Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Draagdoek Zak

 • Auteur
  Berichten
 • #10302930

  Hoi. In de zomer mogen wij ons eerste kindje verwelkomen. Nu willen wij gebruik maken van een draagdoek/zak omdat wij ook een hond hebben. Nu weten wij niet goed waar we voor moeten kiezen, draagdoek of draagzak. Wat is voor ons kindje en voor ons het beste/comfortabelst. 

  Waar hebben jullie voor gekozen, en waarom? Kan je een bepaald merk aanraden?

  Gr. Cindy 


  Izzy
  Bijdrager
  #10302931 Quote

  Tula coast draagzak! Is gemaakt van luchtig stof voor de zomer. Een draagdoek vond ik zelf nooit handig ivm knopen en denk voor de zomer al helemaal te warm. 


  MamA J
  Bijdrager
  #10302937 Quote

  Gaan passen! Met een ukkie,vonden wij een doek erg fijn, met peuter die in en uit wilt een drager. Belangrijkste bij een draagzak is dat deze ergonomisch is. Dus zacht rugpad, beentjes in een m houding en buik tegen buik(bij op de buik dragen). Bij een draagdoek heb je als je goed knoopt al automatisch een ergonomische houding. 

  #10302941 Quote

  Draagzak want draagdoek kreeg ik niet voor elkaar is voor mij te ingewikkeld draagzak is al kant en klaar 😉

  #10302943 Quote

  Ik heb beide. Gebruik de doek nu het meest. Knopen heb je zo onder de knie. Je hebt verschillende diktes dus ook voor de zomer. Ik zou dan wel gaan voor een tweedehands.die zijn al lekker ingedragen en zacht. Dat knoopt makkelijker. Als ik weet dat ik ergens naartoe ga waar de kleine er snel weer uit moet bijv cb dan pak ik de zak


  TJF
  Bijdrager
  #10302945 Quote

  Ik heb bij mn 1e dochter een draagdoek gehad, dit was aan het begin lastig met knopen, maar dat went ook. Wel best warm (hittegolf 2018), maar dat zal een draagzak ook zijn. 

  Ik heb nu bij mn 2e dochter de draagzak van Artipoppe. Heel duur, maar ik vind hm super fijn! Gaat makkelijk vast, kan van 3,2 tm 22 kg en is ergonomisch. 

  Ik zou vooral letten op ergonomisch,  voor hoeveel kg geschikt, makkelijk om te doen en misschien even testen inderdaad. 


  Daniëlle Q-M
  Bijdrager
  #10302955 Quote

  Ik heb draagdoek gehad, ging prima maar ik vond het knopen onhandig en in de zomer was het heel erg warm..

  Heb nu draagzak van Ergobaby en ben daar erg tevreden mee! Ik heb de omni360. 


  Galileo
  Bijdrager
  #10302966 Quote

  Ik vind met mijn mini meisje de ergo baby mét inzet enorm fijn, omdat ik haar er met burrito en al dan in kon stoppen. Had ook een doek, nooit gebruikt. Voelde warmer en met zo’n frutseltje vond ik het knopen lastig, moest me daar zo op concentreren, dat ik bang was baby te laten vallen..

  #10302970 Quote

  De eerste 3 maanden zou ik echt een rekbare stof draagdoek doen. Je kindje kan zich dan nog niet overeind houden en met een doek kun je hem/haar goed tegen je aan binden. 

  Het knopen vond ik echt heel erg simpel. Even een goed YouTube filmpje kijken en je snapt het. Daarna is het even kijken hoe strak het moet. Eerst goed knopen, dan kindje erin. Gewoon niet te snel opgeven. Ik heb hem 3 maanden dagelijks gebruikt, ook heel veel binnen voor slaapjes! 

  Eerste paar keer was het huilen maar ons kindje vond het al heel snel zo fijn. Wij hebben nooit een kinderwagen gebruikt. Pas na 4,5 maanden, toen vond ik het te zwaar worden 😅

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen