Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes Iedere Avond Hysterisch Wakker

 • Auteur
  Berichten

 • Evy Wijnands
  Bijdrager
  #10489959

  Mama’s help! Mijn zoontje van bijna 1 jaar wordt sinds een paar dagen ieder avond rond dezelfde tijd hysterisch wakker. Hij gaat dan helemaal over de rooie. Met zijn speen en knuffel gooien en als ik hem oppak gooit hij zich alle kanten op. Het lijkt wel alsof hij een heel ander persoon is, er is ook helemaal geen contact met hem te krijgen dan. Ik weet me echt geen raad meer hiermee. Iemand tips of ervaring?


  xubenterx
  Bijdrager
  #10489968 Quote

  Misschien hangt het in de lucht, mijn dochter van 1,5 precies het zelfde. Ik volg even mee!


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10489972 Quote

  Het zou gewoon dromen kunnen zijn. Maar Google ook eens op nachtangst. Hier heeft mijn oudste ook last van gehad. Die was toen wel iets ouder. Maar zweten, schoppen/ slaan, hoge hartslag en niet voor rede vatbaar en na ongeveer een halfuur gewoon weer verder slapen. Hij had de volgende ochtend ook geen idee dat er iets gebeurd was.


  Plopsa
  Bijdrager
  #10489982 Quote

  Zou best nachtangsten (night terrors) kunnen zijn. Gebeurd in de eerste helft vd nacht en rund hetzelfde tijdstip. Kinderen slapen eigenlijk gewoon nog maar kunnen enorn angstig en verdrietig zijn. Mijn dochter heeft het ook, begin toen ze net 1 jaar was een nu is ze erin 3 en heeft het nog. Niet elke avond, maar bijvoorbeeld na drukkere dagen, of als ze vernoeierd is. Het beste is om het gewoon te laten gaan. Dan is het met een minuut of 10 voorbij. Heel naar om te zien, maar het werkt echt het beste. Als we haar wel wakker maken zijn we gerust 3 uur met haar bezig, dan blijft ze erin hangen. Laten gaan is alleen zo lastig vaak! Succes!

  #10489984 Quote

  Klinkt idd als de night terrors. Moet je doorheen


  Leeuwinnetje
  Bijdrager
  #10490156 Quote

  Mijn zoon van bijna 15 maanden heeft dit ook al een aantal maanden. Inderdaad nachtangsten. Bij ons werkt het het beste om er niet heen te gaan, dan slaapt hij meestal weer binnen 5 minuten. Als we er wel heengaan zijn we soms wel anderhalf uur bezig. 

  read more image Lees ook: Vlekjesziekten: kinderziektes met (rode) vlekjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct