Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes 18 Mnd Om De 2 Uur Fles Snachts

 • Auteur
  Berichten
 • #10569698

  Hallo allemaal,

  Sinds een paar dagen wil mijn zoontje weer om de paar uur melk. Het lijkt wel weer een pas geboren baby. Ik dacht eerst dat het aan de voeding lag, weinig gegeten oid. Maar dat is het niet. Tandjes zou kunnen maar waarom dan ineens zoveel melk. Ik slaap gewoon niet meer. Heeft iemand hier ervaring mee?


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10569700 Quote

  Mijn dochter heeft dat met fases, merk dat als we een drukke dag hebben dat ze snachrs deze behoefte heeft. Dus voor mij een teken om overdag rustig aan te doen en overdag meer focus te leggen op het eten en drinken


  MamaE
  Bijdrager
  #10569704 Quote

  Als je kindje overdag genoeg gegeten en gedronken heeft, hoeft hij ’s nachts echt geen voeding meer op deze leeftijd. Dit wordt gewenning en dit kun je maar op één manier doorbreken en dat is niet meer geven. 


  EvdB
  Bijdrager
  #10569719 Quote

  Helpt het om een anti-lekbeker met water in zijn bed te zetten (bijvoorbeeld van munchkin) zodat hij zelf kan drinken wanneer hij dorst heeft? Rond die leeftijd hebben we dat bij onze zoon gedaan en dat ging echt heel goed! Scheelde een hoop gedoe!

  #10569749 Quote

  Hij drinkt nog niet echt zelf. Alleen flesje op bed als ik de fles los laat. Ik heb bijvoorbeeld gister 2x warm eten gegeven, middag en avond. Flink wat yogurt na avondeten. En toch weer zoveel melk vannacht. Snap er niks van….

  #10569782 Quote

  verlatingsangst kan ook meespelen, rond deze leeftijd kan dat weer pieken. Ook omdat ze qua ontwikkeling weer veel doormaken.

  Zou het gewoon lekker geven, zal een fase zijn die overgaat.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  MamaE
  Bijdrager
  #10569787 Quote

  Ik snap het wel: Hij drinkt zoveel melk ’s nachts omdat jij het hem geeft toch?

  Hoe bedoel je hij drinkt nog niet echt zelf? een kind van 18 maanden is prima in staat om zelf te drinken, veel oefenen en kijken wat het beste werkt: een rietjesbeker bijvoorbeeld? maar een ‘gewone’ open beker kan ook al prima op deze leeftijd. 

   


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10569804 Quote

  Drinkt hij overdag ook genoeg? Wanneer mijn dochtertje overdag niet genoeg gedronken heeft of wanneer het erg warm is, wordt ze snachts ook paar keer wakker. Ik geef dan water. Accepteerd hij water? Zou dat eerder geven dan flesjes melk. Of de melk steeds meer verdunnen.

  En heeft hij elke 2 uur echt honger/dorst? Hij zou idd zonder melk moeten kunnen snachts, maar als hij het toch nodig heeft dan zit er niks anders op dan geven en hopen dat deze fase weer snel voorbij is.

  Hij kan ook extra willen eten omdat hij aan het groeien / ontwikkelen is. Krijgt hij ook tussendoor genoeg? Zoals fruit of andere gezonde tussendoortjes.


  Ivh
  Bijdrager
  #10569842 Quote

  Sorry maar mamae, wat ben jij bot zeg tegenover deze moeder. Wat het ene kind op deze leeftijd doet betekent niet dat alle kinderen dat meteen al doen of goed doen. En gewoon niet geven is echt zo’n k advies. Dat kindje wilt een flesje of iets voor een reden. Niet vanwege gewenning want zo te horen is dit weer sinds kort.
  Als je vind dat iemand het in jouw ogen verkeerd doet met opvoeding, prima, hou het lekker voor jezelf. Ze vraagt advies, en dat geef jij niet.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct