Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Douchen Peuter Uitglijden

 • Auteur
  Berichten
 • #10521106

  Hoe voorkomen jullie uitglijden van je kindje met douchen? De tegels zijn min of meer antislip dus een douchemat is extra link omdat die in z’n geheel wegschuift. Zonder is eigenlijk ook een beetje glas voor onvoorzichtigenkindjes. Slipstops een idee? Of iets anders?


  JdeB
  Bijdrager
  #10521109 Quote

  Wij hebben denk ik dezelfde soort tegels en leggen wel altijd een badmat in de douche. Deze glijdt niet weg bij ons (infantino bad 2 in 1 mat / opbergmand). Die ‘slofjes’ kun je inderdaad ook gebruiken. Toevallig hebben wij die ook, maar ons dochtertje draagt die veel bij de opvang. 🙂 Zijn wel antislip in ieder geval.


  Upperdepup
  Bijdrager
  #10521110 Quote

  Een handdoek op de grond? Of slippers aan?

  Antislipmatje voor de douche blijft niet plakken?

  #10521113 Quote

  Ah kun je me vertellen hoe de schoentjes vallen? Ons kindje zit tussen 20-21 in met schoenen, maar die slofjes zitten op maat 18-20 of 21-23.

  Heb al meerdere douchematten geprobeerd dus durf het niet meer aan, elke keer 10-20 euro kwijt en nog bijna je nek breken 😅


  Madiline
  Bijdrager
  #10521127 Quote

  Hier hebben we een voorzichtige peuter. Het is zonder mat oid maar 1x mis gegegaan. Hij weet dat we tijdens het douchen niet rennen etc. Meestal laat ik hem zitten en spelen totdat we gaan wassen. Na het spoelen meteen eruit.

  #10521130 Quote

  Die van ons is alles behalve voorzichtig en stil zitten is ook niet zo z’n ding 🙈 Waar zit jullie kindje al die tijd op? Gewoon de vloer is denk ik wat koud toch of valt dat mee als het water er al even op staat? 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10521179 Quote

  Bij de Decathlon heb je watersandalen voor 3.99. Deze had mijn dochtertje altijd aan onder de douche. Want ook met rustig blijven staan gleed ze anders uit. Waterschoentjes kan ook.


  Anna V
  Bijdrager
  #10521183 Quote

  Je geeft het antwoord eigenlijk al! Slipstops zijn perfect daarvoor ook als ze in een groot bad gaan en graag willen opstaan 👍🏼


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10521235 Quote

  Handdoek op de grond leggen. Is meteen ook lekker om op te zitten

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct