Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

dreigende vroeggeboorte, hoe liep het bij jullie?

 • Auteur
  Berichten

 • ElsieJoy
  Bijdrager
  #10285980

  Hoi allemaal,

  Ik merk dat het de laatste tijd allemaal behoorlijk door mijn hoofd spookt, dus ik ga toch maar op zoek naar ervaringen van anderen. Met 32+5 weken had ik ineens behoorlijk wat bloedverlies (het stroomde ineens langs mijn benen naar beneden) en na in volle paniek de verloskundige gebeld te hebben, ben ik vrij snel in het ziekenhuis belandt. Daar bleek ik contracties te hebben (die ik zelf overigens niet kon voelen), een verkorte baarmoederhals en een verhoogde concentratie van fibronectine (wat duidt op dat er snel een bevalling op gang kan gaan komen). Een duidelijke oorzaak voor het bloedverlies werd niet gevonden, wel dat de baby ook nog in stuit ligt.
  Gezien de termijn kreeg ik longrijpers voor de baby en 2enhalve dag weeënremmers (ze wilden die niet ’s avonds stoppen, maar liever ’s morgens), om de longrijpers de kans te geven in te werken. In die tijd is het bloedverlies helemaal gestopt (werd op die eerste dag al duidelijk minder, de dag erna nog een minimaal beetje en daarna was het weg) en trokken de contracties ook langzaamaan helemaal weg. Vervolgens nog een dagje ter observatie in het ziekenhuis gelegen, en na het stoppen van de weeënremmers kwamen de contracties wel weer langzaam aan terug. Inmiddels heb ik wel geleerd hoe ik door vanbuitenaf te voelen een paar signalen van die contracties op kan vangen, maar ik zit natuurlijk niet de hele dag aan mijn buik te voelen of ik misschien contracties heb. Met 33+2 weer naar huis gegaan met instructies om het voorlopig rustig aan te doen, omdat de kans op vroeggeboorte toch wel groot blijft.
  Inmiddels ben ik 34+4 weken zwanger, heb ik het dus alweer een tijdje rustig aan gedaan en is er verder niet echt iets spannends gebeurd, behalve dan dat we de uitzet allemaal wat sneller op orde gemaakt hebben dan we van plan waren.

  Ik ben echter heel erg nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen die te maken hebben gehad met een dreigende vroeggeboorte. Met welke termijn hadden jullie een dreigende vroeggeboorte? En hoe uitte zich dat? En met welke termijn is jullie kindje geboren? En was het kindje wel gezond? En hoe verliepen eventuele volgende zwangerschappen?


  Nur
  Bijdrager
  #10285992 Quote

  Hi meis, ik had het al kort een beetje verteld maar ik had met 31/32 weken ook contracties die ik niet voelde (ik had een zeurderige gevoel) en gewoon het gevoel dat er iets niet klopte.. In het ziekenhuis bleek dat ik al ontsluiting had en dus weeën activiteit.. Ik heb long rijping gekregen en weeën remmers en daarna naar huis gegaan (ook met rust). Toen ik 34 weken was begon het weer en vanaf 34 weken remmen ze niet meer, ter observatie in het ziekenhuis gebleven en met 34.6 weken kwam onze man ter wereld. Hij heeft 2 weken in het ziekenhuis gelegen en even sonde voeding gehad omdat hij niet wist hoe hij moest drinken. Onder de lamp geweest voor geelzucht en veel controles. Na 2 weken mocht hij eindelijk mee naar huis en nu is het een hartstikke gezonde peuter van 2!

  Ik ben nu in verwachting van de 2e en morgen ben ik 37 weken. Ik was heel erg bang dat het weer zou gebeuren maar zo zie je maar dat het niks zegt.. Wel ben ik heel bang dat ik nu weer geen weeën zal herkennen en ze ‘opeens’ geboren wordt..

  Lekker rustig aan doen meis, ik denk dat rust echt kan rekken! 


  BenB
  Bijdrager
  #10286042 Quote

  Ik kwam met 20+5 in het zkh met vochtverlies en ik bleek al 5 cm ontsluiting te hebben. Onze zoons zijn snel daarna geboren. Inmiddels ben ik 37+3 zwanger van een dochter. Met precies 36 weken kreeg ik weeën, maar het zette niet door. Nu zitten we (on)geduldig te wachten op haar komst. 

  Luister naar je lichaam en bel laagdrempelig naar het zkh. Veel succes!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10286299 Quote

  Dankjulliewel voor het delen van jullie ervaringen. In elk geval fijn om te horen dat het bij jullie bij volgende zwangerschappen in elk geval aanzienlijk langer duurde voor er iets qua bevalling gebeurde en wel de ‘veilige’ termijn gehaald hebben. Succes met de laatste loodjes!


  Liekeg
  Bijdrager
  #10286331 Quote

  Ik had met de eerste met 25 weken rug weeën. Opgenomen met 4 cm ontsluiting en verkorte baarmoederhals. Nog een dag voor de 34 weken heeft hij een poging gedaan longrijping en weeënremmers. Nou daarna bleef hij mooi zitten en ben ik 8 dagen voor de uitgerekende datum ingeleid. 

  Nu zwanger van de tweede 31 weken bijna. Met 24 weken opgenomen met een bloeding. En alweer rugweeën gehad. Dus ben benieuwd hoe dit verder gaat lopen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct