Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes Eet Nog Steeds Geen Fruit

 • Auteur
  Berichten

 • Cbloem
  Bijdrager
  #10310994

  Onze dochter van 1 jaar en 8 maanden weigert het om fruit te eten. Op de creche lukt(e) het ook niet. 

  Eerst ben ik heel braaf elke dag gaan aanbieden maar ze wilde nooit en dat werd alleen maar frustratie. Toen dacht ik, hier moeten we even uit en ben ik het fruit gaan stomen en mixen en dat dan verpakt in wegwerp knijpzakjes. Werkt goed, maar een heel gedoe elke dag en ik wil eigenlijk dat ze het nu gewoon gaat leren.

  In een smoothie drinkt ze het wel, maar ik wil een beetje af van het vloeibare. Losse stukjes pikt ze zo uit de yoghurt, dus ook dat werkt niet. Ik vind het echt lastig want ik ben zelf een enorme fruit eter en wel echt klaar met baby hapjes maken. Wie heeft nog de gouden tip? 

  #10311004 Quote

  Ik ken dit zelf niet bij mijn zoontje (22 maanden), maar die vindt al het eten met name interessant als hij het zelf kan doen. Proberen wij hem iets te geven, dan wordt het geweigerd. We geven hem al tijden zelf een appel en die eet hij lekker op zijn gemakje op, dat doen we ook met een banaan. Bij ons werkt het dus om het stuk fruit aan hem te geven en hij mag er lekker mee spelen en ondertussen eet hij er van. Wellicht de moeite waard om eens te proberen? 

  #10311027 Quote

  Ik lees mee! Onze dreumes van 19 maanden eet alleen banaan. Al het andere fruit alleen in smoothies. Op de opvang eet hij wel appel en peer, dus hij kán het prima. Hij eet overigens sowieso liever geen stukjes eten :(. Hier ligt het denk ik niet aan smaak, maar aan textuur.

  #10311038 Quote

  Groeit en ontwikkeld ze zich goed? Dan zou ik me geen zorgen maken. Mijn dochter is in november 4 geworden en eet nog steeds geen groente. Maar ze groeit en ontwikkeld zich zelfs iets boven het gemiddelde 


  Cbloem
  Bijdrager
  #10311066 Quote

  Ah wat fijn die reacties, dank alvast. Ze groeit en ontwikkelt zich uitstekend, en krijgt steeds meer een eigen willetje dus het fruit ‘dwingen’  gaat echt niet meer lukken. 

  Wordt ze lui/verwend als ik haar steeds die smoothies geef? Of zal ik haar gewoon stukjes geven en geen alternatief (rijstewafel, cracker) zodat het misschien paar dagen huilen is maar daarna klaar? Ik vind het echt lastig om in te schatten.

  Nu ze niet op de creche is maar echt alle dagen thuis vind ik wel belangrijk om consequent te zijn maar ik wil ook geen dagelijkste strijd, want we zitten sowieso veel met elkaar deze dagen 🙂 

  #10311076 Quote

  als je er geen suiker aan toevoegd en ongeveer de dagelijkse hoeveelheid aanhoudt dan maakt het toch niet uit? Fruit is fruit toch?

  read more image Lees ook: Hoeveel groente en fruit moet een kind eten?

  Cbloem
  Bijdrager
  #10311078 Quote

  Klopt, fruit is fruit, in welke vorm dan ook. Maar ik wil gewoon dat ze stukjes gaat eten. 

  #10311083 Quote

  Ohh ik begrijp je dilemma echt helemaal. Ik ben bang dat consequent zijn de beste methode is, maar ik kies vaker voor geen strijd en smoothie of een rijstwafel oid… Gezien mijn zoontje op de opvang wel ander fruit dan banaan eet en zijn groente ook gewoon wel in stukjes, denk ik echt dat ik het aan mijzelf te danken heb 🙁 Maar ik heb toch liever dat hij wel fruit eet en hij ontwikkelt zich verder super. 


  Cbloem
  Bijdrager
  #10311088 Quote

  Oké Joessie, zelfde situatie dus haha.

  op de opvang eet je zoontje het wel? Mijn dochter eet het nergens..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct