Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Doorslapen 18

 • Auteur
  Berichten
 • #10487902

  Hoe lang duurt het voor je baby door slaapt als je de nachtvoeding afbouwt? Ik ga vanaf nu elke 2 nachten een schepje melkpoeder minder toevoegen aan de fles. Iemand ervaring en tips?


  Vivj
  Bijdrager
  #10487905 Quote

  Die van mij pas bij 1.5 jaar!


  Mamabeertje
  Bijdrager
  #10487906 Quote

  Is verschillend per kindje en periodes. Hier heeft hij bijv 2 weken doorgeslapen en kwam daarna weer voor nachtvoeding, waarschijnlijk door de 4 maanden regressie/ontwikkeling. In sommige periodes hebben ze daar behoefte aan omdat ze zich flink aan het ontwikkelen zijn, door tandjes etc. 

  Persoonlijk zou ik wel blijven geven als je kindje daar behoefte aan heeft! Weet niet hoe oud je kindje is? 


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10487928 Quote

  Tot een jaar is het vrij normaal dat ze snachts komen. Tuurlijk zijn er uitzonderingen die wel snel doorslapen maar de meeste niet. Ik heb er 4 waarvan er 1 met 5 mnd doorsliep, 1 met 9 mnd, 1 ruim na het jaar en de jongste is 1,5 en slaapt nog niet door. Het komt wanneer het komt.


  Dootje
  Bijdrager
  #10488019 Quote

  Hier na 2 jaar nog niet.


  Lewis
  Bijdrager
  #10488024 Quote

  Nu 16 maanden en sinds 9 maanden de helft van de nachten ongeveer 😅 je kan het helaas niet sturen. Wij geven nog steeds heel af en toe wel eens een klein flesje snachts als het slapen echt niet wil lukken. 

  Eerder dan 6 maanden betekende nachtvoeding afbouwen trouwens veel minder slaap voor iedereen 😇

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Yildizz
  Bijdrager
  #10488036 Quote

  Mijn zoon sliep door met 3 maanden als hij toch honger kreeg gaf ik maar 30 ml voeding toen sliep hij weer. Dit duurde toen maar paar dagen en sinds dien slaapt hij een klok rond.

  #10488052 Quote

  Hier een dik jaar en de keren doorslapen zijn wel op één hand te tellen geloof ik 😅 Andere kinderen slapen door vanaf 2 weken haha dus echt helemaal niks van te zeggen wat “normaal of gemiddeld” is 


  RomyVM
  Bijdrager
  #10488055 Quote

  De jongste is hier 2 jaar en slaapt nog steeds niet elke nacht door 😉 doorslapen ligt aan meer factoren dan alleen honger hebben. Ook verlatingsangst, dromen, verkoudheid, mama nodig hebben etc hoort erbij.

  Soms slapen we een week door, dan weer een week niet. Heel normaal. De oudste is bijna 4 en slaapt bijna altijd door, maar wordt ook nog wel eens wakker door een droom of omdat ze haar deken bijvoorbeeld kwijt is.

  Nachtvoedingen hadden we hier tot 14 maanden wel. Niet elke nacht, maar wel de helft van de week ongeveer. Alleen dan sliepen ze weer verder. En na die 14 maanden werd de fles vervangen door een slokje water, maar alsnog veel gebroken nachten! Hoort erbij!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct