Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dr brown speen en johannesbroodpitmeel

 • Auteur
  Berichten

 • Mandaa
  Bijdrager
  #10505513

  Hallo allen, ik geef mijn zoontje van 7 weken inmiddels fles voeding. Hij heeft echter last van reflux. Nu wil ik Johannesbroodpitmeel toevoegen bij de flesvoeding.
  Ik heb al verschillende spenen gebruikt. 2 raakt verstopt en 3 is nog te groot voor hem aangezien het drinken dan erg snel gaat. Iemand een tip? Ik gebruik de Dr brown smalle fles.


  KarenvV
  Bijdrager
  #10505521 Quote

  In het verleden ook weleens mee getobt inderdaad. Je zou de difrax 1-2-3 speen kunnen proberen. Die kan ook op de dr. Browns fles. Het voordeel is dat je door die speen iets te draaien 3 verschillende openingen in dezelfde speen kan gebruiken. Dus gaat het iets te snel dan draai je de speen terug en als het even niet zo lekker doorloopt dan kan je de speen weer iets draaien, waardoor de opening groter wordt (dit kan zonder de fles uit de mond te moeten halen)


  Jippie
  Bijdrager
  #10505523 Quote

  Ik gebruik de smalle fles van Browns en gebruik ook jbp. Op die leeftijd gebruikte ik ook de 2 speen. Ik deed er wat minder in dan op het pakje staat. Wij deden precies 1 schepje. Met 6 maanden naar speen 3 gegaan dat was even wennen en gulzig drinken maar met een week gewend. Nu doen we een ruime schep en gaat dat goed. Wat ook wel helpt is tussen door nog even stoppen en weer schudden.


  Mandaa
  Bijdrager
  #10505540 Quote

  Bedankt voor de tips!

  #10505556 Quote

  Wij hebben 1 speen iets ingeknipt waardoor het gat wat groter werd. Een maat groter was te gortig


  Stynats
  Bijdrager
  #10507199 Quote

  Wij hebben dezelfde combi gebruikt van j.pitmeel en Brown flessen. Ik had inderdaad altijd een maatje groter speen erop. Het leek ook altijd tijdens het drinken nog wat te verdikken. Wij deden daarom altijd minder erin dan op de verpakking stond zodat het geen pap fles werd 😅

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct