Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Draagzak of draagdoek

 • Auteur
  Berichten

 • AnoukE89
  Bijdrager
  #5732501

  Hallo,

  Ik ben inmiddels bijna uitgeteld en ben de checklist aan het afwerken 😉 . Omdat er wat activiteiten op de planning staan als de kleine er is waarbij een wandelwagen niet geschikt is, ben ik aan het overwegen een draagdoek of zak aan te schaffen. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Ik lees tegenstrijdige berichten over baby’s en draagdoeken de eerste 3 maanden. Gebruiken jullie het vaak en wat zijn de verschillen of voordelen van een zak ipv doek of andersom?

  Groetjes Anouk


  Rosa82
  Bijdrager
  #5732507 Quote

  Dag Anouk,

  De eerste maanden hebben wij een draagdoek (rekbaar) gebruikt. Superfijn en heel gezellig! Wordt alleen snel warm. Dus hadden ook eentje van bamboestof dat is wat koeler. Na paar maanden vonden we draagzak wat praktischer, want dan had hij wat meer bewegingsruimte. Volgens wij is het nogal persoonlijk wat je fijn vindt. Het is voor de baby vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat heupjes goed zitten. Sommige draagzakken zijn wat dat betreft niet goed. Wij hebben draagzak van manduca. Heel fijn. Nu hij 13 maanden is gebruiken we hem nog steeds. Ook mijn vriend loopt er graag mee.

  Succes en vooral geniet van het dragen!


  Denise92
  Bijdrager
  #5732508 Quote

  Hoi anouk.

  Ik heb zelf voor een draagzak gekozen omdat dat voor mijn gevoel beter vast zit. Ben bang met knopen dat de kleine eruit kan vallen.

  Bij een draagzak kan ik je de tip geven dat je wel op moet letten dat deze ergonomisch is, dit is veel beter voor de kleine. Zelf heb ik een zak van ergobaby. Ik ben er heel tevreden over en je hebt er met een extra newborn inzetstuilk zodat de draagzak vanaf de geboorte tot 20 kg geloof ik te gebruiken is.

  Groetjes denise


  Dns
  Bijdrager
  #5732526 Quote

  Hoi Anouk,

  Ik heb altijd een draagdoek gehad, het is in het begin even oefenen met  aandoen maar het fijne vond ik dat het hem op meerdere manieren kon dragen en vooral vanaf heel klein goed en comfortabel voor de baby is.

  Succes met kiezen

  groetje Denise


  Dns
  Bijdrager
  #5732527 Quote

  Hey leuk, ik zie het nu pas, dat ik mijn reaktie onder denise heb gezet 😀


  Mabesi
  Bijdrager
  #5732559 Quote

  Hoi Anouk,

   

  Je hebt zelfs draakzakken/doeken consulenten en winkels waarbij je uitgebreid geholpen wordt met het uitproberen welke draagzak of draagdoek bij jou past. Dan zou je voor een draagdoek kunnen oefenen met knopen leggen en kan je daar zelf kijken wat je het prettigste vindt.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  AnoukE89
  Bijdrager
  #5732588 Quote

  Bedankt voor de reacties en tips! Ik denk dat ik me inderdaad eens moet verdiepen in wat er precies op de markt is en eens iets moet uitproberen.


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #5732708 Quote

  Op facebook heb je de pagina Draagpraat, door deze te volgen leer je ook veel over draagdoeken en ergonomische dragers.


  Maartje E
  Bijdrager
  #5733629 Quote

  Ik heb zelf voor een draagdoek gekozen. Vooral omdat het voor mij ‘natuurlijker’ aanvoelt en ik niet zo van al die gespen houd.

  Grootste voordeel is dat de doek altijd past, het sluit perfect aan op moeder en kind (of vader en kind 😉 ). Mijn dochter valt altijd gelijk in slaap zodra ik haar in de draagdoek ergens mee naartoe neem. Zelfs op de fiets gaat het prima. Daarnaast kun je ook makkelijk wisselen met verschillende houdingen: liggend, buik-tegen-buik of rug-tegen-buik etc.

  Wel denk ik dat zodra de kleine kan zitten ik toch een draagzak ga gebruiken, vooral vanwege de extra warmte, je hebt toch best wat lagen stof extra om je heen.

  Ik heb ook gehoord van een draagdoek voor onder de douch, misschien ook handig aangezien die kleintjes toch glibberig worden van de babyolie.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct