer eens de 4+ van pampers. Zit meer absorbtie materiaal in..

  vanaf maat 3 heb je zowel broekjes al gewone luiers maar de broekjes zijn vaak juist handig omdat die wat hoger zitten dan de gewone luier en dus daar minder snel lekken


  ibbeltje
  Bijdrager
  #10374263 Quote

  Hier de luiers van de Albert heijn en dan maat 4+. Kruidvat luiers vinden wij hier geen succes. Ook een buikslaper trouwens

  Belangrijk ook is dat rompertje niet  te strak zit, kan door lekken bevorderen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct