Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Doorverwijzing Gynaecoloog

 • Auteur
  Berichten

 • Blondiie
  Bijdrager
  #10151145

  Hi allemaal,

  Mijn vriend en ik zijn al een jaar bezig om zwanger te worden, helaas nog niet gelukt. 

   

  Ik loop al bij de gynaecoloog voor onrustige baarmoedercellen en zij vertelde mij dat ik na een jaar proberen een doorverwijzing moet vragen.. 

  Morgen ga ik dus de huisarts bellen en een doorverwijzing vragen.

   

  Hebben jullie hier ervaring mee? Wat gaat er dan nu allemaal gebeuren?? 

   

   


  JoHanna
  Bijdrager
  #10151147 Quote

  Hoi blondiie

  Wat vervelend dat het niet gelukt is. Wij zijn nu ook bijna een jaar bezig en ik ben al langs geweest omdat ik het zelf niet vertrouwde. Bij de eerste onderzoeken krijg je een inwendige echo, bloedonderzoek (naar evt. een vroegere chlamydiainfectie en om te kijken hoe je schildklier werkt) en je man mag zaad na laten kijken. Van daaruit wordt verder gekeken welke onderzoeken nodig zijn. 

  Heel veel succes! Hopelijk be  je snel zwanger 


  Blondiie
  Bijdrager
  #10151156 Quote

  Thankss voor je reactie Johanna!

  Gebeurd dat allemaal in 1 afspraak? 

  Kwam er bij jou duidelijkheid uit? Klopte je voorgevoel met het niet vertrouwen? 


  JoHanna
  Bijdrager
  #10151162 Quote

  Ja dat doen ze allemaal in 1 afspraak alleen het zaadonderzoek moet mijn man komende week doen. Bij mij is nog niets gevonden maar bij mij is ongeveer 7 jaar geleden chlamydia gevonden. Ik ben ervoor behandeld maar heb waarschijnlijk heel veel jaren ermee gelopen. Het was nu, 7 jaar na de behandeling daarvoor, nog steeds in mijn bloed te zien. Daarom moet ik nu een hsg onderzoek in gaan plannen om te kijken of mijn eileiders dicht zitten. 

  We zullen het zien!


  Blondiie
  Bijdrager
  #10151172 Quote

  Spannend allemaal zeg! En wat een nasleep zeg.. 

  Ik heb 3,5 jaar terug nog een uitgebreide soa test gehad, dus ben niet bang van chlamydia. 

  Wel bang voor een heel ziekenhuistraject, omdat het bij mijn zus ook 3 jaar heeft geduurd voordat ze zwanger is geworden. Zij had geen natuurlijke eisprong. 


  Jippie
  Bijdrager
  #10151191 Quote

  Ik had een inwendig onderzoek en een bloedonderzoek. Mijn vriend moest zijn zaad laten onderzoeken. 5 weken later weer een afspraak om de uitslagen te bespreken en plan van aanpak door te spreken. Uitslag van inwendig onderzoek kreeg ik overigens wel gelijk. Succes!!

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  JoHanna
  Bijdrager
  #10151195 Quote

  Wow jippie. Moest je 5 hele weken wachten? Waar is dat goed voor dan en wat werd het plan?


  melissa derky
  Bijdrager
  #10151223 Quote

  Ik ben naar de fertiliteitskliniek gegaan toen het ons na een jaar niet was gelukt. Dat kunnen ze je eitjes bekijken,  de groei er van en of er een eisprong plaats vind.  Een eisprong heb je gehad en dat kun je weten als je weer ongesteld wordt. Ze kunnen je verloop  van de cyclus dus goed volgen maar daarintegen moest ik ook tempen iedere dag 


  Jippie
  Bijdrager
  #10151732 Quote

  Ja wij hadden 5 weken later pas weer een afspraak. Ze hadden toen pas uitslagen van het zelfonderzoek en mijn bloeduitslagen. Was normaal. Alle hormoonwaardes werden gecheckt omdat ze bij de echo blaasjes hadden gezien wat duidde op pcos. Dat bleek ik ook te hebben.. ben toen met clomid 50mg gestart om te zorgen dat ik een eisprong en menstruatie zou krijgen. Die cyclus duurde alsnog te lang waardoor ik weer een opwekkuur kreeg en gelijk clomid naar 100mg verhoogd en toen werd ik zwanger. Helaas een bbz dus met spoed geopereerd en daarna weer aan de clomid gegaan. Toen in de 3e ronde zwanger met een mooie cyclus van maar 5 weken elke keer. Nu bijna 19 weken zwanger. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct