Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Dreumes kieskeurig met eten

 • Auteur
  Berichten

 • clarinta
  Bijdrager
  #10417789

  Mijn dochter van bijna 20 maanden is op dit moment heel kieskeurig en lastig met eten, ze krijg nog 2x 150/5 opvolgmelk per dag, in de ochtend en voor slapen gaan. ontbijt eet ze maar half broodje met stukjes fruit, lunch zoms gebakken ei met crackers, beide eet ze maar die helft op. daarna fruit of koekje, avond eten is ook nu drama.. ze zegt elke keer baa baa baa als ik wil haar voeren. mischien proef ze maar 2 of 3 happen haar avond eten en daarna wou ze niet meer. ik zelf eet nooit toetje na avond eten, daarom krijgt ze ook nooit toetje, en gewoon fles voordat ze naar bed ga.

  hoe moet ik dit aanpakken?? 


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10417797 Quote

  Ik zou sowieso stoppen met de ochtendfles, logisch dat ze daarna geen zin meer heeft in ontbijt want een fles is al een maaltijd… en met 20 maanden is dat echt niet meer nodig eerlijk gezegd.

  Mijn jongste dochter is nu 19 maanden en eet:
  Ontbijt 1 boterham en gewone melk
  Tussendoor fruit en koekje en water
  Lunch 1 of 1.5 boterham met pindakaas/appelstroop/kaas
  Tussendoor koekje of rijstewafel ofzo
  Avondeten met de pot mee en toetje
  100cc halfvolle melk voor het slapen gaan

  Er zijn periodes dat ze ineens brood of avondeten weigert. Dan geef ik vaak een cracotte of rijstewafel ontbijtkoek. Soms wil ze niks en tuft ze bijvoorbeeld dr hele ontbijt uit, dan eet ze maar niet. Een uur later eet ze ineens een flinke portie fruit dus ze haalt het wel weer in.

  Gebakken ei is niet erg gezond elke dag, lust ze geen gekookte ei? En waarom geen lunch met gewoon brood of weigert ze dat? Eventueel Griekse yoghurt of kwark met fruit en granola is ook een prima ontbijt/lunch.

  Ik snap dat je de flessen blijft geven omdat ze dan ‘ nog íets binnen krijgt’, maar daar ligt juist het probleem denk ik. Die flessen zijn voor haar voldoende om op te leven. Zodra je daarmee stopt, is ze hongeriger en gaat ze vanzelf eten.

  En tja, er zijn gewoon periodes in het leven van een dreumes en peuter dat ze besluiten in hongerstaking te gaan, maar daar is nog nooit een kind dood aan gegaan 😉 Ze zorgen er écht voor dat ze genoeg binnen krijgen om te groeien en kunnen gerust zonder lunch of avondeten!


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10417799 Quote

  En laat haar lekker zelf eten en ontdekken! Dat kan prima, ze hoeft niet meer gevierd te worden. Of een beetje afleiden met boekjes aan tafel werkt hier vaak ook wel.

  Ik Geef trouwens vaak rond 17u een bakje tomaat/komkommer/paprika voor de tv en dat knabbelen mn dochters dan zo op. Terwijl ze dat aan tafel ‘niet lusten’. Zo hebben ze hun groentes al binnen!


  BenB
  Bijdrager
  #10417812 Quote

  Lekker zelf laten eten en opvolgmelk is echt niet meer nodig. Onze dochter is net 1 (13 maanden) en eet:

  • 1 snee brood met een beker melk. Evt nog een stukje ontbijtkoek, cracker etc;
  • Fruit + drinken;
  • 2 sneetjes brood + drinken;
  • Tussendoortje + drinken;
  • Avondeten (wat de pot schaft)
  • Bekertje melk voor het naar bed gaan

  With love
  Bijdrager
  #10417819 Quote

  Hier is het hetzelfde hoor! Onze zoon is alleen wat jonger. We laten hem zelf eten. Dan speelt en eet hij, de ene keer veel en de andere keer niets. Maar dat is maar zo!
  Is er een reden dat je nog opvolgmelk geeft?


  clarinta
  Bijdrager
  #10417820 Quote

  zij is altijd lastig met broodje, soms eet ze wel soms wou ze helemaal geen broodje. yoghurt vindt ze ook niet lekker, alleen maar die zoete yoghurt, maar liever niet te vaak geven want daar zit veel suiker in. ik voel me zoms moedeloos, en weet niet meer wat moet ik aan haar geven. 😂😂😂

  ik geef nog opvolgmelk omdat ze gewone melk niet lust, paar weken geleden wil ze nog in de ochtend havermout pap eten, maar nu weigert ze ook haar pap. 

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Rpl
  Bijdrager
  #10417825 Quote

  Die van mij 13 maanden 3 flessen omdat die lekker vind maar geen volle 150 en 3 scheppen altijd kiss minderen maar als ze zo lekker vind wel lkkr laten


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10417829 Quote

  Misschien kun je die flessen sowieso minderen, 90cc ipv 150cc lijkt me een prima stap. Want 150 is echt veel, dat is gewoon een complete maaltijd.

  Als ze geen gewone melk drinkt kun je ook soja melk of karnemelk proberen of gewoon water is ook prima. En dan geef je de zuivel in de vorm van kwark of (griekse) yoghurt.

  Pure yoghurt lusten mijn dochters ook niet, als ik er fruit door meng of een klein likje vruchtenyoghurt dan eten ze het wel. Dat likje vruchtenyoghurt kan geen kwaad hoor.

  #10417832 Quote

  Bij de ah hebben ze bij de babyartikelen spelt/rijst/volkoren pap. Ik kook fruit, pureer het (appelmoes dikte) en maak daar dan pap van in de ochtend. Mijn zoon van 10 maanden eet dat graag maar mijn dochter van bijna 2,5 eet dat ook graag mee. Hoewel ze vaker havermout krijgt in de ochtend (met rozijntjes!). Ik ben geen voorstander van yoghurt in de koudere seizoenen. Liever wat warmers. Verder zijn het vaak fases inderdaad… Pompoensoep gaat hier overigens ook altijd goed (pompoen, wortel, zoete aardappel, appel, uitje, beetje gember en knoflook gepureerd) met een broodje (kaas) erbij om te dippen. Vindt ze erg leuk en dan heeft ze in de middag alvast wat groenten binnen. Maak ik me daar in de avond in ieder geval niet meer druk om. Sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct