Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes 18 Mnd Wil Na Korte Middagslaap Van 30 Min Alleen In Armen Verder Slapen

 • Auteur
  Berichten
 • #10088537

  Beste ouders,

  hopelijk kan iemand mij verder helpen! Mijn zoontje van 18 mnd doet al enkele maanden maar 1 slaapje meer overdag. Hij sliep dan alles tussen de 60 en 120 min. De laatste weken is dit teruggelopen van 60 min naar nu 30 min. Als ik hem eruit haal en met hem ga zitten slaapt hij zo nog 60 tot soms wel 90 min verder in mijn armen. Als ik hem eruit haal na 30 min en niet bij mij verder laat slapen dan is hij zichtbaar meer vermoeid de rest van de middag en sneller geprikkeld. Hij redt het wel tot de avond maar het einde van de middag verloopt moeilijker omdat hij erg moe is. 

  Wanneer hij een enkele keer in de avond of nacht wakker is of moeite heeft met slapengaan, dan gaan we even bij hem binnen. We halen hem dan niet uit bed maar troosten hem met woorden, aai over de bol en zeggen dat hij verder moet gaan slapen. Dan gaan we weer weg uit zijn kamertje. Dat werkt altijd na enige tijd en valt hij zelf weer in slaap.  

  Ik wil hem ‘s middags niet meer in mijn armen verder laten slapen. Dit voelt voor mij niet goed. Daarnaast is de tweede onderweg en heb ik hier straks ook praktisch gezien niet meer de mogelijkheid toe.

  Wat raden jullie mij aan?

  hem blijven aanmoedigen nog even te gaan slapen zoals we dat ook doen bij moeite met slapengaan of wakker worden in de avond of nacht? En dit dan net zo lang volhouden tot hij weer geslapen heeft?

   

  #10088539 Quote

  Toevoeging op mijn bericht!!!!!!!

  of raden jullie aan hem er na 30 min gewoon uit te halen en dan met minder slaap de rest van de dag door te laten komen? En hopen dat hij in de loop van de tijd vanzelf langer gaat slapen?

  Graag jullie bijdrage en hulp!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct