Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Doorverwijzing ivf st antonius of UMCU

 • Auteur
  Berichten

 • Krullenbolleke
  Bijdrager
  #10450739

  Hi dames,

  Jullie hulp is nodig! We gaan starten met IVF.
  Wij komen zelf uit omgeving Amersfoort en gaan binnenkort (3 maanden) starten met IVF. Nu moeten we zelf een ziekenhuis kiezen. Hebben jullie ook ervaring met st. Antonius (Nieuwgein) of het UMCU? Ik ben ben beide nooit geweest dus heb totaal geen idee wat goed is. Of het AMC?

  Delen van jullie ervaring is erg gewenst!

  Liefs,

  Krullenbolleke


  Veerbeer
  Bijdrager
  #10450752 Quote

  Ik loop bij het St Antonius. Daar worden afspraken verdeeld over zowel locatie Nieuwegein als Utrecht Leidscherijn en eventueel Woerden. Met mijn behandelend arts heb ik helaas geen klik, maar voor de rest ben ik zeer tevreden. Alle andere artsen heb ik wel een goede band mee. Mocht ons traject intensiever worden ga ik kijken of ik kan wisselen van behandelend arts. (of in verband met verhuizing overstappen naar een andere fertiliteitspoli) Ze zijn goed bereikbaar telefonisch, en er zijn altijd ook fertiliteitsassistenten voor eventuele vragen. Voorlopig blijf ik nog hier onder behandeling, ook al is mijn reistijd ondertussen ruin anderhalf uur.

  Vergelijking met andere ziekenhuizen heb ik niet voor je, maar hopenlijk kan je er wat mee.


  Mootje
  Bijdrager
  #10450764 Quote

  Hoi Krullenbolleke,

  Wat spannend dat jullie een ivf traject ingaan. Mijn man en ik hebben lang in een IUI traject gezeten bij een ziekenhuis in jouw omgeving (denk ik uit je bericht op te maken). Wij zouden eigenlijk ook ivf gaan doen, maar dit bleek na onze 9e behandeling niet meer nodig (inmiddels bijna 34 weken zwanger). Waarom ik toch even reageer. Vanuit “ons” ziekenhuis, waar wij echt hele fijne ervaringen mee hebben, wordt samengewerkt met Amsterdam UMC (locatie VUmc). Hier wordt het gehele voortraject tot en met de punctie in dat ziekenhuis gedaan en wordt de bevruchting en terugplaatsing in A’dam gedaan. Ze noemen dit dan ook wel een transportziekenhuis voor ivf en icsi. Dit betekent dat je ook voor alle echo’s en andere afspraken niet zo ver hoeft te reizen. Ik heb werkelijk geen idee hoe ze er momenteel voor staan qua wachtlijsten, maar dacht wil het je toch even melden. Zelf heb ik het daar als heel prettig ervaren, met een vast team en het is kleinschalig. Dus veel persoonlijke aandacht. Heel veel succes met je keuze.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct