Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Drama met luier omdoen

 • Auteur
  Berichten
 • #10318149

  Hoi iedereen! 

  De laatste dagen is het krijsen bij het omdoen van een luier. Mijn kleine man is 10 maanden. Zodra ik hem al op het aankleedkussen leg, begint hij gelijk te miepen en wil hij gelijk naar zijn buik rollen. Ik snap dat mensen nu overstappen naar optrek broekjes, maar wij gebruiken wasbare luiers, dus dat is geen optie. Ik heb al allerlei trucjes geprobeerd.. maar dit werkt nog zelden. 

  Zo vertel ik hem altijd dat we zijn luier gaan verschonen, zorg ik dat we het gezellig hebben met veel grappen en grollen, zorg ik dat er allerlei dingen voorhanden zijn die interessant zijn. Maar echt niks is meer goed, zelfs mijn vriend kan hem niet ge-entertaind houden terwijl ik snel een luier om probeer te doen. 

  Heeft iemand nog goede/creatieve ideeën/tips?


  Liesle
  Bijdrager
  #10318152 Quote

  Bij ons is het met de wasbare luiers ook geregeld een drama de laatste tijd. Ik kan inmiddels zelfs de vouwluier redelijk om doen terwijl meneer op zijn buik ligt. Niet ideaal maar soms is het echt niet anders. Verder gewoon heel veel geduld hebben en hem gewoon vaak terug rollen. Het duurt wel allemaal langer zo maar uiteindelijk heeft hij wel weer een luier om. Wat voor systeem gebruiken jullie? Tweedelig gaat hier namelijk sowieso beter dan de vouwluiers als hij op zijn buik ligt.  Verder niet echt tips helaas, wel herkenning :p


  Jillroos
  Bijdrager
  #10318153 Quote

  Als ik weer een volle luier merk kijk ik er alweer tegen op 😫😅 helaas geen tip wat helpt!

  #10318154 Quote

  Gelukkig wat herkenning… dat helpt ook al iets 😅 

  Wij gebruiken opgevouwen vouwluiers met een booster in een overbroekje met flappen. Toen hij een minibaby was gebruikten we die prefolds ook als vouwluier met een snappy, maar dat past onze bollie al heel lang niet meer! 

  En voor de nacht gebruiken we voorgevormde nachtluiers met een PUL overbroekje eroverheen

  Wat gebruik jij?

  Nog steeds wel iedere dag blij dat ik voor wasbaar heb gekozen hoor… pas met een weekendje weg een keertje wegwerp gekocht… dan stinkt je kind heel de tijd naar pies, al na 1 plasje…. nu ruik je de poep niet eens echt


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10318155 Quote

  Hier werkte veel afleiden redelijk. In ieder geval net genoeg om de luier normaal om te doen. Het is echt een fase, na een paar weken ging het ineens weer beter. Als ik alleen was leidde ik haar af met spulletjes uit de commode zoals een flesje lotion, pakje billendoekjes enz die ze dan mocht vasthouden. Als mn man erbij was, kon die haar altijd wel redelijk rustig houden door grappig te doen. 

  #10318156 Quote

  Ja dat doe ik dus ook…. ik heb al van alles uit de kast gehaald… heel onpedagogisch zit meneer met zijn snottebellenzuiger te spelen bijvoorbeeld… maar nu is echt niks meer goed.. alles wordt op de grond gegooid… maar een fijn vooruitzicht dat het mogelijk over een paar weekjes weer beter zal gaan 😅

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Roze Tompouce
  Bijdrager
  #10318158 Quote

  Zijn zn oortjes schoon? Als t plotseling zo veranderd is, misschien zijn oortjes is na laten kijken op een ontsteking? Dan vinden ze liggen op hun rug echt niet fijn. Maar dit zal je dan ook wellicht zien met op bed leggen.

  #10318165 Quote

  Ik denk niet dat het zijn oortjes zijn Hij heeft wel altijd kaas in zijn oortjes, maar met bijvoorbeeld slapen is er niks aan de hand. Meneer wil gewoon geen schone luier, want met spelen gaat hij ook vaak genoeg op zijn rug liggen. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10318176 Quote

  En als je het aankleedkussen in een andere ruimte legt? Misschien helpt dat. Hier was het op haar kamer drama, maar deed ik het bijv een keer in de woonkamer dan bleef ze wel netjes liggen. Zo ook als we bij andere mensen waren of onderweg. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct